ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

צפון מזרח, 3 שבועות - התיעצות

פורום צפון אמריקה
    5
    9
    1621
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • zif
      zif נערך לאחרונה על ידי

שלום לכל מומחי הפורום !

אנחנו  זוג עם 2 ילדים (3,5) נוסעים לצפון מזרח ארה״ב ל3 שבועות בפסח-30/3 עד 19/4, לא פעם ראשונה בארה״ב, אבל פעם ראשונה עם הילדים.

אנחנו מעלים כאן את המסלול להתיעצות עם חברי הפורם (בעיקר לחלק השני של הטיול כי בחלק הראשון של הערים כבר הכל דיי סגור כולל מקומות לינה), מה שמוביל אותנו זה רצון לשלב בין ערים לטבע, ובעיקר לקחת את הטיול באיזי ולהנות מזמן משפחתי ובלי יותר מידי שעות נסיעה ביום.

אז אחרי ההקדמה זה המסלול שבנינו, ונשמח לעוד תובנות ולרעיונות נוספים : 

1. נחיתה אחה״צ בניו יורק
      2. ניו יורק 
      3. ניו יורק 
      4. ניו יורק 
      5. ניו יורק 
      6. ניו יורק
      7. השכרת רכב ונסיעה לוושינגטון  (מתארחים אצל משפחה קרובה) 
      8. וושינגטון 
      9. וושינגטון 
      10. וושינגטון 
      11. נסיעה לפילדלפיה דרך בולטימור
      12. פילדלפיה, ליל סדר אצל חברים 
      13. פילדלפיה, digers land,  לינה באזור האמיש
      14. האמיש, לנקסטר, מוזיאון הרכבות, לינה באותו מקום
      15. מפעל השוקולד בהרשי ונסיעה צפונה, לינה באיזור קורנינג 
      16. Watkins Glen, לינה בניאגרה
      17. מפלי הניאגרה
      18. טיול יום לטורונטו, לינה חזרה בניאגרה.
      19. השלמות בניאגרה, נסיעה לאזור אגמי האצבעות
      20.  אגמי האצבעות, אתיקה, לינה באזור עמק ההדסון 
      21. עמק ההדסון, אחה״צ Coney Island, טיסה מאוחר בלילה מjfk

התלבטויות : 

אנחנו לא סגורים על יום 15-מה עוד אפשר לעשות בדרך לניאגרה לשבור את הנסיעה הארוכה ?  

האם  זה זה יותר מידי זמן בניאגרה? בהתחלה חשבנו פחות לילות בניאגרה ולהמשיך גם לאלף האיים אבל זה נפסל בגלל לחץ בזמן ומזג האוויר וגם שענראה יתאים יום הפסקה מנסיעות. 

לא סגורים גם על יום 19 שרובו בנסיעה, יש רעינות לפעלות נוספת ליד מפלי הניאגרה?  והאם העיר באפלו שווה עצירה? 

תודה רבה מראש !

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • eyahalom
        eyahalom נערך לאחרונה על ידי

ראשית, די אהבתי את התכנון ואת הרצון לטייל באיזי. הייתי שוקל כמה דברים שלדעתי יתאימו יותר לילדים בגילאים שלכם, מנסיון מטיול עם ילדים בגילאים דומים באזור לא מזמן: אולי אפשר להוריד קצת מהתכנון שלכם באזור האיימיש, הן בזמן השהייה והן בדברים שתיכננתם לעשות, לטובת הקצאת יום שלם בהרשי שיוקדש לפארק השעשועים שם. אפשרי גם לוותר על קורנינג לטובת הנושא, לדעתי תהנו כך אפילו יותר. 

אני מנחש שהמגיבים אחרי יטענו שיש לכם יותר מדי ימי ניאגרה. אל תקשיבו להם Smile

אין בטיול שלכם יותר מדי אטרקציות לילדים כרגע(לפחות לא כאלה שפירטתם עליהם) , וניאגרה יכולה למלא את התפקיד באופן יעיל. חוצמזה שעם כל הקיטש התיירותי המקום מקסים,ויהיה לכם מספיק זמן לטייל בסביבה. בבאפלו לדעתי מיותר להתמקד.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • ari0252
          ari0252 נערך לאחרונה על ידי

היי ,

הטיול נראה בסדר גמור ,מרווח וממצה.

מה שקשור לניאגרה -יש הרבה יותר מדי זמן וגם העונה מוקדמת מדי ,חלק מהאטרקציות סגור.

אני באופן אישי -הייתי מוריד כל מה שקשור בניאגרה או משאיר יום אחד שזה מספיק בהחלט.

