ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אובר ושות' - אירופה כללי ולונדון ספציפי

פורום אירופה
    לונדון אובר
    10
    16
    346
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • I_7
      I_7 נערך לאחרונה על ידי

שלום

האם הייתם נמנעים מנסיעות דרך אפליקציות כמו אובר/בולט ואחרים ?

באופן כללי באירופה, דגש על לונדון

תודה

imeshy2 הצועד בנעליו יונית יונה וקשת 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • imeshy2
        imeshy2 @I_7 נערך לאחרונה על ידי

@i_7

באופן עקרוני - אין באמת סיבה להימנע מאובר ובולט. זו הפרנסה שלהם ואין להם עניין בנו או בלעשות בעיות באופן כללי.

ועם זאת, בנסיעתי האחרונה ללונדון עם הילדים, בחרתי שלא לנסוע עם אובר/בולט למרכז העיר

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • anisham12
          anisham12 נערך לאחרונה על ידי

באופן כללי נסעתי איתם הרבה באירופה וגם בארה"ב ( עם אובר ) ובסך הכל מדובר על שירות מצויין. הנהגים, זו הפרנסה שלהם והם גם מקבלים ביקורות מנוסעים דרך האפליקציה. גם אם הם לא מסמפטים מישהו,הם לא יעשו בלאגן. בקיצור,אין לדעתי מה לחשוש. כמו תמיד בחו"ל, להשתדל לשמור על פרופיל נמוך ולא לפתח סתם שיחות ללא צורך.

• I_7
            I_7 נערך לאחרונה על ידי I_7

בעקרון נכון, אני רק קצת חושש בהמשך למה שהיא לאוהדי מכבי תל אביב באמסטרדם (לפי מה שהבנתי נהגים שם עזרו לטרגט את האוהדים) והצורך הוא לא אל העיר אלא חזרה לשדה התעופה

וזמן היציאה מהמלון יהיה סביב 5 בבוקר

שקד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • שקד
              שקד @I_7 נערך לאחרונה על ידי

@i_7

כמה דברים:

א. מדי פעם אני נוסעת במוניות, בד״כ כאלה עם מודל דומה לאובר. בחצי מהפעמים לא מדברת בכלל עם הנהגים, בחצי שכן, מדברים קצת. גם כשעולה הנושא הישראלי, עד עכשיו לא קיבלתי תגובות אפילו שאפשר להגדיר ״לא נעימות״. הרבה יותר סביר שנהג יחליט לסיים בזה את השיחה מאשר שהוא יחליט להצע פשע שנאה.

ב. התקשורת הישראלית מאוד מנפחת ומוציאה מהקשר את מימדי העוינות לישראלים. בכנות, לרוב האנשים לא כזה אכפת. אני לא אומרת שדברים לא קרו, שאנשים ממציאים או מדמיינים, אני אומרת שלוקחים שבריר מהאמת ומנפחים אותו כאילו שהוא הכל.

ג. אם אתה כל כך חושש מנהג אובר, תזמין מונית רגילה מחברת מוניות. תשלם 30£-40£ יותר ותסיים את הסיפור.

• I_7
                I_7 נערך לאחרונה על ידי

נראה מה נעשה בכל אופן תודה לכולכם

• אנשיםטובים
                  אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אני חושב בקול רם. הזמנתם נהג לנסיעה לשדה. הוא ראה על הנסיעה 5 דקות לפני שהגיע. לא בטוח שהוא מזהה את השם כישראלי, ויתכן שישים לב רק כשתעלו להסעה (אם בכלל).

באופן אישי אני לא מדבר עם הנהג (למעט להגיד את השם שלי בתחילת הנסיעה ותודה בסוף). אם זה מרגיש לא בנוח, ואתם זוג, אתם יכולים לא לדבר יותר מדי בנסיעה כדי לא להסב את תשומת הלב לשפה (אפשר להתכתב בווטסאפ). ואז בהחלט יתכן שהנהג אולי יחשוד שאתם ישראלים, אבל לא יהיה בטוח, והיות והוא לא אוהב ישראלים הוא בהחלט עשוי להעדיף לשתוק מאשר לנסות לברר ואז הוא יצטרך להגיב.

בכל מקרה - נראה לי יש ארבעה דברים "רעים" שיכולים לקרות:

הוא יכול להתחיל לקלל או להגיד דברים שלא נעים לשמוע - לא נעים, ואפילו מאד לא נעים, אבל לא סוף העולם.

