התיעצות לגבי מסלול ליפן שתכננתי וכמה שאלות
-
היי, עברתי על הודעות שאנשים רשמו פה בפורום ועל japan-guide ותכננתי מסלול טיול ליפן. אשמח אם תכתבו מה דעתכם עליו. בסופו רשמתי כמה שאלות.
תכנון טיול ביפן ל22 יום באוקטובר
יום 1: טוקיו (3 ימים)
יום 4: האקונה
יום 5: טוקיו
יום 6: ניקו (לינה בטוקיו)יום 7: טאקאימה (פסטיבל סתיו)
יום 8: קנזוואהיום 9: אוסאקה (2 ימים)
יום 11: נארה (לינה באוסאקה)
יום 12: הירושימה
יום 13: מיאג'ימה (לינה בהירושימה)
יום 14: אוקונושימה (לינה בקיוטו)
יום 15: קיוטו (6 ימים שכוללים גיחה לאיגה באחד מהימים ופסטיבל ביום האחרון בקיוטו)
יום 21: טוקיו (2 ימים)
יום 23: טיסה חזרה מטוקיו
שאלות:
1. לא ברור לי ממש מה כדאי לעשות אחרי קנזוואה, עדיף להיות שם יום שלם ולישון שם? יש מקומות אחרים באזור שכדאי לבקר בהם באותו יום (או יום אחרי/לפני במקום יום בקיוטו) ?2. כדאי לדעתכם לוותר על ניקו לטובת יום באזור האגמים שליד פוג'י?
3. עדיף לישון בהאקונה או לחזור ללינה בטוקיו?
4. לישון על פוטון זה נוח ורך או קשה ומרגישים את הרצפה?
-
שלום, אנסה לעזור.
- לא ביקרתי בהאקונה, אבל לדעתי אפשר להספיק את נקודות העניין העיקריות שם גם כטיול יום מטוקיו.
- יום טיול לניקו מטוקיו נראה לי לחוץ. אתה תספיק לראות אולי את אזור המקדשים, אבל לא הרבה מעבר. בהנחה שאתה מתכנן גם לבקר בקיוטו, הייתי שוקל שוב אם להגיע לניקו רק בשביל יום אחד. את היום הזה הייתי מוסיף למשל לאזור קנאזווה-טקאימה ואז גם מבקר בשירקווה-גו. כמו שציינת, יש אפשרות גם להקדיש את היום הזה לאזור האגמים ליד פוג’י (שלדעתי הוא יפהפה אבל לא משופע באטרקציות), אבל אז יותר הגיוני להשאר 2 לילות רצופים- אחד בהאקונה ואחד באזור האגמים.
שאר המסלול נראה לי בסדר גמור. אם אתה שואל אותי, את היום של אוסקה הייתי מוסיף לטוקיו, אבל לא חייב. ישנתי באוסקה חמישה לילות כי קיוטו היתה בכמעט 100 אחוז תפוסה, ולמרות שלדעתי היא עיר נחמדה מאוד, טוקיו הרשימה אותי הרבה יותר כעיר גדולה.
-
בוא נתחיל מהקל כבד –
(4) פוטון יכול להיות נוח מאד, תלוי בריוקן בו תתגורר. אבל לינה בריוקן היא לא רק פוטונים אלא “קונספט” שלם של בית.
(3) אתיחס למסלול בהמשך, אבל לדעתי אפשר להנות מהאקונה במסגרת טיול יום מטוקיו שסופו עוד בילוי ערב בטוקיו עצמה.
(2) גם כאן אתיחס בהמשך, אבל אחרי נארה וקיוטו יספיקו לך מקדשים, אלא אם כן אתה בעניין של הניואנסים השונים, הפסלים והציורים. ניקו מקום מדהים ויש בו יותר מאשר המקדשים המפורסמים, אבל זה דורש יותר מיום ואםילו יומיים. בקצרה – ותר.
(1) יומיים באלפים זה מעט מדי כיוון שיום שלם מתוך היומיים (חצי לפני וחצי אחרי) ילך על הגעה ויציאה מהאזור.
ועכשיו למסלול –
- 8 ימים בטוקיו לטיול ראשון זה הרבה מדי. אם מורידים את יום ניקו ועוד יום נשארים 6 ימים (כולל האקונה). מספיק בהחלט.
- לטעמי גם לאוסקה יש אלטרנטיבות טובות יותר בטיול ראשון. ואת נארה אפשר לבקר כטיול יום מקיוטו.
- אוקונושימה זה נעלם עבורי. ידעתי על האי אבל החלטתי ששפנים בהמוניהם זה גימיק נחמד שלא שווה את המאמץ. לטעמי בדרך אל/מ הירושימה עדיף לעצור בטירת הימג’י המרשימה מה גם שאתם בעונת השלכת. הייתי שם בזמן פריחת הדובדבן והמראה מדהים ביופיו.
- חלק מהימים שהתפנו הייתי מוסיף לאלפים, יום לכל אחת המערים ובמעבר ביניהן עוצר בשירקאווה-גו לחצי יום.
