טיול עם תינוק בן 6-7 חודשים עם נסיעות ארוכות
-
אנחנו משפחה זוג + תינוק שיהיה ביולי בן 6-7 חודשים, ואנחנו טסים לרומניה ל-10 ימים ביולי. יהיו לנו 2-3 נסיעות של 6 שעות נטו, ורציתי לדעת:
- כל כמה זמן כדי לעשות עצירה ולכמה זמן מבחינה של נוחות ומבחינה בריאותית, כי קראתי שלא לא טוב לתינוק לשבת רצוף כל כך הרבה שעות בסלקל.
- האם מישהו עם נסיון בטיול עם תינוק בגיל זה, חושב שזה מוגזם ואנחנו צריכים לשנות את הטיול לחלוטין?
- האם יש ציוד מיוחד שמומלץ לקחת? (למשל, מחמם בקבוקים לרכב)
תודה לעונים.
-
אני לא חושבת שיש כלל אחד שנכון לתינוקות. כי כל תינוק הוא שונה, יש תינוקות שישנים בנחת בנסיעות ויש תינוקות ששונאים נסיעות, ויש הרבה באמצע.
שימו לב לתינוק שלכם, איך הוא בנסיעות, ולפי זה תתארגנו קרוב יותר לטיול.
כמה טיפים בכל זאת:
- לתכנן עצירות מראש: בכל נסיעה ארוכה לתכנן 2-3 אפשרויות עצירה [במקומות שבהם בטיחותי לעצור ואפשר לצאת מהרכב] – לצורך החלפת חיתול, האכלה או סתם התאווררות. ולקחת בחשבון שאם הנסיעה נטו היא 6 שעות, אז ברוטו היא בהחלט יכולה לקחת 7-8 שעות כולל העצירות. יש תינוקות שלא יכולים לשבת ברכב 6 שעות רצוף. [בגלל שכתבת סלקל אני מניחה שברכב, תחבורה ציבורית זה ממש שונה ובעיני הרבה יותר פשוט].
- כתבת בקבוקים אז אני מבינה שהתינוק לא יונק – הנסיון שלנו עם תינוקות ששתו מבקבוקים הוא שמים חמים בתרמוס טוב מספיקים לכמה שעות.
- הורה אחד יושב עם התינוק מאחור. כך כשהתינוק ער הוא רואה פנים מוכרות, יש מישהו שישחק איתו וישיר לו. תינוקות בגיל כזה עדיין לא ממש שמים לב או מתעניינים במה שקורה בחוץ ולא ממש מסתכלים דרך החלון, תעסוקה על ידי ההורה יכולה מאד לעזור.
-
אנחנו טיילנו כמה פעמים בחול וניסינו להמנע מנסיעות של יותר משעתים נטו ביום.
הילדים הקטנים עלולים לסבול בנסיעות ארוכות וזה מאוד פוגע בהנאה של כולם.
אני מציע לכם לתכנן טיול בהתאם. 6 שעות נטו לדעתי קשה גם בלי ילדים.
אני יכול להבין טיול עם נסיעות ארוכות מאוד אולי כשנוסעים ליעד רחוק, מתוך רצון לראות כמה שיותר בגלל שלא תחזרו לשם בקרוב. אבל באירופה זה לא המצב.
מה שלא תספיקו בטיול הזה אפשר בטיול הבא. רומניה קרובה ויש אליה טיסות זולות.
אני בטוח שברומניה אפשר לתכנן טיול כוכב של 10 ימים באותו יעד. או שני יעדים קרובים. לא טיילתי ברומניה עדין אבל אני מכיר אנשים שעשו טיול כזה.
-
תודה על התשובה המהירה.
הייתי מעוניין לדעת האם מבחינה בריאותית יש בעייתיות בנסיעות כאלו?
התינוק שכרגע בן חודשיים וחצי ומאוד רגוע בנסיעות של שעה וחצי, אבל אני לא יודע כמה זה משקף את המצב עוד 4 חודשים.
-
לא יודעת לענות לגבי “בריאותית” ואני לא חושבת שיש מישהו שיכול לענות על זה ברצינות.
אבל אם התינוק סובל בנסיעות, והוא יצרח חלק ניכר מהנסיעה הארוכה, אז כן – אז זה מזיק לו בריאותית, לפחות לטווח הקצר. לא כי הוא בסלקל, כי סטרס מזיק להתפתחות של תינוקות.