הוא מסרב להסיע אותכם - לא נעים, אבל אין בעיה רצינית, ותזמינו מונית חדשה (רגילה) מיד.

הוא יכול לשלוח הודעה לחבר חמום המוח שלו - יש לי פה ישראלים באוטו ואני מסיע אותם לנקודה X. תאסוף כמה חברה ותגיעו עם מקלות עוד שעה. היות וזה סוף הטיול, ונקודה X זה בעצם שדה התעופה (המקום הכי בטוח בעולם בערך), אני לא רואה פה חשש.

הוא יכול לסטות מהכביש, לעצור בצד, איפה שמחכים כבר החברים שלו שיפוצצו אתכם במכות - אפשרי, אבל לא מאד סביר. לרוב משהו כזה דורש זמן התארגנות, אתם הרי עוקבים אחרי הנסיעה בזמן אמת עם הטלפון ותשימו לב עוד לפני שהוא עוצר לקרוא למשטרה. מה גם שלרוב דקות אחרי תחילת הנסיעה כבר עולים על רחובות/כבישים ראשיים יחסית וב-5 בבוקר אין סיבה הגיונית כמו פקקים לסטות מהם. לכן כל סטייה תקפוץ לכם לעין.

ולכן, גם עם הנהג רוצה ברעתכם, סביר להניח שהוא לא יספיק לממש את זממו.

למרות החשש הגדול, התגובה הכי גרועה שקיבלתי לאחרונה באירופה ממישהו שהבין שאני ישראלי הייתה ניתוק מגע (מצידו). שום מילה רעה, ואפילו לא תנועה מגונה כזו או אחרת. זה גם לא נעים כמובן, אבל בזה זה הסתיים. חשוב להדגיש שלא הייתי בלונדון או באיזור עתיר מוסלמים אחר.

אם החלטתם לנסוע ללונדון, כנראה שעשיתם כבר חושבים. אני לא חושב שהמונית בחזור זו הבעיה. אם כבר הייתי חושש יותר ממקום הלינה ששם פקיד הקבלה / הבעלים של הדירה יודעים שאתם ישראלים, ויש להם כמה ימים לארגן חבר'ה שיחכו לכם מחוץ למלון.

אם נספור את הדיווחים בתקשורת בשנה האחורה על ישראלים שנפגעו בחו"ל, נגלה שרובם נפגעו בתאונות כאלו או אחרות, ומיעוטם באירועים אנטישמיים. למעשה האירוע של מכבי הוא האירוע היחיד שאני זוכר שמערב ישראלים (מישראל) ולא יהודים או ישראלים שחיים בחו"ל. קל לעשות פשע שנאה מול בית שאתה יודע מי גר בו, ובטח מול מרכז הקהילה (שגרירות, בית כנסת, מסגד וכדומה). אתה עובר ליד הבניין כל יום, הזעם מצטבר מבפנים, ואז אתה לוקח את הספריי ומרסס צלב קרס, או אפילו זורק לבנה פנימה או מצית את המקום. קשה יותר לעשות משהו מעבר לקללות למישהו שראית ברחוב בפתאומיות.

• הצועד בנעליו
                    הצועד בנעליו @I_7 נערך לאחרונה על ידי

@i_7

כל אחד ומיפוי הסיכונים שלו,

אני לא חושב שנהג אובר בעייתי יותר או פחות מנהג מונית, הסיכון לדעתי באותה רמה,

אם הייתי חושש מנהגים שירעו לי (מכל סיבה שהיא, גם "סתם" שוד זה לא נעים) בנסיעה פרטית הייתי עולה על רכבת או אוטובוס.

מיפוי הסיכונים שלי שונה משלך, מה זה משנה מה אני הייתי עושה?

אם מיפוי הסיכונים שלכם אומר שהסיכון של נהג אובר גבוה משל נהג מונית אז תשימו עוד כמה פאונדים וקחו מונית.

• דורון1
                      דורון1 נערך לאחרונה על ידי

החששות מוגזמים לדעתי. הזמנו מלא פעמים אובר בפריס, לונדון, ליסבון ועוד ערים, וגם כאשר שם הנהג שהופיע באפליקציה היה ערבי לא ביטלנו. פשוט לא מדברים בעברית. לא כזה מסובך, ואגב, דווקא נהגי אובר שקטים יותר מאשר נהגי מוניות בד"כ ולא מדברים. ואם זו מונית לשדה התעופה, אתם טסים עם אל על/ארקיע/ישראייר, והוא שואל באיזו חברת תעופה אתם טסים, אפשר לברר מראש איזה עוד חברות תעופה זרות טסות מאותו טרמינל, ולהגיד את השם של אחת מהן. לדוגמא - מליסבון אייר פורטוגל ואל על טסות מאותו טרמינל.

• I_7
                        I_7 נערך לאחרונה על ידי

אז ככה,

אנשים טובים (מחשבות פחות (למען הסר ספק, זה נאמר בהומור)) סקירה מקיפה עשית הפסקה האחרונה מורידה את מפלס החשש

הצועד זה נכון שמיפוי הסיכונים שלך שונה משל אחרים אני מניח שאני יותר משתף ורוצה לשמוע מחשבות של אחרים (לא ממש על ספק הפסיכולוג, אבל קצת מעגל שיח)

דורון1 מחשבה מעניינת

וכמו שכתבתי, אני יותר משתף כדי לשמוע

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • יונית
                          יונית @I_7 נערך לאחרונה על ידי

@i_7

מה פתאום?

נסעתי מאז אוקטובר23 כמה פעמים -נאדה.

למעט נהג אחד מפקיסטן שהיה מאד ידידותי ואמפטי בצורה בלתי מובנת

כל השאר עניין אותם כקליפת השום ,אם אני מישראל או מהוואי. אפילו הנהג הכי אנטיפטי היה כזה בגלל שזה האופי שלו,או עייפות ולא בגלל המוצא.

א

• יונה וקשת
                            יונה וקשת @I_7 נערך לאחרונה על ידי

@i_7 היינו פעמיים בלונדון ב-2024. לא נסענו באובר/בולט בלי קשר כי לא היה לנו צורך (מהשדה ובחזרה לקחנו את קארל החמוד, ובתוך העיר רק תיחב"צנו).

לגבי הנושא המוסלמי: לפני הביקור בדקתי באתר ייעודי של ארגון התנגדות פלשתינאי כלשהו שמפרסם איפה ומתי הם מפגינים, כדי לדעת מראש לא להקלע לשם.

מעבר לזה לא נתקלנו שום דבר מלחיץ או לא נעים, בשני הביקורים.

באחד הימים בעלי ואני היינו רעבים ונכנסנו למקום הראשון שראינו באיזור מרילבון. כשהתיישבנו הבחנו שזה מקום מובהק של בני דודים - גם הבעלים, גם המלצרים וגם שכנינו לשולחנות. על מדף גבוה ניצבו שורת נרגילות. נשארנו לשבת והזמנו אוכל (פנקייקס עם פירות יער, מיצים סחוטים וקפה). הכל היה טעים מאוד, היחס היה מעולה. הפעם היחידה שראיתי מלצר לא מחייך היתה כששכנתי בשולחן הסמוך, עטויה בבורקה, התלוננה בפניו שוב ושוב על האוכל (אין לי מושג למה, הצלחת שלה נראתה נהדרת).

דיברנו בעברית ולא בלחש (לא צעקנו כי אנחנו אף פעם לא צועקים, גם לא בארץ).

זו ההיתה ההתרשמות שלי.

• הצועד בנעליו
                              הצועד בנעליו @I_7 נערך לאחרונה על ידי

@i_7

קיבלת תובנות מ 7 משתתפים

מה המחשבות שלך?

• I_7
                                I_7 נערך לאחרונה על ידי

הצועד, אני כרגע באזור של 95/5 לטובת שימוש באובר/בולט

תודה לכולכם

I_7 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • I_7
                                  I_7 @I_7 נערך לאחרונה על ידי

@i_7

טוב, אז עדכון קצר

עשינו בסוף 3 נסיעות

האישה ראתה את החיסכון בזמן של הנסיעה הראשונה ומשם כבר התקבלה ההחלטה (והאישה היתה מרוצה*

בכל הנסיעות לא הרגשתי בעיה, אבל שמרתי על ערנות (רגילה, כמו עם נהגים בארץ)

נסיעה 1,

משדה התעופה של לוטון עד בורטון

חסך כסף מול תחב"צ, אבל החיסכון הגדול היה בזמן (שעה וחצי במקום סביב 4 שעות בתחבצ)

נסיעה 2,

מצ'לטנהאם ללונדון

לא חסך כסף והחיסכון בזמן היה סביר בלבד

אבל האישה - היתה מרוצה

נסיעה 3,

מלונדון לשדה התעופה לוטון

========

מקווה בקרוב לכתוב כמה מילים על הטיול שעשינו

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                  • karnielr
                                    karnielr נערך לאחרונה על ידי

אשמח לעדכון על הטיול עצמו, תודה!