בזמן שנשאר הייתי משלב את בוסטון וניו אינגלנד.

• eyahalom
            eyahalom נערך לאחרונה על ידי

באמת לא שמתי לב לתאריך. יכול להיות שאכן חלק מהאטרקציות יהיו סגורות, ממליץ לברר. עם זאת, אם אתם לא מוותרים על ניאגרה ובמילא באזור, ובהתחשב באופי הטיול שלכם-הייתי מחפש אטרקציות אחרות באזור ולא נוהג המון שעות לניו אינגלנד ליומיים, כפי שהוצע כאן, אלא אם כן אתם מעבירים את מרכז הטיול לניו אינגלנד ואז זה משהו אחר. 

אם מתפנה לכם יום בגלל אטרקציות סגורות בניאגרה, אפשר לבלות עוד טיפה זמן בטורונטו (האיים, cn tower, אקווריום נפלא, canad's wonderland). 

• adirgali
              adirgali נערך לאחרונה על ידי

מסלול מצוין בעיני. קחו בחשבון שסביר שיהיה קר מאוד עדיין, אפילו טפטופי שלג היו לנו כשהיינו בוושינגטון באפריל.

לא חושבת שזה הרבה מדי זמן לניאגרה, בהנחה שתעשו שם גם אטרקציות לילדים, תבדקו באינטרנט תאריכי פתיחה.

בטורונטו אנחנו בילינו יום מקסים בטורונטו איילנד.

• אנשיםטובים
                אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

הטיול מתחיל מאד רגוע ונינוח, אבל ממשיך הרבה פחות:

1. מפעל השוקולד בהרשי ונסיעה צפונה, לינה באיזור קורנינג – 4 שעות נסיעה
                2. Watkins Glen, לינה בניאגרה – 4 שעות נסיעה (כולל מעבר גבול)
                3. מפלי הניאגרה
                4. טיול יום לטורונטו, לינה חזרה בניאגרה. – 4 שעות נסיעה (הלוך ושוב)
                5. השלמות בניאגרה, נסיעה לאזור אגמי האצבעות– 4 שעות נסיעה (כולל מעבר גבול)
                6.  אגמי האצבעות, אתיקה, לינה באזור עמק ההדסון – 4 שעות נסיעה
                7. עמק ההדסון, אחה״צ Coney Island, טיסה מאוחר בלילה מjfk – הפעם 3 שעות נסיעה

כלומר בכל החלק השני של הטיול של לכם כל יום בערך 4 שעות נסיעה (למעט יום אחד בניאגרה). אפשרי בהחלט, אבל לא מסתדר לי עם המשפט “ובלי יותר מידי שעות נסיעה ביום”

אני חושב שאם זה לא ביקור ראשון, אפשר היה “להפקיע” ימים מיו יורק ובכלל מהחלק הראשון כדי לרווח קצת את הסיבוב הצפוני. אבל אני מבין שליל הסדר הוא עוגן.

מה אפשר לעשות?

אולי להפוך את המסלול -קודם נסיעה לניאגרה, אז ליל סדר, ובסוף ניו יורק. לפני ליל הסדר יש יותר ימים מאשר אחרי

אולי לשלב טיסה בכיוון אחד. למשל מפילדלפיה לטוס לבאפולו ולעשות בהדרגה את דרכם חזרה. או הפוך – לסיים את הטיול בבאפולו ומשם לטוס לJFK. טיסה זה כמובן לא זול, אבל גם לא מאד מאד יקר, ואם קצת מזל תוכלו לסגור עניין של 400 דולר לכיוון כולל מזודות, ואולי אפילו כולל דמי החזר לרכב.

שימו לב שנושא העונה בעייתי. הזכירו כבר את הניאגרה. הלונה פארק בקוני איילנד סגור ביום שתכננתם (אם בניתם עליו). רציתי להציע לכם את פארק השעשועים של רחוב סומסום, אבל עוד סגור בתזמון שלכם.

אז חשוב שתבדקו ממה שמעניין אתכם מה רלוונטי בתאריכים שלכם.

אבל זה לא רק שעות פתיחה – נושא מזג האויר יכול מאד להשפיע עליכם. באפריל הכל יכול להיות, כולל טמפרטורות של 0 מעלות בניו יורק, וגם 25 (אני מניח שבצפון יכול להיות גם מתחת לאפס).