- אני מבין שלאיגה אתה מגיע בגלל מוזיאון הנינג’ה. ממליץ לעצור בדרך במוזיאון מיהו לאומנות. המבנה וההגעה אליו מרשימים כמו גם התערוכות שבו. ובזמן השלכת הנוף יהיה שם מהמם. ממליץ לעשות יום זה ברכב שכור מקיוטו לקיוטו. תהנה מאד.
- לא עשיתי חשבון אבל נראה לי שיש לך גם יום או יומיים לאזור חמשת האגמים.
הבעיה שהוא לא על המסלול העיקרי שלך טוקיו-אלפים-קיוטו-הירושימה-טוקיו .
יש אפשרות להדרים מקנזאווה לנגויה, לשכור שם רכב. להגיע משם לחמשת האגמים ולהמשיך לאיגה, מיהו ולסיים בקיוטו. זה מצריך כשלושה ימים. הבעיה עלות החזרת הרכב המקום אחר ממה שלקחת אותו תהיה יקרה מאד. אם אתה בעד (מכיר לא מעט ששילמו את זה) זה רעיון לא רע כלל.
בהצלחה.
-
תגובה: התיעצות לגבי מסלול ליפן שתכננתי וכמה שאלותתודה על כל ההמלצות! סדרתי מחדש את המסלול לפי הטיפים שנתתם.
לגבי ניקו:
רציתי ללכת לניקו בגלל העלי סתיו (כמעט ורק שם יהיה את זה מבין האזורים שאני נוסע אליהם בתאריכים האלה), אבל ביום טיול אני לא אספיק לבקר באגם שם ובמסלול הליכה, נכון?
יומיים ריקים:
אם אני מוריד את ניקו, נשארו לי יומיים שאני יכול לנצל אחרי קנזוואה וקראתי על משהו קרוב שנקרא alpine route (ששם יהיה את העלי סתיו בתאריך הזה). ראיתי שחלק כותבים שלוקח יום לעבור את זה עם לינה במטסומוטו בסופו וראיתי שחלק כותבים שעדיף לעשות עצירה באמצע ולישון שם.
מה אתם אומרים? כדאי לבחור בזה, כמה זמן לתת ואיפה כדאי לעשות את העצירה?
(אני מעדיף להתנייד בלי להשכיר רכב במהלך הטיול הזה)
המסלול המעודכן: (בסוף יוצא לי 23 יום)
הגעה לטוקיו בצהריים
יום 1: טוקיו (3 ימים)
יום 4: האקונה (לינה בטוקיו)
יום 5: טוקיויום 6: טאקאימה (2 ימים, פסטיבל סתיו ביום ה2)
יום 8: קנזוואה (2 ימים, בדרך לשם לעצור בשירקוואה גו לחצי יום)יום 10: לא הוחלט (alpine route?)
יום 11: לא הוחלט
יום 12: הירושימה
יום 13: מיאג'ימה (לינה בהירושימה)
יום 14: טירת הימג'י וקיוטו (אפשר להתחיל את היום בהירושימה)
יום 15: קיוטו (3 ימים)
יום 18: איגה (לינה בקיוטו)
יום 19: נארה (לינה בקיוטו)
יום 20: קיוטו (2 ימים, פסטיבל ביום הראשון)
יום 22: טוקיו
יום 23: טוקיו
יום 24: טיסה חזרה מטוקיו -
ל alpine route אידיאלי לצאת מקנזאווה. יוצאים מוקדם בבוקר ומסיימים במצומוטו בערב של אותו יום. אכן אפשר ללון באמצע המסלול ולחלק אותו ליומיים וכך להצליח לטייל ולטרק במקומות שונים לאורכו. הבעיה היא שיש שניים או שלושה בתי מלון בלבד והמחירים מאד גבוהים. לפי המסלול שלך אתה גם צריך נסיעה ארוכה מצומוטו להירושימה. אפשר לשבור את זה על ידי חלוקת קיוטו לשני חלקים - בדרך דרומה ולאחר מכן בדרך צפונה. זה יצור בעיה בשימוש בפאב, אבל אם תחשב נכון תמצא את הדרך.
-
אם אתה בוחר ללכת על ה Alpine Route ביום אחד, אתה יכול להקדיש את היום הבא למשל ל Kiso Valley. הרכבות ממאטסומוטו לנאגויה עוברות ב Nagiso ו Nakatsugawa ומשם אפשר לקחת אוטובוס לאזור. יכול להיות שצריך לעשות החלפה של רכבת בדרך. בנאגויה אפשר להחליף לשינקנסן עד לקיוטו/אוסקה/הירושימה.
אפשרות נוספת היא Kamikochi. לקמיקוצ'י אפשר להגיע מטקיאמה או ממאטסומוטו. מתאים בקלות כיום טיול עם הליכה קלה. יש באזור גם מסלולים ארוכים יותר שיצדיקו יומיים. השלכת שם באוקטובר.