לגבי ביטוח
-
שלום לכולם,
יש כל כך הרבה ביטוחים בשוק, רציתי לדעת האם מישהו עשה את הביטוח של למטייל או מוצ’ילר של הפניקס
מה הייתם ממליצים?
-
הי,
בגדול, הביטוח הטוב ביותר הוא הכיס של ההורים.
לא התנסתי בביטוח של למטייל אז לא אוכל להגיד דברים לחיוב או לשלילה.
עשיתי פעמיים בשני טיולים שונים בפניקס. לשמחתי לא נאלצתי להפעיל את הביטוח והכל עבר בשלום.
תעשי השוואה בין כל התחומים ותראי מה יותר משתלם מבחינת גודל הביטוח הכולל לעומת המחיר. וגם תלוי בסוג טיול שלך. אם את מתכננת הרבה טרקים אז תשימי דגש לחבילת האיתור וחילוץ, תראי שמבטחים במקרה של רעידות אדמה, אקסטרים (ומה כולל האקסטרים) ועוד….
דבר חשוב זה לשים לב שעושים ביטוח לכל כמות הימים שאת הולכת להיות בחו”ל. הבעיה מתעוררת כאשר מבטחים לפחות ימים ואז כשצריך להאריך החברות ביטוח מערימות קשיים. הן מתחילות לשאול האם יש לך תביעות. במידה ויש הן יתנו את הארכת הביטוח בוויתור על התביעות אחרת לא יאריכו לך. עדיף לבטח ליותר ימים ואך כך לשבור את הראש איך מחזירים את הכסף על הימים שלא היית בחו”ל.
-
קודם כל, ההצעה שלי היא לשאול מראש כדי לא “לשבור אחר כך את הראש” – אני בדקתי וראיתי שיש הליך די פשוט להזדכות במידה וחזרתי לפני המועד שאמרתי לביטוח. שאלתי גם מראש על ההארכה, ואכן הארכתי בקלות בביטוחים שונים בכמה וכמה מסעות שלי.האם יעשו בעיות עם ההארכה אם יש לך תביעות? תכלס, מעולם לא היתה לי תביעה כדי לענות על זה, בכל נסיעותיי הרבות והארוכות. זה לא שכל יומיים את תובעת, ואם יש בעיה קלה – נגיד, היתה לי כוויה מתאונה באפריקה או וירוס בטיול אחר, אז ממילא פתרתי את זה לבד (באפריקה היו הרבה סטודנטים לרפואה… אחד חבש וחיטא ולימד אותי איך לעשות זאת, ואילו וירוס סטנדרטי עובר תוך יומיים-שלושה).
הביטוח הוא למקרה שמשהו רע באמת קורה. ואז, אם אין לך ביטוח, בלא מעט מקומות בעולם לא בטוח שגם הכיס של ההורים יוכל לכסות את הנזק (ואם אני הייתי במקומם והילד האידיוט לא היה עושה ביטוח, הוא היה חוטף ממני על זה עד סוף חייו...). אם את רוצה להיות מכוסה, תשאלי בדיוק פרטים, כולל מה נחשב “אתגרי” – פציעה ברפטינג בביטוח שלא הוגדר כאתגרי תעלה לך הון אם תהיה תאונה.