בהנחה שהילדים שלכם ישראלים ורגילים למזג האויר הישראלי בהחלט יתכן שיהיה לכם קר עד קר מאד. בטיול עירוני הילדים שלי לפחות מתחברים לשיטוט ברחוב, לראות הופעות רחוב, לשחק בגינה הציבורית (גם במנהטן יש הרבה), לאכול גלידה על הספסל וכו’. כשקר זה לא קורה. למשל כי יש פחות הופעות רחוב, וגם אלו שיש – קר לי מכדי לעמוד 10 דקות בלי תזוזה ולהסתכל עליהם. במקום גלידה ושוקו קר על הספסל לוקחים עוגיה ושוקו חם בסטארבקס, אבל יושבים התוך הסניף הצפוף (בחורף הוא צפוף כי אנשים לא יושבים בחוץ).

אז אם יהיה 25 מעלות – יהיה תענוג. אבל אם יהיה 5 מעלות – זה עשוי להיות סיוט לא קטן.

לא כתבתם תאריכים מדוייקים וימי שבוע לעל ימי הטיול שלכם (אני מודה שאין לי כח למפות). חשוב לשים לב כי בימי השבוע השונים קורים דברים שונים. חשוב גם לשים לב לחג הפסחא שיוצא בטיול שלכם – שווה לברר מה זה אומר – הן מבחינת שעות פתיחה, והן מבחינת אירועים מיוחדים. למשל לנו יצא לפני כמה שנים להיות בהפנינג קהילתי בסן פרנסיסקו בפסחא והיה חביב. לא משהו שהייתי מציע למי שיש לו ילדים גדולים, אבל בגילאים שלכם זו יכולה להיות חוויה.

אני באמת אצרף לכם את סיפור הטיול שלנו מפסח לפני כמה שנים. זה היה בקליפורניה וניו יורק. אז קליפורניה לא רלוונטי אבל ניו יורק כן. הילדים שלי היו אז שנה וחצי, 4 וחצי וכמעט 8. אז זה עשוי להיות קצת רלוונטי לכם.

• zif
                  zif נערך לאחרונה על ידי

קודם כל תודה רבה לכולם, 

הצעתם הרבה רעיונות טובים וחומר למחשבה, בייחוד עניין פתיחת האתרים ביחס לעונה שבהחלט שווה בדיקה.

לקחנו בחשבון את עניין הקור, הילדים שלנו ירושלמים שאוהבים להיות בחוץ גם בחורף  אבל בהחלט לא בנויים לקור קיצוני בעיקר אם גם רטוב וזה סיכון שאנחנו מודעים אליו. 
                  לגבי עניין שעות נסיעה זה באמת מעסיק אותנו אבל לא ראיתי שיש יותר מידי מה לעשות בין הרשי לקורניג וכנ”ל בין Watkins Glen לניאגרה ולא מצדיק בעיניי 2 לילות נוספים בדרך.

להערכתי עד 3 שעות נסיעה ביום אפשר להסתדר, ביחד אם נצליח לטייל בבוקר ואת הנסיעה הארוכה לעשות בצהריים כשהקטן ישן.

החלק הראשון של הטיול כבר דיי סגור גם מבחינת מקומות לינה, משפחה, חברים וכו’, וגם טיסה כבר לא רלוונטי היות שהזמנו רכב לשבועיים רצוף – לקיחה והחזרה בניו יורק. 

טכלס יש לנו 9 ימים נטו לטיול מתגלגל ואין לנו באמת צורך להספיק “כמה שיותר”  אז יכול להיות שנוותר על טורונטו ופשוט ניסע יותר ימים חזרה לניו יורק.  ע”פ גוגל המסלול שלנו יוצא בערך 16 שעות ( זמן נטו ) אבל עדיין בפריסה על 9 ימים נראה לי לא כל כך נורא ומקסימום נקצר מסלול תוך כדי תנועה. 

בעבר כשטיילתי בארה”ב אף פעם לא הזמנתי מקומות לינה ותמיד הסתדרנו, זה מאפשר גמישות ואם יש מקום מגניב או סתם יום גשם להישאר במקום לשנות מסלול תוך כדי, איכשהו עם ילדים (לפחות פסיכולוגית) יש פחות מקום לספונטניות ומפחדים להיתקע, אבל עדיין אני מאמין שתמיד אפשרי למצוא מקומות לינה גם ברגע האחרון בייחוד בעידן שלנו כשניתן להזמין דרך באינטרנט מכל מקום יום קודם.  

אני מפספס משהו ?

• adirgali
                    adirgali נערך לאחרונה על ידי

אישית אני לא אוהבת לטייל עם ילדים בלי להזמין מראש את כל הלינות. אבל כל אחד והעדפותיו.

