תכנון טיול בפורטוגל - מרץ 2026
-
שלום לפורום המכובד אחרי תקופת היעדרות ארוכה מאוד...
מה היה לנו שם? טיול חג מולד ללונדון שבוטל, טיול לחוף המערבי שנזנח בשלב התכנון הראשוני (המדריך עוד מעלה אבק אצלי), ושנתיים שלא היה לי חשק ואנרגיה לעסוק בתכנון טיולים או לקרוא עליהם, מסיבות מובנות.
אני חוזר לפה לצורך בקשת עזרה בתכנון טיול לפורטוגל.
נתונים בסיסיים:
- עשרה ימים (פרקטית תשעה בגלל הטיסות)
- שני נוסעים בגיל העמידה (בעיקר הישיבה מול מסך)
- התנהלות בתחבורה ציבורית כי לשנינו אין רצון לנהוג (ובהתחשב באורכו של הטיול, גם אין ממש צורך)
- שני עוגנים בדמות הופעות בפורטו וליסבון הכתיבו את שני המקטעים של הטיול - מקטע פורטו ומקטע ליסבון.
- רצון עז לחוות טבע פראי לצד מודעות לכך שמרץ.. הוא לא ממש העונה לזה בפורטוגל.
- משום כך הוספנו גיחה קצרה מפורטו לפארק פנדה ז'רש ומסלול קל וקצרצר באיזור. במקרה שיהיה גשם משמעותי נבטל את הגיחה לטובת עוד יום בפורטו וננסה לפצות באמצעות הפארקים והגנים שלה.
תכנון הטיול התבסס על עיון במדריכים, קריאה חפוזה באתר ובעיקר הרבה ויכוחים עם אדון קופיילוט (הוא לא מבין כלום ואוהב להזות שמות של מסעדות טבעוניות שלא קיימות).
לא היה לי זמן להסתכל בבלוגים הפעם אבל גם לא ראיתי הרבה טעם. זו פעם ראשונה שלנו בפורטוגל ולא נספיק הרבה יותר מהאטרקציות המרכזיות.
אני רוצה לקבל מכם פידבק על התכנון כדי לוודא ש:
- הקצב הכללי סביר, אין חורים בולטים או ימים עמוסים מדי
- לא שכחנו אף אטרקציה מרכזית שאפשר לכסות ועשויה לעניין אותנו (לא סיורי יין, לא ליבראריה ללו ולא הופעות פאדו (כי להתבאס אפשר בארץ)).
- ההתנהלות בתחבורה ציבורית והמסלול בטבע ריאליים למרץ
הנה התכנון:

-
נשמע טיול מאוד מאוד מתוכנן. למרות שלבטח לא הייתי בכל היעדים, ואני מסכים שבפורטו וליסבון לא צריך רכב וגם לא ביניהם, רכב יכול לתת הרבה מעבר. למשל עמק דוארו מפורטו שחסר בתכנית שלכם. ברור שאם תצאו לדוארו תאלצו לוותר על משהו אחר ….
-
האמת ששקלנו את עמק דוארו, אבל נראה שאין לנו זמן ליותר מגיחה אחת מחוץ לפורטו אם אנחנו רוצים למצות את העיר, ובבחירה בין פארק פנדה ז'רש לעמק דוארו פנדה ז'רש נצח כי שנינו מעדיפים טבע פראי על איזור מתורבת יותר. ...כמובן שהכל פה תיאורטי ובסוף בכלל יכול להיות שפנדה ז'רש יבוטל בגלל מזג אוויר. אני קורא במדריכים שמרץ הוא שיאן המשקעים בפורטוגל, יותר מינואר אפילו. עקרונית זה תרחיש אפשרי שפנדה ז'רש יבוטל בגלל מזג אוויר ועמק הדוארו עדיין יהיה רלוונטי... יכול להיות שנשקול סיור יום מאורגן לעמק הדוארו בתרחיש כזה במקום ללכת לפארקים וגנים של פורטו כפיצוי.
-
הפארק נראה יפה מאוד. אז גם לשם אתם רוצים להגיע בתחבורה ציבורית? ומקציבים אולי חצי יום. זה שעתיים נסיעה לכל כיוון
-
בתחבורה ציבורית זה לדעתי שלוש שעות.. רכבת לבראגה ואוטובוס לוילה דו ז'רש. אולי נוותר וניקח מונית במחיר מופקע. אני מסכים שזה נראה כמו הרבה מאמץ בשביל שהות של יום נטו בפארק ומסלול אחד שיהיה מסלול קצר יחסית, אבל הקטע של טבע פראי באמת חשוב לנו ונראה שאין אלטרנטיבות טובות יותר. ליד ליסבון אין אלטרנטיבות טבע פראי שנוחות להגעה בתחב"צ ועשויות להיות סבירות במרץ בכלל.
-
התכנון שלנו באיזור ליסבון השתנה קצת. נראה שיום 7 יהיה טיול טבע באיזור ליסבון, יום 8 יהיה היום של המרכז העתיק ויום 9 יהיה סינטרה. למישהו יש המלצה למסלול טבע באיזור ליסבון (לא בסינטרה, לא קשקאיש או קאבו דה רוקה) שיהיה סביר במרץ בסבירות כלשהיא?