ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ציון פארק: כן או לא

פורום צפון אמריקה
    12
    25
    4477
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אביבית2015
      אביבית2015 נערך לאחרונה על ידי

היי,

ועוד שאלה לגבי המסלול שלנו בחודש יוני, לטיול של חודש בארה”ב.

תזכורת: 2 הורים + 2 ילדים (בת 8, בן 13) טסים לארה”ב ב- 30 למאי וחוזרים ב- 30 ליוני.

בתכנון: 16 ימים נטו בדרום-מערב ארה”ב, קרוז לקריביים המערביים ו- 6 ימים באורלנדו.

בסיפורי הטיול שקראתי היתה התלהבות רבה מפארק ציון, בעיקר מסלול ה- riverside + חלק ממסלול ה- narrow (הולכים כמה שרוצים וחוזרים).

פארקים של יוטה ואריזונה לא משתלבים במסלול (בברייס והגרנד בעלי ואני כבר ביקרנו בעבר, אבל בציון לא).

אז חשבתי על המסלול הבא:

שני: נסיעה מסן דייגו לווגאס, בילוי ערב בווגאס

שלישי: ווגאס

רביעי: בוקר רגוע בווגאס + ארוחת בוקר, 12 בצהריים בערך נסיעה לספרינגדייל (מפסידים שעה בדרך) , בריכה במלון עם הנוף הרי ציון האדומים, ארוחת ערב, לינה בספרינגדייל (הוזמן מלון desert paerl inn, בהמלצת ליאור)

חמישי – שאטל בפארק עד למסלול ה- riverside, מסלול riverside, מסלול narrows חלקי, חוזרים בשאטל למרכז המבקרים, ארוחת צהריים מאוחרת, ונסיעה לווגאס (מרוויחים שעה בחזור). התארגנות במלון וערב בווגאס

שישי: ווגאס בבוקר, בשעה 17:30 טיסה לפורט לאודרדייל

האם המסלול הגיוני? 

אני מניחה שנבלה בפארק ציון 6 שעות בערך, ולכן נצא לווגאס בשעה 16:00 בערך. ואז נגיע לווגאס בשעה 18-19, ונוכל להתקלח והתארגן במלון, ולצאת להסתובב בווגאס בערב.

האם ריאלי? או שהחלק השני של ווגאס יתפספס לנו (נחזור לווגאס בשעה מאוחרת ו/או עייפים מדי כדי לצאת להסתובב)?

האם הציון אכן מצדיק את הפיצול של ווגאס לשני חלקים?

החלופה היא 3 לילות רצופים בווגאס שלישי – חמישי, וניצול היום שהתפנה במקום אחר בטיול (לייק טאהו  לפני היוסימיטי / סקויה פארק אחרי היוסימיטי / סנטה מוניקה).

יהיו מסלולי מים נוספים בטיול:

ביוסימיטי – אולי סירה על נהר מרסד / אולי מפל וורנל – תלוי במזג האוויר וכו’.

בג’מייקה – ניסע למפלי הדאן.

הילדים אוהבים מסלולי מים, והצו’פר של בריכה במלון עם רקע ההרים האדומים, נראה יפה ומיוחד.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אביבית2015

והנה המסלול המלא:

שלישי אחה”צ – נחיתה בסן פרנסיסקו

רביעי-שישי: סן פרנסיסקו. ביום שישי לינה במנטקה (אמצע הדרך ליוסימיטי)

שבת – טיוגה פאס (לינה באל פורטל)

ראשון – יוסימיטי וואלי (לינה באל פורטל)

שני – השלמות ביוסימיטי וואלי + גליישר פוינט. נסיעה למונטריי (לינה במונטריי)

שלישי – lovers point בפאסיפיק גרוב, דרך ה – 17 מיילס, העיירה כרמל + חוף של העיירה כרמל (לינה במונטריי)

רביעי – נסיעה לאורך החוף, עם עצירות (לינה במורו ביי)

חמישי – ביקור קצר בסולוונג / סנטה ברברה, נסיעה להוליווד: שדרת הכוכבים, בוורלי הילס, הגרוב (לינה בהוליווד)

שישי – השלמות בהוליווד נסיעה לסן דייגו: הר סולידר, לה הויה (לינה בסן דייגו)