אכן אי אפשר לדעת מעכשיו איך הוא יהיה בעוד כמה חודשים ולכן כתבתי שתראו איך הוא קרוב יותר לזמן הטיול ולפי זה תתארגנו.
מסכימה עם מי שכתב – גם אני משתדלת להמנע מנסיעות ארוכות עם תינוקות, ובכל זאת עשינו זאת לא פעם. אבל בכל פעם שעשינו זאת, לא נסענו יותר משעתיים רצוף ועם הפסקות של שעה+ בין קטעי הדרך.
-
גם אני לא חושב שמישהו טרח לבדוק את הנזק בנסיעות ארוכות.
מהנסיון שלי בטיול עם ילדים בגיל הזה, גם אם בארץ הם ישנים רצוף בחול הם מתעוררים לא מעט בגלל שהסביבה לא מוכרת להם. כתוצאה מזה ההורים די עייפים וזו עוד סיבה להמנע מנסיעות ארוכות ומתישות.
-
אני חושבת שזה הרבה, וכן הייתי משנה את המסלול. אם נניח היית אומר שיש נסיעה אחת כזו, וזה ממש הכרחי כדי לעשות את המסלול שממש רציתם- אז ניחא, זה אפשרי, אבל 2-3 נסיעות כאלו זה המון. ברומניה הרבה מהכבישים הם דו סטריים, מה שאומר שאפשר לנסוע עשרות קילומטרים אחרי משאית...כך שהנסיעה יכולה להתארך מאוד. אם מוסיפים הפסקות הכרחיות – זה יום שלם. גם בלי התינוק, להעביר שלושה ימים שלמים בטיול של 10 ימים בנסיעות זה מתיש ולא כיף…
אנחנו טיילנו עם בן 7 חודשים, והיו לנו כמה נסיעות של שעתיים שלוש. חששתי מזה מאוד, אבל לשמחתנו (ומזלנו!) יצא שהעיתוי של הנסיעה בדיוק התאים לו לשינה, כך שיצא מעולה. תוכל להתייעץ לגבי המסלול גם כאן או בפורום אירופה.
מסכימה עם telo שכתב שרומניה קרובה וזולה ואפשר יהיה לחזור אליה שוב. אני מבינה שהטיסה כבר הוזמנה, אבל עוד אופציה שאפשר לבדוק זה טיסה פנימית. נקודה נוספת למחשבה – אמנם קשה לעשות טיול כוכב ברומניה, אבל זה די מתיש לעבור בכל פעם מקום לינה ולארוז ולפרוק מחדש, אז רצוי לצמצם במידת האפשר. טיפ נוסף – להעדיף דירה ולא חדר, כי בחדר כשהתינוק ישן בערב אתם די מנוטרלים (צריכים להיות בחושך ובשקט) ודבר נוסף זה המטבח – מאוד עוזר במיוחד עם תינוק שניזון מתמל וצריך בכל יום לשטוף ולעקר בקבוקים.
לגבי ציוד לאוטו – אני מכינה לכל נסיעה ארוכה תיק עם כל מה שאני עלולה להצטרך שיהיה זמין (מבאס לגלות שבדיוק משהו שצריך דחוף באמצע הנסיעה קבור באיזושהי מזוודה )- מספיק אוכל, מים, חיתול בד, מגבונים, מוצצים, שמיכה, הרבה צעצועים וספרים, גרביים. עוד טיפ חשוב – לקחת מהארץ צילונים לחלון (כאלו שמתלבשים על החלון) למקרה שתהיה הרבה שמש.
מחמם בקבוקים לרכב מיותר לחלוטין – אני לקחתי בכל יום ולכל מקום (נסיעות וסתם יום טיול רגיל, וגם לטיסות – אין בעיה לעלות איתם למטוס) טרמוס גדול עם מים רתוחים בטמפ’ החדר, וטרמוס קטן עם מים רותחים, וערבבתי ביניהם בבקבוק עצמו.
-
לא נראה לי שתהיה בעיה בריאותית משמעותית, יש תינוקות שמבלים ב”טרמפולינה" זמן רב וזה מקביל לישיבה בסלקל. כדאי להביא שמיכת פעילות ולהניח אותו כמה שיותר בזמן העצירות למנוחה כדי שיוכל להתהפך ולהיות על הבטן. עדיף על אופציה של טיול כוכב בה כל יום תהיה נסיעה של 1-2 שעות הלוך ו 1-2 שעות חזור