טיול טרקים + עירוני
-
היי,
אני מעוניין לטייל באירופה למשך שבועיים-שלושה בערך באוגוסט-תחילת ספטמבר, ואני לא בטוח מאיפה להתחיל - אשמח אם תוכלו לעזור לי להתכוונן על חופשה

נקודות חשובות:
* השאיפה לעלות נמוכה יחסית - מה הצפי למחירים?
*ככל הנראה מגיע לאירופה מצפון אמריקה.
*מעוניין לספוג נופים יפים - ואם מתאפשר גם לשלב טיול עירוני מדי פעם.
*מטייל לבד - עד כמה נהוג להתחבר בודקים באירופה עם מטיילים אחרים?
*חסר ניסיון בענייני טרקים - עשיתי בחיי בעיקר מסלולים עד ליום, ללא סחיבת ציוד ללינה בשטח.
תודה מראש

-
אם אתה רוצה פחות יקר, תימנע מסוף אוגוסט.אפשר להכיר מטיילים באכסניות באירופה, כמו בכל מקום אחר בעולם.
כדאי להתחיל מבחירת יעד ביבשת, כלומר, לאיזו מדינה בכלל אתה רוצה לנסוע. אירופה היא לא מקשה אחת, אז אי אפשר לדבר על “צפי מחירים” לשבועיים – ההפרש יכול להיות עצום בין מדינה בצד הזול של הסקאלה ליקרה.
אגב, יש לא מעט טרקים של כמה ימים ואפילו חודש ומעלה שאין צורך לסחוב אוהל עבורם, אלא הלינה בבקתות. אם לא עשית בחייך מעולם טרק עם ציוד על הגב, כדאי לנסות את זה ליומיים לפני שנוסעים במיוחד לארץ זרה כדי לעשות טרק ארוך (מניסיון, ללכת עם ציוד כבד על הגב זו חוויה לגמרי אחרת, לא כולם נהנים מזה).
-
מחיפוש קצר שעשיתי,נראה שאזור מושך אותי ('דרך המלך' בשוודיה), כאשר טיול עירוני יותר כנראה יהיה לפני / אחרי טרק-שניים, ייתכן במדינה אחרת.
-
טרק “דרך המלך” (Kungsleden) הוא שביל ארוך (מעל 400 ק”מ). אני מניחה שאתה מתכוון לחלק הצפוני שלו (מאביסקו לניקלוקטה) – שהוא יותר מתוייר ומסודר וגם מרושת בבקתות ויכול להתאים למתחילים. במקטע הזה גם לא חייבים לסחוב אוהל.
לא נראה לי שהמשך המסלול מתאים למטייל חסר נסיון (הוא הרבה יותר מבודד ויש בו מקטע שמחייב אוהל)
תוכל לקרוא סיפורי מסלול בעיברית כאן וכאן.
לא הלכתי את המסלול עדיין כך שאין לי אינפורמציה ממקור אישי, אבל הוא גבוה ב”רשימת המשאלות” שלי אז קראתי עליו די הרבה.
אהבתי את האתר הזה (אפשר להזמין ממנו גם מדריך מודפס; נראה לי שאני אעשה את זה כשיהיה רלוונטי) ואת הוידאו הזה (מתוך רבים...). גם כאן מצאתי את האינפורמציה מועילה.
מילה אחת על העונה: אוגוסט זה שיא העונה אבל כמטייל בודד (ודי חסר נסיון) אני חושבת שדווקא מומלץ שתצא באוגוסט ולא תדחה לספטמבר. בכל מקרה אל תדחה עמוק לתוך ספטמבר משיקולי עונה (מזג אוויר) וזמינות בקתות.
לגבי עלויות: תבדוק את זה היטב! סקנדינוויה לא זולה. הדרך להוזיל היא ע”י שימוש באוהל ובישול עצמי… (וכמובן מציאת טיסות זולות)
ולגבי חופשה עירונית: נדמה לי ששטוקהולם מתאימה בהחלט אם כי עדיין לא הייתי בה. שוב – יש כאן עניין של עלויות שתצטרך לבדוק (תבדוק אכסניות ולא מלונות. זה גם יאפשר לך להכיר מטיילים אחרים).
בהצלחה!
-
הקישורים לסיפור הדרך בעיבריתהקישורים לסיפורי הדרך בעיברית לא עובדים.
אפשר להכנס לאתר sipurderech.co.il ולהריץ חיפוש ל”דרך המלך” או להריץ חיפוש על “שבדיה” (זה יתן בתוצאות גם טרקים וגם מידע אחר כמו טיול עירוני).