חופי נורמנדי, אוגוסט.
-
שלום
מעבר לעניין הרב שיש בלהיות בחופי נורמנדי,
ברור לי שלא מדובר בטמפרטורות של הים התיכון, גם לא באוגוסט
אך האם עדיין היה ונפלו על יום יפה וחמים האם אפשרי לטבול ולהנות מהמיים?
חשבנו לשלב לינה בכפר נופש באיזור כך שאם יתאפשר ויהיה יום יפה אולי גם נקפוץ לטבול.
תודה
-
ממש כן.
למרות שאישית לא עשיתי את זה (אנחנו צריכים מים בחום של אמבטיה לתינוקות
)מצד שני אם תחפרו קצת במידע, תראו לא מעט מקומות לינה שמגדירים את עצמם במרחק מהחוף הסמוך, או אתרי מידע תיירותיים שהחוף הוא המרכז של העיירה.
נורמנדי ועוד יותר מכך ברטאן משמשת יעד מבוקש מאד לתיירות חוף ומים של האנגלים מעבר לתעלה.
(מצד שני האנגלים רק רואים קרן שמש בודדת ומתפשטים-אז הם לא מדד סטטיסטי מדויק
) -
טיילתי באוגוסט בנורמנדי ובריטני, עיירות החוף (אנחנו באופן אישי היינו בדינאר ובסאן מלו) היו פשוט מפוצצות ומלאות באווירה של עיירת חוף על כל המשתמע מכך. אווירה של חוף רחצה לכל דבר, החופים עמוסים במאות מתרחצים לצד מאות משתזפים. ביום שמשי אנחנו התרחצנו בחוף בדינאר, היה קריר אך מדהים
-
תודה... מרחקים עצומיםתודה על התגובות.
אני מנסה לתכנן את 4-5 ימים בנורמנדי ולא מצליח לאתר מקום ספציפי שיתאים לטיול כוכב.
כרגע, נראה שכל המקומות המעניינים הם במרחק של שעתיים לכל כיוון.
אם חשבתי ללון ליד caen, שראיתי שיש שם סוג של הכפר נופש הזה (שכתבתי כאן בהודעה אחרת, שיש ב Bénouville מלון עם בריכות עם סימן שאלה לגבי קרירותם, אך יחד עם זאת אם מגלשות ובריכות מחוממות),
אז ראיתי למשל Étretat, שמידת ההתאמה שלו אלינו ולילדינו עוד מוטלת בספק,הוא במרחק שעה וחצי.
מונט סן מישל במרחק שעה וחצי.
ואיזור בריטני, סט. מאלו וכד’, הם במרחק שעתיים.
האם זו טעות לנסות ללון באיזור caen ?
האם עדיף להמשיך עוד לכיוון בריטני?
בינתיים מה שיש לי במסלול ביציאה מפריז/דיסני זה את הכפר של קלוד מונה, שלא נראה שאפשר לוותר עליו ואין סיבה.
כמו חשבתי לשלם באותו יום ארוך לשלב גם את rouen לפני שנגיע מאוחר בערב למקום הלינה זה או אחר.
מה אתם אומרים?
תודה
-
אי אפשר לתפוס את כול נורמנדי בלינת כוכב.
תחליטו מה יותר משמעותי וחשוב לכם!
אם בחרת בBénouville כיעד ללינה- תתמקד בפעילות אתרים ואטרקציות שמרחק הנסיעה עד שעה לכוון.
לא הייתי מרחיקה מעבר לכך.
המחיר? לא תראו את כל נורמנדי, רק חלקיק.
מBénouville תוכלו להגיע ליעדים באזור חופי הנחיתה לכל אורכם-טווח של 50 דקות
תוכלו גם לנסוע ליעדים בסוויס נורמנדי נניח לאזור CLECY טווח של 50 דקות גם.
לאזור הונפלור כ50 דקות.
לאזור ליזיה כ50 דקות, כולל יצרני הגבינות והסיידר גם בטווח דומה בעמק התפוחים.
פאלז במרחק של חצי שעה (מוזיאון צעצועים אוטמטים מתוק וטירה מרשימה)
בקיצור מזמן “סגרת” 4-5 ימים כאן.