שבת: סן דייגו – בלבואה פארק (גן חיות ?) + קורנדו

ראשון: סן דייגו 

שני – נסיעה לווגאס, בילוי ערב בווגאס

שלישי – ווגאס

רביעי – בצהריים נסיעה לספרינגדייל, בריכה במלון, ארוחת ערב, לינה

חמישי – ציון, ונסיעה לווגאס. ערב בווגאס

שישי – ווגאס בבוקר, טיסה לפורט לאודרדייל

שבת – יציאה לשיט מפורט לאודרדייל (קריבים מערביים: קוזומל, האיטי, ג’מייקה)

שבת (אחרי שבוע) – סיום קרוז, נסיעה לאורלנדו, ביקור במרכז החלל, ולינה באורלנדו

ראשון – חמישי: אורלנדו

שישי – אחה”צ טיסה חזרה 

• karnielr
          karnielr נערך לאחרונה על ידי

פארק ציון אהוב עלי. עם זאת, לאחר 4 ביקורים שם, אני יכולה להגיד בוודאות שלדעתי לא שווה לעשות נסיעה מיוחדת אליו לכמה שעות.

• פוריה א.
            פוריה א. נערך לאחרונה על ידי

אני בהחלט חושבת שהנסיעה לפארק ולעשות את מסלול ה Narrows שווה בהחלט.

אני לא יודעת כמה סאן דיאגו חשובה לכם..לדעתי הייתי מורידה לטובת עוד ימים בווגאס וריווח.

פוריה

• keves160
              keves160 נערך לאחרונה על ידי

אם כבר, לנסוע בנחת, על חשבון אחד מימי וגאס/סן דייגו.

תכלס, אם כבר לבחור פארק אחד באזור, הבחירה שלי היתה בכלל גלן קניון/לייק פאוול (או כמו שהישראלים קוראים לו “איפה שנמצאת פייג’”…).

• noamw
                noamw נערך לאחרונה על ידי

לדעתי פארק ציון די חיוור ביחס לפארקים האחרים במערב ארה”ב, אלא אם כן עושים את מסלול Angels Landing המדהים והדי קשה. אנחנו עשינו אותו ב 2009 עם 3 ילדים בני 8, 12 ו- 17.

לינקים למסלול ועוד לינק

יש לשריין לזה לפחות חצי יום (תלוי בקצב ההליכה, זה יכול לקחת גם יותר זמן)

• גדליהו מהגרעין
                  גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

הרבה מאוד פעמים היה פה דיון שבד”כ אומר ברייס מול ציון מה עדיף?

אני באופן אישי אחרי שתי נסיעות באזור השמורות בהבדל עצום של שנים- אחת היתה של תצפיות יותר והאחרת של מסלולים. פארק ציון לא עושה לי את זה- שוב כמו שכתבה המגיבה לפניי- יכול להיות שיש מסלול אחד או שניים מדהימים אבל כאלו לא חסרים בהמון שמורות… מסלול הנרוס הוא מסלול במים- עשיתי כאלו- ואם זה יחודו- אני לא מצאתי את זה משהו מדהים. ..

אז כמו שנאמר על טעם וריח אין להתווכח, ולחוויות ביקור במקום יכולים להתלוות עוד משתנים משפיעים- מזה”א , החברה, שאר אירועי היום, הדרך בה הגעתם וכו’. אצלי כנראה בשני ביקורים זה לא עבד עבור שמורת ציון והיא לא תהיה מקום שאבקר בו בשלישית.. אם יזדמן...

• עמיחי13
                    עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

הרבה אנשים אוהבים את פארק ציון – בסה”כ אתר טבע מאוד יפה. אבל בפרספקטיבה של עשרות טיולים בכל מיני מקומות בארה”ב – הפארק הזה אובר-רייטד. טבע יפה, אבל אין שם שום דבר שאין באף מקום אחר. בזה למשל הוא שונה מברייס – שנותן למבקרים בו תצפיות שבהחלט אין באף מקום אחר...

• SJM
                      SJM נערך לאחרונה על ידי

אני אישית מאוד אהבתי את הפארק, אבל אני מסכים עם החברים שצריך לעשות מסלול רציני שמטפס על הצוקים הגבוהים, כמו Angels Landing. הנוף מהפיסגה אל העמק לא פחות מקסום לטעמי. אם הכוונה היא לטייל כמה שעות רק בתוך העמק ,ללא מסלול הליכה משמעותי, אכן אפשר לוותר. לתצפיות ומסלולים קלים, יש פארקים הרבה יותר מוצלחים.

