ביטוח ביטול מכל סיבה
-
מתכננת טיול בעוד חצי שנה לתקופה של חודשיים ובגלל שזה עוד הרבה זמן ומקווה שאכן ייצא כי אי אפשר לדעת היום מה קורה מבררת לגבי ביטוח ביטול נסיעה מכל סיבה. בחברת הביטוח שבדרכ אני עושה דרכה בדקתי באתר שלהם כאן https://www.clalbit.co.il ולא רואה שיש. האם מישהו עשה לאחרונה ביטוח כזה וכולל ביטוח שיהיה כבר לנסיעה עצמה? היום זה רגיש אז רוצה לפחות לוודא שאני יכולה להזמין ולא לדאוג מדי -
יש שני סוגי ביטוחים, ביטוח בריאות (ומטען) כמו זה שמצאת דרך קופת חולים כללית
וביטוח ביטול ביוזמת הנוסע.
אלו שני ביטוחים שונים עם כיסויים שונים, אחד לא מחליף את השני, אחד לא כולל את השני
אין כזה דבר ביטוח ביטול מכל סיבה שהיא,
אני יודע שנותנים לביטוחים את הכותרת המטעה הזו אבל היא לא נכונה.
למשל הביטוח הזה לא מכסה ביטול טיסה בגלל שביתה או תנאי מזג אוויר שלא מאפשרים לטיסה לצאת.
הביטוח הזה מכסה ביטול שנגרם ביוזמת הנוסע, ויש לו עוד מגבלות, למשל אם יצאת בטיסה הלוך הוא לא מכסה כל ביטול בהמשך, למשל אם טסת בטיסה הלוך כל המשך הטיול כבר לא מבוטח, כולל טיסה חזור.
-
החברות שהציעו ביטוח ביטול טיסה ביוזמת המזמין הן הפניקס (באמצעות טריפ גרנטי) והראל. אפשר לברר באתרים אם עדיין מוכרים ביטוח כזה.
-
יש ביטוח “מכל סיבה”, של טריפ-גרנטי, בשום אופן אל תעשי אצלם ביטוח! נכוויתי אצלם, ואני משתף בזה כל מי שאפשר.
תכננתי טיול לברזיל לאפריל 2020, התכנון התבצע הרבה לפני הקורונה, ביטחתי את כל הטיסות (טיסה בינ”ל + 3 טיסות פנים) בטריפ-גרנטי.
מובן שהטיול התבטל, את הכסף עבור הטיסות הבינ”ל אקבל מסוכן הנסיעות, אבל את הכסף עבור טיסות הפנים ($600) טריפ-גרנטי מסרבת להחזיר. התואנה: לא אני הוא שביטלתי את הטיסה הבינ”ל, אלא חברת התעופה היא שביטלה, על כן אינני זכאי לאגורה מדמי הביטוח.
אז נכון שעפ”י תנאי הפוליסה היבשים הביטול חייב להיות ביוזמתי, ולכן כנראה אין לי פה קייס משפטי, אבל איפה ההגינות??? איפה היושרה המקצועית? אינני מבקש כסף עבור הטיסות הבינ”ל שבוטלו ע”י חברת התעופה, אלא רק עבור טיסות הפנים שאני ביטלתי ביוזמתי!
בקיצור, טריפ-גרנטי – NEVER AGAIN!
-
שים לב שההודעה מלפני כמעט 3 חודשים
-
היי, ראיתי את ההודעה שלך. אני אשמח לדבר איתך מתארגנת על זה ייצוגית זה הנייד שלי: 054-5630223