בלי מונט סן מישל
בלי צוקי אטרטה
ובוודאי בלי בריטאני.
את מוזיאון מונה-ביום המעבר, ורואן (בעיניי) מיותרת ביום זה.
-
לדעתי האישית מונט סאן מישל הוא אתר כה מיוחד (הייתי מאז בכ-5 ארצות נוספות, וברמת האתר הבודד עוד לא הייתי במקום כל כך עוצמתי וייחודי), ששווה יום אחד ליסוע הרבה במיוחד עבורו. או אולי לקבע את האתר הזה כמאסט ולפי זה לבנות את הלינה.
-
אני מסכים ומחזק את מה שנטלי כתבה.
מונט סן מישל הוא MUST.
הגאות והשפל וכן ביקור באי עצמו עם הכנסייה למעלה.
-
אם נקודת המוצא לטיול כוכב היא בBénouville
אז מונט סן מישל במרחק של שעתיים נסיעה לכל כוון.
אם יש 5 ימים לטיול ….
אם העיתוי של הטיול לא יתאים לגאות….
אם הילדים צעירים ….
ברור שהחלופה- אם מתמקמים ללינה באזור מפרץ סנט מישל-סנט מאלו (על גבול בריטני נורמנדי) ומוותרים על יעדים בנורמנדי עילית, ללא חופי נחיתה,קון,באיה,נורמנדי השוויצרית,הונפלר- אז בהחלט ניתן לבסס טיול מוצלח על בסיס מיקום זה.
אבל לא מלינה שנבחרה והוזמנה(?) ב Bénouville .
-
עוד חיזוק למונט סאן מישל. אתר חד פעמי מהמיוחדים ומהיפים בעולם.
חובה לדעתי בשביל לחוות אותו באמת ללון באי עצמו.
בלילה הוא פשוט קסום
-
עוד חיזוק למונט סאן מישל. אתר חד פעמי מהיוחדים ומהיפים בעולם.
חובה לדעתי בשביל לחוות אותו באמת ללון באי עצמו.
בלילה הוא פשוט קסום
-
תודה לכולם..כן , גם ממה שאני קורא ורואה מרגיש לי שלהיות באיזור מבלי לבקר במונט סן מישל זה חבל ממש.
המקום לינה עדיין לא הוזמן בדיוק מהסיבות האלו, אני חם על המקום הזה בגלל כל מה שיש בו, אבל אני עוד ממתין כדי להחליט סופית.
הכי הייתי רוצה באמת לישון ב- Bénouville כמה ימים ואז עוד יום באמת במונט סט מישל.
אבל זה אולי יהיה קשה מדי עם הילדים (אחרי שנלון כבר בפריז (הוזמן, רובע לטיני)) וגם מתוכנן ללון באיזור דיסני, (כי יותר זול וכדאיי, עוד לא הוזמן).
אני אבדוק שוב לגבי לינה יותר קרוב למונט סט מישל בכל זאת כדאי.
השאלה אבל בעצם, האם פרט למונט סט מישל עצמו, מה יש במרחקים של שעה ממנו למשל.. אם אחליט דווקא ללון שם (ולעשות נסיעה אחת ארוכה מהכפר של קלוד מונה עד למקום הלינה באיזור מונט סט מישל)
תודה
! -
בוודאי שיש באזור מונט סן מישל מה לעשות עם ילדים-גם שבוע של טיול.
-
היינו באוגוסט שעבא בנורמנדי וכמו כולם כאן אני מחזקת את ענין המונט סנט מישל. אסור לפספס את האתר הזה. אנחנו לנו באזור המונט סנט מישל לילה אחד על מנת שנוכל להיות גם בלילה וגם ביום למחרת. הלכנו לראות את הגאות של הלילה והיה פשוט קסום. הילדים כבר היו על הרגלים ב6 בבוקר כדי לסחוב אןתנו בחזרה לשם שלא נפספס חס וחלילה את הגאות של הבוקר. בשעות היום גם המוזיאונים פתוחים ואני בהחלו ממליצה בחום לחוות את המקום גם ביום וגם בלילה.