• roshaked
                        roshaked נערך לאחרונה על ידי

זאיון פארק ששווה ביקור, בקיץ האחרון עשיתי חלק קטן ממסלול ה narrows (מקום מיוחד שאני עוד אחזור אליו). עד כמה שהבנתי הנופים היותר יפים נמצאים בחלקו הפנימי יותר של המסלול ואני לא בטוח עד כמה ילדה בת 8 תוכל ללכת במים וצריך לקחת בחשבון שצריך גם לחזור חזרה.

בכל מקרה אם תחליטו לעשות את המסלול ממליץ לקחת נעלי סגורות ישנות ובשום אופן לא סנדלים וכמובן להשכיר מקל הליכה במרכז המבקרים.

עופר

• אביבית2015

בוקר טוב,

תודה רבה על התגובות. עדיין מתקשה להחליט וזקוקה לעזרת הפורום wink

אז ככה:

1. קשה לי לוותר על סן דייגו. מאד אהבנו אותה בטיולים הקודמים. נשאיר בצד את השאלה סי וורלד כן או לא (עדיין בדילמה), עדיין העיר מקסימה ואנחנו רוצים לבלות בה לפחות 2 ימים, מה עוד שנופל על סופ”ש אז נראה שיהיה נחמד (לה הויה, הר סולדד, בלבואה פארק ומוזאונים, אולי גן החיות – לא חובה, הגשר המרשים לקורנדו וחוף הים, קו החוף היפה, USS Midways). נראה לי שיהיה נחמד ורגוע, עם אטרקציות ואווירה שמתאימים לילדים.
                          2. רצינו לבלות בווגאס 3 לילות בסה”כ. מהנסיון הקודם שלנו, זה הזמן האידאלי עבורנו להנות מהחוויה בלי עומס יתר של אורות נאון Smile. אפשר תיאורטית לקצר ל 2 לילות, אבל: הטיסה מווגאס לפורט לאודרדייל ביום שישי אחה”צ כבר מוזמנת, כך שיום חמישי בלילה חייבים ללון בווגאס, וחשוב לנו 2 לילות ברצף בווגאס
                          3. ל- karnielr: לא ייצא לנו להאריך את השהות בפארק בטיול הזה, וכנראה שלא נגיע אליו שוב בשנים הקרובות. 
                          4. אין מצב שנעשה את מסלול Angels Landing עם הילדה בת ה- 8

אז עדיין נשארות השאלות:

1. האם התכנון לציון כפי שתיארתי אותו נראה הגיוני?
                          2. האם הילדה בת ה-8 תצליח לעשות את המסלולים וגם תהנה מהם: הסלע הבוכה (לא בטוח שנספיק), riverside, וחלק ממסלול ה- narrows? כמה המים עמוקים ב- narrows וכמה קשה התחלת המסלול?
                          3. באיזה שעה סביר שנחזור לווגאס, אחרי המסלולים בציון, והאם נצליח עדיין להנות מערב בווגאס?
                          4. אם מוותרים על הציון, איפה הייתם מוסיפים את היום? (המקומות שחשבתי: עוד יום בדרום קליפורניה – סנטה ברברה או סנטה מוניקה, יום באגם טאהו לפני יוסימיטי, יום בפארק סקויות וקינגס אחרי יוסימיטי). 

אשמח לדעות ורעיונות.

• karnielr

לא התכוונתי להציע שתאריכו את הביקור בו אלא שתוותרו על הביקור בו….

• אביבית2015

אוקיי… לוותר כיוון שיום טיול לא מצדיק את הביקור? כיוון שלא מספיק מוצלח כדי להגיע אליו? כיוון שיש חלופות טובות יותר ליום שהתפנה?

• אביבית2015

ועוד הערה:

אני מוזנת בעיקר מסיפורי טיולים שקראתי פה בפורום.

ליאור, לימור, פוריה ועוד – בילו בפארק יום אחד, ומתארים את הטיול כמקסים.

זה מה שהלהיב אותי.

מצד שני, בכל אחד מהטיולים האלה פארק ציון היה חלק מסיבוב פארקים ארוך יותר שלנו לא ייצא לעשות.

