טיול אחרי צבא
-
שלום,
השאלה שלי קצת לא ממוקדת ואשמח אם מישהו יוכל לעזור לי להתמקד קצת מניסיונו.
השתחררתי מהצבא וכעת אני מתלבטת להיכן לטוס לטיול הגדול שלי..
אני מתבלטת בין דרום אמריקה, למזרח הרחוק ולמרכז אמריקה.
יש לי כמה שאלות:
האם במרכז אמריקה יש פחות צעירים אחרי צבא מאשר במזרח או דרום אמריקה (כן חשוב לי שהאוכלוסייה שאפגוש תהיה בערך באותו ראש כמו שלי. זאת אומרת – מטיילים צעירים. לא בעיקר משפחות עם ילדים וכו’, ולכן אני חושבת שהנתון הזה גם ישפיע על בחירת היעד שלי). האם זה בכלל נפוץ/פופולרי לטיול אחרי צבא?
בנוסף, האם מנסיונכם שמתם לב שיש אוכלוסייה מסויימת שיותר נמצאת במקום מסויים? או שניתן למצוא הכל מהכל בכל מקום? (למשל, מודעת לעובדה שזה סטיגמטי – שאנשים שרוצים לעשות סמים טסים להודו).
כמו כן, כשאני הייתי בטיול קצר במזרח שמתי לב שהתרבות מאוד שונה ופחות מערבית. לעומת זאת, כשהייתי בטיול קצר בצ’ילה וארגנטינה שמתי לב שהארצות הללו יותר מערביות ויותר דומות מבחינה זו לישראל. מה האווירה הכללית בדרום אמריקה?
ושאלה אחרונה – האם למישהו יש עצות כיצד להחליט בין טיול במזרח לטיול בדרום אמריקה למרכז אמריקה?
אשמח לתשובות, ותודה רבה רבה לכולם!!!

-
לגבי בחירת יעד. אחרי הצבא בחרתי לנסוע למקום הכי רחוק ויקר שעניין אותי ולמה? אני הייתי במחשבה שאחרי הצבא זה טיול ארוך יחודי שאני עובד רק בשביל להרוויח כסף לטיול , המזרח היה אז זול וכולם נסעו לשם, והנחתי שיהיה זול גם עוד שנים רבות אחרי ויחכה לי ( מה שאכן קרה)... חוץ מזה היה יעד מסוים שראיתי כילד ונשאר לי רצון לראות אותו והוא היה העוגן של הטיול.
לגבי מרכז אמריקה. קוסטה ריקה ופנמה יהיו בסגנון שתיארת את צ'ילה וארגנטינה. מה שאני קורא עולם שלישי לייט. מכסיקו אולי בחלקי החוף הקריבי שלה וכמה אזורים בחוף הפסיפי. אבל גם בכל המדינות הללו אפשר ליצור טיול יחודי שסוטה קצת או יותר מהנקודות שכולם הולכים אליהם ולכן מכוונות יותר לתייר.
לגבי גילאים. תמצאי לדעתי במרכז אמריקה מכל סוג. משפחות עם ילדים פחות אולי רק בקוסטה ריקה והחופים במכסיקו.…
תלוי באורך הטיול, עונת השנה והתקציב- את בהחלט יכולה לשקול שילוב של מרכז ודרום.
דרך אגב לא שמתי לב שכתבת משהו שמעניין אותך שיעזור לך לקבוע יעד... רק שיהיו צעירים ושלא יהיה מערבי...
-
אני חייל משוחרר ובחרתי לטייל במרכז אמריקה (טס באפריל) בגלל הנופים, התרבויות וגם כי לא חיפשתי לעשות טרקים של שבוע.