משם אפשר להמשיך לאזור חופי הנחיתה. הנסיעה לאומהה או ארומאנש היא כשעה וחצי-ממש לא נורא.
אפשר להתמקם בקאן או באיו (חייבים להכנס לראות את שטיח הקיר) או כל עיירה באזור.
-
אז זהו
שאני מתקשה למצוא משהו מעניין בנורמנדי, פרט לאתרים הקשורים למלחמה,
שזה בהחלט אולי מעניין, אבל נראה לי שלגיל הזה של ילדיי, מספיק אתרי המלחמה שיש בארץ (וגם זה יותר מדי… אבל זה כבר סיפרו אחר)
פרט למונט סט מישל
כמה גני חיות
ראיתי גם מין פארק פרפרים ופרחים
וזהו,
וטיולים בערים היפות…
ולגבי הגאות והשפל
איך זה בא לידי ביטוי העבודה שישנים במונט סט מישל?
האם רואים את זה מהחלונות במלון?
כלומר זה עניין של דקות שרואים איך המים מלאים את הסביבה של האי?
תודה!
-
לא הייתי לנה על האי- מהמון סיבות (כולל מחיר)
אבל כדי לראות את הגאות לא פחות יפה לראות אותה מה”חוף”.
לגבי אטרקציות לילדים באזור סנט מישל- סנט מאלו- יש בלי סוף, החל מפארק זוחלים, רגליים יחפות, אופני רכבת, אופניים בכלל, טרקטור שנוסע על הים(או סוס ועגלה), אקווריום (מעולה) בסנט מאלו, ביקור בספינת פיראטים (סנט מאלו),
ביקור בחוות גידול צדפות (או בעיירה ובשוק גידול הצדפות ) וכן הלאה.
-
אני לנתי פעמיים באי וזה חלק מהקסם.
בהחלט ראים את הגאות והשפל מהאי מהחומה המקיפה אותו, או ממש מחלון החדר. זה מדהים לראות איך הים מכסה את מרחבי החול שרק דקות קודם אנשים עוד צעדו עליהם.
בפעם השנייה שהייתי היה מקרה של כמעט טביעה של אנשים שלא הבינו את המהירות בה הים מתקדם והוזעק מסוק לחלצם.
-
אנחנו לא לנו על האי בגלל המחיר הגבוה. האוטובוס האחרון יוצא לכיוון החניות בשעה מאוד מאוחרת (לקראת חצות) ואפשר לחוות את הגאות של הלילה גם בלי לישון על האי עצמו.
את הגאות אפשר לראות מצוין מהחומות.
אני ממליצה לקחת את הילדים לסרט 360 מעלות על הפלישה לנורמנדי (הסרט בארומנש) כדי שיבינו את העוצמה של המקום הזה. הילדים שלי נפעמו מבית הקברות האמריקאי. אני חשבתי לקחת אותם לסמן וי אבל הם נשבו בסיפורי החיילים, חיפשו הרבה מהקברים שלהם, התרגשו מהיכל התפילה המשותף לנוצרים ויהודים והיה קשה להוציא אותם מהמקום.
לא צריך ללכת לראות כל אתר וכל מוזיאון וכל בונקר נטוש אבל אי אפשר להתעלם מההיסטוריה של המקום והקרבת החיים הלא נתפסת של כוחות הברית למען שחרור אירופה ממלתעות הנאצים.
-
אנחנו לנו לפני מס’ שנים בכפר נופש בברנוויל. החלטנו שלא מוותרים על סן מישל, בידיעה שביום הזה תהייה נסיעה ארוכה. התחלנו את היום בקנקל – היגענו בדיוק בשעת השפל, כשכל הטרקטורים נכנסים לים להוציא את הצדפות וגם אכלנו שם צהריים (צדפות כמובן).
משם נסענו לסן מישל. חנינו מחוץ לאי והלכנו ברגל. צריך לברר את שעות הגאות והשפל ולהגיע כשהשפל בעיצומו ואז רואים איך הים עולה במהירות (מישהו לא הזיז את המכונית שלו והיא כמעט טבעה...).