קוסקו ומאצו'ו פיצ'ו
-
האם יש רכבת שיוצאת מקוסקו למאצ’ו פיצו’. ממה שאני רואה הרכבת יוצאת מ OLLANTAYTAMBO ואת הדרך מקוסקו לעיירה ובחזרה עושים באוטובוס (כרטיס משולב שקונים)
לכן חשבתי לתכנן את החלק של מאצ’ו פיצ’ו כך שנעשה יום טיול בעמק הקדוש, שהתחנה האחרונה שלו היא OLLANTAYTAMBO. ואז לא לחזור עם הטיול לקוסקו אלא להשאר לישון ב OLLANTAYTAMBO וצאת למחרת בבוקר ברכבת למאצ’ו פיצו’ ובערב לחזור ברכבת ל OLLANTAYTAMBO. לישון בה עוד לילה או לחזור עוד באותו לילה לקוסקו. השאלה אם בטוח לעשות את הדרך מהעיירה לקוסקו בלילה.
שאלה נוספת, כמה שעות מומלץ להקצות למאצ’ו פיצו’? ניתן להגיע בבוקר (לא מאוד מוקדם ולהספיק ?
תודה
-
מה שעושים הרבה תיירים וזה הכי יעיל , הוא הדבר הבא :
יוצאים לטיול עם מדריך ואוטובוס לעמק הקדוש , הטיול מגיע ל- OLLANTAYTAMBO בערך בשעה 16:00 . הם נוסעים ברכבת של בערך 18:30 לאגיאס קליינטס (העירה ליד המאצ’ו-פיצ’ו) . ישנים באגיאס קליינטס ,
בבוקר מוקדם עולים למאצ’ו-פיצ’ו מטיילים עד הצהריים או אחרי הצהריים ,
חוזרים ברכבת ל- OLLANTAYTAMBO וחזרה לקוסקו באוטובוס .
זה יחסוך לך יום מהטיול .
הטיול לעמק הקדוש עולה 30 סול לאדם דרך הסוכנויות בקוסקו .
יש לרכוש כרטיס כניסה ל- 4 אתרי תיירות : OLLANTAYTAMBO , העתיקות של פיסאק (שזה ביום הטיול לעמק הקדוש) ועוד אתר שאותו תפסידו מפני שנכנסים אליו בדרך חזרה . אבל זה האתר הכי פחות מרשים .
האתר הרביעי : MORAY , שזה אתר שיש אליו טיול אחר יחד עם בריכות המלח .
הכרטיס הזה עולה 70 סול לאדם .
המאצ’ו-פיצ’ו שווה בהחלט יום טיול , וכדאי מאוד לעלות להר מעל המאצ’ו-פיצ’ו .
כרטיס עליה להר עולה 5$ נוספים . זו עליה של 600 מטר במדרגות חצובות בצלע ההר .
-
תודה דורון על התשובה. השאלה אם נישן בollantaitambo במקום האקווס ונצא בבוקר ברכבת למאצו פיצו , יהיה לנו מספיק זמן לאתר?
ממה שקראתי ollantaitambo מאוד מיוחדת, לעומת אקווס המתויירת.
היתרון נוסף הוא שכך נוכל להינות מהנוף בדרך בנסיעה ברכבת.
מה דעתך?
-
אין לי כל כך דעה על שינה ב- ollantaitambo,. פשוט מפני שאין לי כל כך ידע .
אני לא יודע על משהוא מיוחד בעיר עצמה . האתר של האינקה זה מה שמפורסם ומתוייר שם . המדריך שלנו, שהסביר לנו על האתר, הצביע על כמה בתים הגובלים באתר הארכיאולוגי, ואמר שאלה בתים שנבנו עוד בתקופת האינקה ואנשים גרים בהם ברציפות מאז . אם קראת באיזה מקום על דברים מיוחדים בעיר ollantaitambo חוץ מהאתר הארכיאולוגי , אז אולי כדאי לסוע לשם במיוחד
ולישון שם . די סביר שלינה ב- ollantaitambo תהיה זולה מלינה באגואס קליינטס .
(השם הוא “אגואס קליינטס” – מים חמים , בגלל שיש מעיינות חמים ואפשר להתרחץ בהם . אני לא הלכתי למעיינות החמים, אבל שמעתי שהם לא משהוא . הייתי במעיינות חמים אחרים בפרו) .
הכל תלוי אם יש לכם זמן\ימים בטיול או שהטיול קצר ולחוץ . את לא כותבת את התוכנית הכללית שלך בפרו .
בקשר למאצ’ו-פיצ’ו , כמובן שאתם יכולים להגיע ברכבת הראשונה מ- ollantaitambo וישר לעלות למאצ’ו-פיצ’ו . אין לי מושג בזמני הרכבות .
אני מציע שתגיעי לקוסקו, תכנסי לסוכנות תיירות מקומית ותבררי את כל האופציות והעלויות . דרך הסוכנויות אפשר לרכוש הכל מעכשיו לעכשיו , וזה יהיה הכי זול .
אם תרכשי עוד מהארץ זה יהיה הרבה יותר יקר . חבל על הכסף .
-
הי, לא הייתי עדיין, רק תכננתי טיול… לפי אתר הרכבות של פרו,
יש רכבות מ- ollantaitambo משעה מוקדמת בבוקר, כך שיש מספיק זמן בשביל המאצ’ו פיצ’ו.
אתר הרכבת http://www.perurail.com/
-
יש גם רכבת ישירה מקוסקו. -
מסתבר שעד סוף אפריל, הם מגדירים כתקופת הגשמים, והרכבות מקוסקו מתחילות לפעול רק במאי
-
מענייןאני אכן נסעתי בה רק באוקטובר...
-
רכבת למאצ'ו - פיצ'ומי אמר לך שהרכבת עובדת רק ממאי ? בלשון המעטה זה לא הגיוני .
לפי האתר של הרכבות בפרו, ששושי צרפה למעלה, יש רכבות גם במרץ .
אם איזה סוכן פרואני כתב לך את זה , אז כנראה הוא רוצה שתסעי עם הנהג שלו למאצ’ו-פיצ’ו .
-
זה כתוב בשני אתרי הרכבות. עד 30 לאפריל אתה קונה כרטיס רכבת באתר מקוסקו למאצו, אבל בפועל הקטע בין קוסקו לאולנטיבו מתבצע באוטובוס מיוחד שהרכבת מפעילה.
מסתבר שלרכבת ישראל יש מתחרים ביצירתיות