וגם יש עניין של גיל הילדים (נראה לי שלכולם היו ילדים בוגרים יותר מגיל שמונה) וגם על מה מוותרים בתמורה. בכל זאת, לנו יש רק 16 יום בדרום-מערב.

• SJM
                                  SJM נערך לאחרונה על ידי

הסלע הבוכה הוא אחד המסלולים המיותרים לטעמי. מציע לוותר.

• ציידת ערפדים
                                    ציידת ערפדים נערך לאחרונה על ידי

ביקשת הצעות גם לרצועת החוף, אז הנה משהו ממש מחוץ למסלול החומוס - איי התעלה מול סנטה ברברה / וונטורה. מדובר בפארק לאומי שמורכב ממספר איים ואפשר לקחת שיט לחלקם - להקות של דולפינים התלוו לסירה שלנו - ומטיילים בהם. מקסים וכיף, ומאד מתאים להוסיף יום מעבר מסנטה ברברה או סולבאנג לכיוון ל.א.

• karnielr

לוותר כי כחלק ממסלול הפארקים הוא מתאים ומשתלב ומהנה אבל הוא לא מספיק מדהים על מנת להפוך אותו ליעד מרכזי (בניגוד לילוסטון). לגבי מסלול הסלע הבוכה – בביקורנו הלפני האחרון בפארק המסלול היה רטוב ויפה, בביקורנו האחרון המסלול היה יבש ומיותר, כך גם לגבי מסלול בריכות האיזמרגד. מכיון שמדובר בטבע לא כל המסלולים יפים באופן קבוע וגם זו סיבה לא לטרוח במיוחד.

• adivelednizki
                                        adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

היי אביבית ,

אנחנו היינו בברייס וציון לפני שנתיים , עם ילדים שהיו אז בני 5 ו 7.

עשינו גיחה קצרה מוגאס שכללה יציאה לברייס , אליו הגענו אחהצ , עשינו תצפיות וישנו שם,  ולמחרת נסענו לציון ליום שלם שבסופו נהגנו בחזרה לוגאס ( מחזירים שעה בדרך ) .

בגלל הזמן הקצר, חוסר התכנון המוקדם והצטיידות מתאימה ( לא האמנו שבאמת נצא לגיחה הזאת... תמיד מתכננים אותה ובפועל נשארים בוגאס..) והחום הכבד בציון (אוגוסט ) לא עשינו בציון מסלולים כלל אלא בעיקר תצפיות ע"י השאטל של הפארק + שכשוך בנחל הזורם שהיה כיף במיוחד לילדים ( במקום מסלול המים ששקלנו לעשות ברמת התכנון.. ) 

רוצה לשתף שהיה לנו מאוד קשה להחליט על הגיחה הזאת... יש לנו משפחה בוגאס ויציאה לפארקים היתה ויתור גדול על זמן וגאס מבחינתנו , ויכולה לדווח בדיעבד שזו היתה גיחה מופלאה שממש שמחנו שסופסופ עשינו אותה , אפילו ללא המסלולים המדוברים .

אחרי ברייס המדהים חשבנו שמה כבר יהיה בציון... ? אבל מציון התרשמנו לא פחות ! 

לסיכום , אני כן ממליצה על ביקור בציון. 

היינו בהרבה מקומות יפים בעולם ( לא מספיק...)  ואני לא חושבת שציון הוא אובר רייטד.

אנחנו אהבנו . זו דעתי האישית כמובן.

אך כמובן שיש לשקול אם ליום אחד הגיחה הזו כדאית ,רק לציון.

אנחנו עשינו ביחד עם ברייס. 

עדי 

• יאעלי
                                          יאעלי נערך לאחרונה על ידי

שלום לכם. בגרנד קניון, האם אפשר לרדת לקניון לנהר הקולורדו (phantom ranch) ולעלות בחזרה ביום אחד? אין לי אפשרות ללון שם ואנחנו בכושר טוב. 

• עמיחי13
                                            עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

מתי?

הבעיה הקשה היא לא הכושר שלכם אלא החום הכבד. הטיול הנפוץ הוא של יומיים כי מבצעים את הירידה מוקדם בבוקר יום 1, מבלים בתחתית את שאר היום ואת העליה מבצעים מוקדם בבוקר יום 2 (אור ראשון).

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון