כשרות במון בלאן
-
היי , אני מתכנן לעשות את הטרק ואני דתי שומר כשרות , אשמח לדעת אם מישהו שמר על כשרות לאורך הטיול ואיך הוא עשה זאת

-
אין שום מקום שאפשר לרכוש מזון כשר באיזור המון בלאן. אפשרות היחידה לקחת אתכם את המזון הכשר מהארץ. יש כאלה שקונים במקום בגט, חלב וחמאה. כמובן אין כל בעיה עם פירות וירקות, משקאות קלים. בירה וכדומה.
-
איתן, היה פה לא מזמן שרשור של דודי שאף הוא שומר כשרות ומתכנן ללכת את השביל. היה לו רעיון שהוא מתכוון להשתמש בו – סיוע של חברה שמספקת אוכל כשר למטיילים (אם הבנתי נכון). קרא את השירשור ונסה להתייעץ איתו.
בהצלחה!
-
כמו שענה lbd אין כשר.
כמו שענתה ענבר, יש שרשור שכדאי שתקרא:)
בגדול העניין הוא כזה, בימים שאתה הולך אתה צריך להסתמך על אוכל שאתה מביא מהבית. לגבי זה, תחשבו מה עדיף לך אם להביא פסטה/אורז ולבשל בשטח (שזה אומר להביא גזיה ולקנות בלון בשאמוני) או להביא תבשילים מוכנים שרק שמים מים רותחים ואוכלים (שמים רותחים אתה יכול לבקש בבקתות אני מניח. גם מחינת משקל זה שיקול. לא תוכל להביא שימורים למשל. אלא אם כן אתה קונה טונה ואוכל באותו יום אבל לא סטוק..
בכל מקרה גם אם אתה הולך על בישול בשטח אז אורז אני מניח אפשר לקנות בכל מקום.
בנוסף כמו שכתבו ירקות בטח אין לך בעיה וגם חלב וביצים. לגבי לחם הבנתי שאפשר לבקש לחם/באגט ללא שומן או חלב וזה בסדר גמור.
הבעיה שלי היתה יותר עם שבת כי לא היה בא לי לאכול בגט וחטיף אנרגיה בשבת.. אז דיברתי עם איזה אתר שנותנים שירות של אוכל כשר בהרבה מקומות בעולם. תתכנן איפה אתה הולך לעשות שבת ותבדוק איתם אם הם נותנים שירות שם. זה קצת יקר אבל אתה מקבל ארוחות ממש (לא רע אחרי כמה ימים ללא ארוחה אמיתית) האתר נקרא koshwhere
יש באתר hike שניים או שלושה סיפורי דרך של דתיים שעשו את הטרק כולל איך הסתדרו עם אוכל (לגבי שבת זה לא עזר לי כי הם עשו בציריך/ז’נבה וזה לא התאים לתוכנית שלי) לא יכול לתת לך לינק לסיפורים עצמם כי לא זוכר איפה זה אבל תנסה לחפש. בכל מקרה כל סיפור שתקרא רק יעזור לך.
-
- בגלל השבת אני הלכתי מראשון עד שישי.
- לפי דעתי גזיה מיותרת. אני לקחתי מנות חמות. להקטין את הנפח רוקנתי לשקית את הגביעים ולקחתי רק גביע אחד. מים חמים לקבל זה לא בעיה.
- לקחתי סלמי, גבינות צהובות והרבה חטיפי אנרגיה שאותם אפשר לאכול גם בדרך. בקיצור צריך להיות יצירתיים.
-
שימורים הם רעיון רע בטרקים, כי הם כבדים ביחס לכמות (הרבה נוזל).עדיף לא להסתמך לגמרי אך ורק על מנות חמות, בגלל הערכים התזונתיים, אלא לשלב אותן מעת לעת עם אוכל של ממש. קל מאוד להכין פסטה פשוטה או אורז לבד (עם תבלינים/קוביות תיבול מוכנות) ולשלב עם ירקות, וזה גם הרבה יותר טעים ומספק אחרי יום הליכה ארוך. לא ניסיתי, אבל סביר להניח שבאיטליה יש מוצרים עם כשרות שאפשר לקנות לפני הטרק ולקחת אליו.
-
lbd אהבתי את סעיף 2 שלך עם המנות חמות! רעיון מצויין. תודה.
-
במסלול מ-Les Houches עד Courmayeur ישנן רק בקתות, שם אי אפשר לקנות כלום. שמורים באמת כבדים ולא לקחתי.
r
-
התכוונתי לקנייה לפני הטרק, לא במהלכו.