טיול טבע בניו אינגלנד
-
שלום לכולם, וימים בטוחים וקל
ים.אני מקווה לנסוע לבקר את בני בבוסטון, באמצא מאי
יש לי 6 ימים נטו
ומתלבטת האם כדאי להגיע עד אכדיה או להתמקד באיזור קרוב יותר לבוסטן,
חוששת משהות ארוכה ומתישה בנסיעות.
המטרה להנות ברוגע בטבע.
אשמח לדעתכם
ימים שקטים
איילת
-
@ayeletilan אני שם בצד את נושא מזג האויר שיכול להשפיע על כדאיות הנסיעה עד אכדיה. סך הכל, המרחק עד פארק אכדיה הוא מנסיוני כ- 6 שעות. יכול להיות קצת פחות או קצת יותר.
הדרך יכולה להתחלק ליותר מיום אחד, תוך טיול במקומות לאורך הדרך. מובן שאם הכוונה לבקר בפארק אכדיה, לא ניתן לעבור את הדרך עד לשם ביותר מדי ימים. אם מדובר בחלוקה ליומיים לכל כוון, עדיין נשארים יומיים מלאים לביקור בפארק אכדיה. לדעתי, זה זמן סביר לביקור בפארק.
בטיול שאני עשיתי, לנתי בפורטלנד בדרך לפארק אכדיה. בדרך חזרה, לנתי באוגוסטה. הדרך לשם התמקדה בכביש 1 עם עצירות לאורכו לביקור באתרים שונים.
-
@תודה רבה רבה לך
אני שומעת בין השורות שמזג האוויר עלול להיות בעייתי.
קראתי קצת שמצד אחד פחות עמוס ועם זאת עלול להיות גשום ובוצי.
-
@ayeletilan גשם יורד באיזור גם בקיץ וגם בסתיו. אינני יודע מה יהיה מזג האויר הספציפי בימים בהם תבקרו בניו אינגלנד. הביקור הראשון שלי בפארק אכדיה (לפני 21 שנים), היה ביום שבחלקו ירד גשם (אגב, זה היה בקיץ). זה לא הפריע לביקור בצורה משמעותית, אבל, למשל, לא היה טעם לעלות לתצפית בפסגת הר קדילאק. עליתי לשם בביקורי השני בפארק, מספר שנים אחר כך, כשמזג האויר היה בהיר.
מה שאני הייתי עושה הוא מכין שתי תוכניות. אחת לביקור בפארק אכדיה ואחת לטיול למקום אחר, במידה ומזג האויר בפארק אכדיה יהיה גרוע בזמן ביקורכם. נהגתי בצורה כזאת בטיולים שעשיתי ודחיתי את הביקור במקום מסוים בגלל תחזית מזג אויר פחות טובה להמשך הטיול.
תוכלי למצוא תמונות מהביקור שלי בפארק אכדיה לפני 21 שנים פה. באותו הביקור נסעתי רק בכביש ה"לולאה" בחלק המרכזי של הפארק.
תמונות מהביקור השני, שכלל גם טיול במיין נמצאות כאן. האלבומים Mount Desert Island ו- Schoodic Point מכילים תמונות מפארק אכדיה. Schoodic Point היא חלק מהפארק, כמו גם Bar Island ואזור המגדלור ב- Bass Harbor.
-
תודה רבה רבה
-
בניו אינגלנד היו אומרים שאם מזג האויר לא מוצא חן בעינך, חכה, הוא ישתנה.
בטח במאי, אחת העונות היותר יפות סתם להיות בדרכים.
התכנון צריך להיות גמיש לשינויים מידיים.
בכל מקרה בטוח שתהני.
-
@ayeletilan אני מאלה שביקרו באכדיה וחלק מליבם נשאר שם. היינו בסתיו כך שנהנינו מצבעי השלכת, אבל אני בטוחה שבמאי יהיו פרחי אביב ויהיה מקסים לא פחות.
לגבי שאלתך - אני מאלה שאוהבים לטייל ברגוע ושעות רבות על אספלט לא עושות לי טוב. בדרכנו לאכדיה מבוסטון עצרנו ללילה ברוקפורט, עיירה קטנה על החוף, כך שהנסיעה בשני הימים היתה רגועה עם עצירות לביקור במגדלורים (תחביב חדש שפיתחתי שם). באכדיה עצמה היינו יומיים ובדיעבד הייתי שמחה להיות שם 3 או אפילו 4 ימים.
אם בנך חי בבוסטון אני מניחה שיהיו לך עוד ביקורים בעתיד, ואם זה נכון אולי כדאי להשאיר אותה לביקור הבא שבו אולי יהיו לך יותר ימים. ואז בביקור הזה הייתי נוסעת במקום זה להרים הלבנים - מתמקמת באיזור נורת' קונוויי שנמצאת במרחק של פחות מ-3 שעות נסיעה מבוסטון ויושבת על תחילתו של כביש 112 הקנקמגוס המפורסם, על נהר הסוויפט היפהפה. לאורך הכביש יש נקודות רבות של טיול ותצפית, בצידו השני יש את איזור פרנקוניה נוץ' שגם הוא מלא בנקודות חן, ובקיצור - כל האיזור ייתן לך יחס הרבה יותר משתלם של טבע לאספלט בהשוואה לנסיעה לאכדיה בפרק הזמן הזה.
מסכמת ומדגישה: לא לוותר על אכדיה! וזה בהחלט doable גם בטיול הזה. אבל אם תהיה לך הזדמנות בעתיד הלא רחוק מדי לבקר שוב לפרק זמן ארוך יותר - ההרים הלבנים זו הבחירה הנכונה יותר בעיני לטיול הזה.