ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תהיות לגבי קולומביה

פורום דרום אמריקה
    3
    5
    4009
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • two steps from hell
      two steps from hell נערך לאחרונה על ידי

היי

אני מתעתד לטוס לקולומביה באוקטובר הקרוב ואשמח לקבל מספר טיפים והבהרות שיעזרו לי למצות את המיטב מהמדינה המדהימה הזאת.

אז אני מגיע לקרטחנה מניו יורק שמה אני מתכוון לשהות חמישה ימים ומשמה לצאת לטרק של העיר האבודה.

1. האם אפשרי לצאת ולבלות בקרטחנה מבלי להיות קשור לקאסות הישראליות שיש בעיר ? (כל המידע שמצאתי ברשת קושר את קרטחנה לקאסות סמים וזונות , אני מניח שיש יותר מזה)
      2. לטיסיה והאמזונס – אני מתכוון גם להגיע לשמה . עד כמה שידוע לי נחתם הסכם שלום בין מממשלת קולומביה לארגון הגרילה ACAP ( סליחה אם טעיתי באיות)  האם כבר בטוח לטייל בעוד איזורים או שמה להתמקד רק באיזור של לטיסיה ?
      3. לגבי התקציב : גרתי כבר טיסות פנים מפה והמסלול שלי בנוי ככה : קרטחנה-סנטה מרתה-מדיין-סאן גיל-לטיסיה-בוגוטהומשמה לקנקון . כמה בערך אמור לעלות חודש כזה ? אני  מתכוון לראות הרבה בע ונופים וגם לבלות. היכולות הכלכליות שלי הן מעל המוצ’ילר הממוצע ,רתיתי לדעת אם 2500 דולר נטו למחיה יהיו בסיס טוב לחודש בקולומביה ?
      4. תודה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • gauntlet
        gauntlet נערך לאחרונה על ידי

1. אין דרך לצאת מבלי לעבור דרך הקאסות. הישראלים שולטים בחיי הלילה בקרטחנה ביד רמה. הסלסלה נדחקת למחוזות אפלים בעיר העתיקה והקולומביאנים לא מעיזים להרים את הראש ולבלות ברחובות. כדי לשמוע מוזיקה לטינית תצטרך לצאת מחוץ לעיר. גם תיירים מחול כמעט ולא יוצאים באופן עצמאי, אלא אם דרך הקאסות.
          3. 2500 לא יספיקו לך לשום דבר. מחיר הוסטל ממוצע הוא 15 דולר ופרט למטבח מאובזר, אזור ציבורי, מיטה נוחה וחיוכים בקבלה, הוא לא מציע הרבה. גם מלונות קשה למצוא, תקציבים של חדרי מלון יתחילו מ30 דולר בערך… מנות במסעדות נקיות ואיכותיות יעלו לפעמים פחות מעשר דולר כולל טיפ! בירה ורום, עוד כמה דולרים ספורים. אוכל רחוב החל מחצי דולר ועד 2 דולר לארפה. כניסות למועדונים יהיו בחינם או 10 דולר למועדונים מובילים

בקיצור, סע בשלום Smile הכל בסדר בקולומביה
        • two steps from hell

קודם כל תודה רבה על התגובה.

לא כל כך ירדתי לסוף דעתך בעניין חיי הבילוי בקרטחנה. אי אפשר לצאת לבלות שמה באופן עצמאי ?

דבר נוסף: אני גם לא כל כך מבין איך 2500 דולר לחודש לא יספיקו לכלום ( הרי זה אומר שהממוצע היומי יהיה 84 דולר ) לפי מה שאתה מתאר לינה בהוסטל של שלושים דולר שלוש ארוחות שכל אחת ב-10 דולר ויציאה למועדון מוביל ב-10 דולר מעמידה את המחיה היומית על 70 דולר (וזה בהנחה ואני כל היום מחפש לצאת ולבלות ואוכל רק במסעדות איכותיות )  לא כל כך מתכנס לי עם הנתונים. אשמח אם תוכל להבהיר לי יותר לעומק את עניין העלויות .

• אורי
            אורי נערך לאחרונה על ידי

חוש הומור זה מצרך נדיר בימנו…

בתרגום לעברית של מה שהוא התכוון:

1. אל תחמיא לנו הישראלים. אנחנו לא שולטים בחיי הלילה של קרטחנה. רחוק מזה. ואין קאסות בקרטחנה. יש סתם בתים מלאים בערסים, סמים וזונות. הם מסתגרים בביתם אלו בעיר החדשה, ואם לא תתאמץ לחבור לכמה ישראלים אחרים בשביל לשכור בית שכזה, לרכוש סמים ולמצוא בחורות זולות, סביר להניח שלא תתקל בהם כלל. מציע לך להתאכסן באחד ההוסטלים בעיר העתיקה או בקרבתה. אני אהבתי מאוד את קאסה ויאנה (קאסה זה בית בספרדית, אל חשש, אין שם ישראלים) שהוא מוסד ותיק בקרטחנה או את המדיה לונה שמעבר לפינה, אם כי זה היה כבר מזמן, ומאז שמעתי דברים לא טובים על המדיה לונה. יש הרבה מקומות בילוי בקרטחנה, רובם מלאים במקומיים ומשמיעים מוזיקה מקומית.
            2. איני יודע לתת מידע עדכני. בכל אופן גם בלטיסיה והסביבה יש הרבה מה לראות. סע לשם בכל מקרה, ושם כבר יוכלו לתת לך מידע יותר עדכני.
            3. אין לי הערכה למחירים עדכניים אבל הסכום אמור להספיק לך, בטח אם ברצונך לטייל ולא להוציא כסף על נשים וסמים.
            4. בבקשה.
            • two steps from hell

אוי מעולה , שוב תודה רבה.

חוש הומור קיים אבל בשנים האחרונות היה קצת מנוון. הגיע הזמן לעורר אותו

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון