טיול בצפון ספרד חבל הבסקים
-
שלום לפורום אירופה
אנחנו זוג בני 70 שנוסעים בתחילת ספטמבר לטיול בן 9 ימים ברכב שכור לצפון ספרד מתחילים ומסיימים במדריד.
נעלה צפונה דרך בורגוס לבילבאו ולסאן סבסטיאן.
השאלה שלי האם בדרך חזרה מסאן סבסטיאן אתם ממליצים לחזור דרך ריוחה וסגוביה למדריד
או
לחזור דרך סאטנדר, ליון ויאדוליד וסלמנקה ומדריד.
ממתין להמלצתכם -
הייתי בכל הערים שציינתם, והנה מה שאני חושבת:
מסלול א': ריוחה זה חבל היין, אם מדבר אליכם - ביקור ביקבים, ברי יין וטאפאס בלוגרוניו, מוזיאון יין די חדש ומושקע, המלון המשגע במרקס דה ריסקל - אז זה בשבילכם.
גם סגוביה מעניינת, יש גם היבט יהודי.
כאן יש תיאור של חבל ריוחה, בסוף הטיול.
מסלול ב': סאנטנדר עיר יפה, טיילת יפה, לא משהו מעבר לזה. סלמנקה עיר סטודנטיאלית, העיר העתיקה מאוד יפה, יש מוזיאון לאר-נובו ואר- דקו, מאוד מומלץ.
הקתדרלה בלאון מאוד מרשימה, עיר עתיקה נחמדה. ויאדוליד - לא זכורה לי אטרקציה מיוחדת ויוצאת דופן.
-
חד משמעית דרך ליאון וסלמנקה ואת הדרך מבילבאו לליאון דרך הפיקוס דה אירופה. אם אין זמן אז דלגו על סנטאנדר. בליאון מלבד הקתדרלה המרשימה לכו גם אל עבודתו המיוחדת של גאודי אל מול ההפארדורשגם הוא מרשים ביותר. סלמנקה זו פנינה לכל פינה בה תפנו לסגוביה קל מאד להגיע ממדריד הלוך ושוב ברכבת המהירה הגומאת המרחק ביניהן בבערך שעה לכיוון.
-
תודה על העצות. אנחנו מתכננים לשעות יומיים וחצי אחרונים במדריד לפני החזרה ארצה. המלצות לאתרים בעיר שהם MUST SEE נשמח לקבל
-
מנסה להבין קצת יותר -יש לכם 9 ימי טיול מתוכם 2.5 ימים יורדים לטובת מדריד בסוף. נשארנו עם 6.5 ימי טיול לטובת חבל הבסקים. מכאן לפחות חצי יום לנסיעה הלוך וחצי יום לנסיעה חזור- בלי עצירות וטיולים- נשארנו עם 5.5 ימי טיול בבסקים. מעט מאד. חבל הבסקים הוא הרבה יותר מבילבאו וסן סבסטיאן. ממליצה מאד להרחיב את הטיול גם לחלק הצרפתי של הבסקים (בעיניי יותר מרגישים שם את האווירה). כמובן נסיעה לאורך עיירות החוף הבסקי הספרדי. בקיצור שמיכה מאד קצרה. אולי שווה לשקול את הדרך חזור לטוס טיסת פנים? או אולי לוותר על מדריד אליה תוכלו להגיע בפעם אחרת?