ויזה לקולומביה
-
קראתי הסבר על ויזה לקולומביה שעבור טיסת קונקשן שהיא פחות מ-24 שעות לא צריך ויזה, מישהו עשה קונקשן בבוגוטה ויכול לאמת את העניין? תודה
-
מתנצל על התגובה המאוחרת. לא פוקד את פורום למטייל לעיתים תכופות ( וזאת למרות היותי מ וותיקי הוותיקים של למטייל). התגובה שלי ככל הנראה לא תהיה לעזר ל שואל / שואלת (עבר זמנה) , אך יכול להיות כי מטיילים עתידיים עם אותה בעייה / שאילה יפיקו תועלת מתגובתי זו. לעצם העניין : ב דצמבר 2025 היתה לנו טיסה עם חברת התעופה הקולומביאנית AVIANCA . הטיסה היתה עם קונייקשן לא ארוך ב BOGOTA . ( טיסה מ פוארטו ריקו אל פנמה , אם זה חשוב). היה זה זמן לא ארוך לאחר ש קולומביה ביטלה את הכניסה לבעלי דרכון ישראלי - ביטול גורף (לפני כן בעלי דרכון ישראלי לא היו זקוקים כלל ל וויזה לקולומביה - מניסיון אישי : ביקרנו ב קולומביה 3 פעמים בעשור שעבר , ללא צורך ב וויזה). גם אני לא הייתי רגוע בהקשר עם ה טראנזיט ב BOGOTA. והתקשרתי עם השגרירות של קולומביה בארץ. ענו לי (ישראלי דובר עברית עובד השגרירות ) כי במקרה של קונייקשיין (פחות מ 24 שעות , וללא יציאה מ שד"ת ) אין צורך ב וויזה! וכך אכן היה. היינו מספר שעות ב שד"ת של BOGOTA (אגב שדה אדיר מימדים) , והמשכנו ללא הפרעה אל היעד הבא. עדיין היו לנו מעט חששות טרם הטיסה - מה יקרה באם בעת שהותנו ב שד"ת של בוגוטה : תתבטל / תידחה לפתע טיסת ההמשך ! ואנו לא נוכל לצאת מן השדה בגלל הוויזה. אך חשש זה הינו בסיכוי מאד נמוך (ולא התממש כאמור) ולקחנו את "הסיכון" מקווה כי תגובתי זו תהיה לעזר אלי WIZO1234