התלבטות בבחירת יעד לטיול אבא ובן חייל
-
שלום לכולכם,
אבא ובן חייל מתלבטים באיזה יעד לבחור וגם מתי - טיול עירוני בן כ-5 ימים . בלונדון הם כבר היו, פריז לא נראית ידידותית בתקופה הזו, אולי בודפשט או ברלין?
לגבי התקופה - לא כשיש חגים או חופשים. אולי תקופת השווקים שלפני הכריסמס?
אשמח לחוכמת ההמונים שלכם.
האבא - אגב - צליאקי.
תודה
-
תקופת השווקים היא רעיון מצויין. בודפשט מדהימה בתרופה זו וכמובן וינה. ברלין עיר כייפית מאד, אם כי אפרואית ודי קרה בחודשים נובמבר דצמבר. יש בה המון שווקים והרבה מה לעשות.
-
סליחה על השגיאות- הכוונה לעיר אפרורית כמובן. תרופה = תקופה
-
נדחפת גם כן לאותה שאלה: בודפשט יותר טובה בסוף נובמבר? גם אפרורית בטח, לא?
-
סוף נובמבר תחילת דצמבר זו אחת התקופות הכי יפות בשנה אם לא ה.... גם ברלין וגם בודפשט מתקשטות לקראת הכריסמס כולל שווקים מקסימים. גם לא לשכוח את ה Black friday בסוף נובמבר, שתי הערים הן יעד מצויין גם מבחינת השופינג וזו גם חוויה בפני עצמה. שתי הערים ממש לא אפרוריות ( אלא אם כן הכוונה למזג האוויר, ממש לא נורא. מתלבשים טוב ולוקחים מטרייה לעת הצורך ). הן שתיים מהערים הכי תוססות ומרתקות שהכי כיף לטייל בהן ולחזור אליהן פעם ועוד פעם , והייתי כמעט בכל הערים המרכזיות שיש לאירופה להציע. אם יש שאלות ספציפיות נשמח לענות.
-
בודפשט מאד צבעונית ותוססת בתקופת הכריסטמס. ממליצה מאד. לגבי האמירה אפרורית על ברלין- הכוונה כמובן מבחינת מזג האוויר. מה לעשות שנפלנו על ימים אפורים ואפילו קצת שלג, לעומת בודפשט שהייתה שימשית מאד. שורה תחתונה, וינה, בודפשט וברלין בין הערים המומלצות ביותר בתקופת הכריסטמס!
-
כלל אצבע לשווקים לפני קריסמס - מקומות דוברי גרמנית.
בודפשט באווירת קריסמס אני פחות מכיר, סומך על ההמלצה של שאר חברי/ות הפורום.
שווקי קריסמס מאוד נחמדים אבל להערכתי יתפסו לכם שעה/שעתיים ביום. אם אתם ממש חובבים אז אולי שלוש, לדעתי כדאי שתבדקו מה עוד מעניין אתכם לעשות ולראות.
ואם אין לכם עיר מובילה אז תבחרו לפי המנהלות, הטיסה ומקום הלינה המתאימים ביותר.
אגב הייתי לא מזמן בפריס ובברצלונה ממש בשבועות האחרונים,
בכל מקום ששאלו הזדהיתי כישראלי ולא איזה מלטזי או איטלקי או דרום אפריקני, ובכניסה לכל אטרקציה שואלים,
בברצלונה היינו חבורה קטנה שקשקשה בעברית בכל מקום, כולל תחב"צ.
ובשתי הערים בעלות התדמית האנטי ישראלית (ובמיוחד ברצלונה) התייחסו אלי יפה ולא קרה שהרגשתי שלא בנוח.
ראיתי עוד ישראלים שלא ניסו להסוות את המקור שלהם, בטאפסיה אחת שהיה בה המון גרפיטי היה גם גרפיטי למען שחרור החטופים, בעברית אנגלית וספרדית (או קטאלנית, אני לא תמיד מזהה את ההבדל)
לשיקולכם
-
@yoniro שווקי חג המולד מקסימים, ובתור מי שנמנעת מגלוטן (וסוכר ועוד דברים) הצלחתי להנות מהם מאוד בווינה המהממת, אבל כדאי לתאם ציפיות - הצליאקי לא יוכל לאכול כלום מדוכני השווקים (יש אולי ממתקים ללא קמח כמו שוקולדים אבל הכל נמצא בסביבה של מאפים כך שלא יוכלו להתחייב לך שנקי מגלוטן). יוכל לשתות גלוויין ולאכול ערמונים, אבל שוב - קיים סיכון.
בכל מקרה - וינה וגם בודפשט ערים מהנות מאוד עם קולינריה מצויינת ומגוונת שמנסיון ניתן למצוא בה אוכל מצויין גם לל"ג. בנוסף הן נמצאות בסיכון נמוך יותר כיום לאירועים אנטישמיים, למרות ששום מקום לא נקי מהם (ומצד שני היינו בשנה שעברה פעמיים בלונדון המושמצת מהבחינה הזאת ולא נתקלנו בשום בעיה).
אישית אני מאוד אוהבת גם את מילאנו, אבל לא בטוחה שתחומי העניין שלי זהים לשלהם.
-
-
@yoniro אטרקציות בבודפשט הן פחות גדולות ומרשימות מאלו שבלונדון למשל, אבל עדיין יש בהן קסם והנאה. הנה כמה שעולות לי בזכרון:
- איזור בודה - מבצר הדייגים, הארמון, קונדיטוריית רוזוורם (לא לצליאקי...)
- השוק המקורה בפשט
- בבודה - בית החולים בסלע, זה מקום שפחות מבקרים אותו אבל הוא שונה ומעניין ממש: במלחמת העולם ה-2 ניצלו התושבים רשת של מנהרות ונקיקים טבעיים בסלע כדי לחצוב אותם עוד ולהקים בתוכם בית חולים לפצועי המלחמה שיהיה מוגן מההפצצות. בהמשך הוא הפך להיות מקלט אטומי בימי המלחמה הקרה, אבל בשנים האחרונות הקימו בו מעין מוזיאון שהוא שחזור של בית החולים שהיה בו, עם מיטות וציוד של אז, כולל בובות בגודל בני אדם (די קריפיות) שמדמות את החולים והצוות הרפואי. יש שם סיורים מודרכים באורך של כשעה, טיפה מקריפ אבל מעניין מאוד מאוד. טיפ: לא שעלות הכניסה גבוהה במיוחד ממילא, אבל יש הנחה לכל מי שעוסק במקצועות הרפואה על כל גווניהן (כולל רפואה משלימה).
- בית הכנסת הגדול והאיזור היהודי
- בניין הפרלמנט
- סיור בעיר באוטובוס האמפיבי שגם נכנס לשיט קצר בדנובה
- האי מגריט
- מרחצאות סצ'ני
- שדרות אנדראשי (ה"שאנז אליזה" של בודפשט).
-
תודה רבה
-
איזו התלבטות כיפית! טיול אבא ובן, ובמיוחד עם חייל, זה זמן איכות נדיר וחשוב.
כדי שאוכל לעזור לכם למצוא את היעד המושלם, אשמח אם תפרטו קצת יותר:
כמה זמן יש לכם לטיול? סופ"ש קצר או כמה ימים ארוכים יותר?
איזה סוג של פעילויות אתם אוהבים? יותר בטן-גב ורגיעה, או אולי אקסטרים, טרקים, ערים תוססות, או שילוב של הכל?
מה התקציב בערך? זה יכול לעזור לכוון ליעדים יקרים יותר או פחות.
האם יש הגבלות כלשהן? למשל, האם אתם מעדיפים לא לטוס רחוק, או שיש יעדים שכבר הייתם בהם ולא מעוניינים לחזור אליהם כרגע?
ברגע שיהיו לי הפרטים האלה, אוכל לזרוק לכם כמה רעיונות מצוינים!
-
בברלין לא הייתי, אבל פראג יותר מרשימה מבודפשט בכל מה שקשור ליופי של העיר. גם שווקים יש יותר לדעתי