ממליצה לך לבדוק אופציית לינה יקרה, אבל שטומנת בחובה גם אטרקציה יומית כלולה במחיר- רשת מלונות great wolf lodge, שיש להם מלון גם בהרי הפוקונוז, אם תרצו לבלות יומיים בין הרשי לניאגרה, וגם בניאגרה בצד הקנדי. בתוך המלון, המעוצב כולו כמו לודג' כפרי אותנטי מעץ, כולל החדרים, יש פארק מים פנימי הכלול במחיר. חוץ מזה יש עוד אטרקציות בתוך המלון בתוספת תשלום. אפשר להשאר לבלות בכל מתקני המלון גם למחרת אחרי הצ'ק אאוט. זה פיתרון טוב לקור, ומוסיף אטרקציה משמעותית לטיול.

• אנשיםטובים
                      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

לפני שאני מתחיל – חשוב לזכור שזה הטיול שלכם. תעשו מה שטוב לכם, ולא מה שאני (או מישהו אחר) חושבים. אם ככה מתאים לכם – תלכו על זה.

אני כן מנסה לחדד נקודות שלפעמים אנשים לא חשבו עליהן. אם חשבתם על הנושאים האלה וקיבלתם החלטה מודעת על איך הטיול נראה – סבבה. אבל אם לא אני מציע לשים לב לנושאים הבאים:

לגבי לינה ספונטנית – איך אתם מתכננים לישון? הקטן איתכם במיטה והגדול במיטה משלו? שניהם ביחד במיטה אחת? ארבעתכם במיטה אחת?

אם אתם מסתפקים בחדר עם שתי מיטות דאבל או מיטת קווין – אני לא חושב שצריכה להיות בעיה למצוא מלון ספונטני, לפחות לא בסוף שבוע של פסחא. אני לא יודע שבפסחא יש בעיה, אבל אני גם לא יודע שלא.

אם אתם רוצים שתי מיטות קווין או מיטת קינג – זו דרישה טיפה יותר גדולה, אבל עדיין אני מניח שלא תהיה בעיה.

אם יש לכם דרישה מעבר לזה – למשל סוויטה או זוג חדרים, למשל 3 מיטות שונות וכו’ – אז ספונטניות זה עדיין אפשרי, אבל בעייתי יותר.

לגבי זמני נסיעה – אני מזכיר שבאופן גס כמעט צריך להכפיל את זמן הנסיעה של גוגל. גוגל סופר זמן נטו של נסיעה רצופה. בלי עצירות שירותים, אוכל או כל דבר אחר. בלי הזמן שלוקח להכנס ולצאת מהאוטו עם הילדים (זה אף פעם לא 10 שניות Smile), לא כולל ברבורים, עבודות בכביש או כל דבר אחר, לא כולל סטיות מהכביז לכל מטרה שהיא (תחנת דלק, מלון, מסעדה, סופר, אתר פיקניק ועוד).

ואני גם מזכיר שימי הנסיעה לא מתחלקים שווה בשווה. למשל בתוכנית שהצגתם היומיים הראשונים דלים בנסיעות. כלומר כמעט כל ה-16 שעות (נטו) האלה מתחלקות ב-7 ימים ולא ב-9.

לגבי זה שכבר עשיתם תוכניות (הזמנתם רכב, מלונות, משפחה וכו’): כל דבר אפשר לשנות. אני לא אומר שחייבים, אבל אפשר. אם מחליטים שבכל זאת מתאים לנו לטוס כיוון אחד, אז אפשר לשנות את תוכניות הרכב (גם אם צריך לשלם קנס מסויים). כנ”ל מלונות. ברור שדווקא משפחה יותר בעייתי לשנות, אבל גם זה אפשר. שוב, זה לא שחייבים, אלא שאפשר.

לגבי קור – אין לי מושג אם יהיה רטוב או לא. בשני הטיולים שלי בפסח לאיזור לא נתקלתי בגשם אבל כמובן שזו לא סטטיסטיקה Smile יש אתרים שנותנים סטטיסטיקות – בדקת בהם? בכל מקרה אם אתם רגילים לקור ונהנים מזה אז סבבה.

לגבי הקטנים ואטרקציות – אני מניח שאם מעט מאמץ אפשר למצוא להם אטרקציות קטנות (אפילו משחקיה). נכון שבשביל משחקיה לא נוסעים לארה”ב, אבל זה יכול לשבור נסיעה. השיטה שלי היא פשוט לחפש עיר או אפילו עיירה באמצע הדרך, ואז לחפש מה יש בה.

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון