ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כסף ,עלות טיול לחודש וקצת.

פורום מרכז אמריקה
    2
    3
    917
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • דנה נמה
      דנה נמה נערך לאחרונה על ידי

שלום רב

נוסעת לקוסטה ריקה לחודש ושבוע.

לינה בהוסטלים עם חדרים טובים כולל שרותים מקלחת וכל האטרקציות האפשריות.

רוצה לנסוע בנוח (לא יוקרתי אך גם לא תרמילאי לגמרי).

האם ניתן פחות או יותר לדעת עלות של טיול שכזה? 

תודה

דנה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

דנה שלום

קודם כל לנושא תקציב- אני מפנה אותך לצד שמאל של הפורום לעבוד לפי גישת התקציב שלי ולהתאים אותה אלייך- ככה תגיעי למצב שאת די מדייקת בתקציב המתוכנן, ואח”כ בשטח כבר עושה התאמות.

אני חושב שבטיול של 5 שבועות את יכולה לבנות מסלול, שגם אם לא מזומן כלום מראש- בגדול את יודעת מה את מתכננת..

לגבי עזרה נוספת מבחינת תקציב- אוכל מנת קסדו מקומית תעלה 4-6$, מנה במסעדה מכסיקאית פשוטה כ-7$, מכאן זה רק עולה וגם במסעדות בינוניות באיכותן בשקט היינו צריכים לשלם כ-10$ למנה לפני כשנתיים. פיצה למשפחה של 5 עלתה לנו 36$ עם קצת שתייה.. ארוחות בוקר יכולות לעלות גם 5$ אלא אם תסתפקי במאפים באחת המאפיות ואז זה יכול להיחתך בחצי.

עלות נסיעה בתחבורה ציבורית לפני שנתיים באוטובוסים בין עירוניים טובים זה עמד על כ-3$ לשעת נסיעה, באוטובוסים יותר מצוקמקים על כ-1.5-2$ לשעת נסיעה.

לינה – אם את בחדר פרטי ליחיד אני חושב שבתנאים שכתבת את מדברת על כ-25-30$ ללילה ומעלה.

לגבי אטרקציות- פה בקוסטה ריקה זה יכול להתנפח פלאים ( כי אפשר לא אחת לעשות יותר מאחת ביום). אני נוהג לעשות תקציב אחד לארטקציות ותקציב אחד למחייה שזה אומר אוכל-לינה-תחבורה ושונות ( כביסה, גלידות וכו’) ככה שיש מחייה שחייבים ויש אטרקציות שאפשר לבחור לפי התקציב.

רצ”ב רשימה מלפני כשנה וחצי שפירסמה הגולשת רונית:

“סיור קפה צפונית לסן חוזה - עלות של 20$ לאדם.  - נחמד, לא שווה את העלות.

כניסה להר הגעש פואז - עלות של 15$ לאדם - אכזבה גדולה, הכל מכוסה בעננים ולא ראינו דבר.

כניסה לגני לה פאז  - לא זוכרת עלויות, יקר, אבל מאוד יפה ושווה ביקור.

ראפטינג דרגה 3 בסראפיקווי - 57$ לאדם. אטרקציה יקרה אך חווייתית. המסלול לא אתגרי במיוחד בגלל הילדים אבל מאוד מהנה.

סיור קקאו-שוקולד - סאראפיקווי - 30$ לאדם. הסיור יפה וחוויתי יחד עם זאת, ממש לא שווה את המחיר שלו. 

ארנל - גשרים תלויים - לא זוכרת את העלות, לא מאוד יקר ושווה. מסלול מקסים הכולל גשרים תלויים. בדרך רואים הרבה חיות.
        מעינות חמים בלדי - בחרנו במעינות אלה בגלל המגלשות לילדים. בעיני המקום מקסים. ניתן לבלות בו חצי יום בכיף. עלות 38$ כולל ארוחת ערב - לקנות כרטיסים אצל המקומיים.

ארנל - טרקטורונים - 45$ לאדם כולל ארוחת ערב לחוויה של כשלוש שעות. היה ממש כיף וממש שווה. נסיעה בשטח פרטי הכולל קפיצות בוץ וכו ואחר כך נסיעה מהירה במתחם אחר. 

לה פורטונה - מפלי לה פורטונה - מסלול יפה מאוד וכיפי. כיף גם לרחוץ המפלים. עלות לא יקרה.

בדרך למונטה וורדה - יום מקסים שכלל מסלול לארבעה מפלים. בדרך ראינו מלאה חיות לרבות נחשים טרנטולות קופים לטאות וכד'. יורדים במסלול עד למפל התחתון, שם רוחצים במפלים ואת הדרך חזרה עושים עם סוסים. ממש ממש מומלץ. עלות של 45$ לאדם כולל הכל.

מונטה וורדה - אומגות באקסטרימו פארק - חוויה עוצמתית ומומלצת ביותר. 45$ לאדם כולל טרזן  וסופרמן רגיל וסופרמן במנהרה סגורה. אין מה להשוות לאומגות בתאילנד. פשוט חוויה בלתי נשכחת.

מונטה וורדה - ביקור במוזיאון עטלפים. היה מעניין וחביב אך שוב, יקר ולא פרופורציונלי לחוויה.

מנואל אנטויו - סיור עם רפא עלות של 35$ לאדם. שווה ביותר.

מנואל אנטוניו - כניסה לשמורה - 15$ לאדם - שווה ביותר.

חאקו - שיעור גלישה 25$ לאדם - הילדים מאוד נהנינו וגם הצליחו לגלוש יפה.”

מוסיף לרשימה גם קנופי בעלות של 45-50$ לערך.

מדריך בשמורה יכול לעלות כ-20$ לאדם

מעיינות חמים בפורטונה ( בלדי) ללא ארוחת בופה- המחיר שהשגנו כקבוצה של 5 היה 22$ לבן אדם, אבל המחירים היו יותר כ-30$ ומעלה לאחד. לרכוש וואצר לפני ההגעה לאתר.

מקווה שכל המידע הנ”ל + גישת התקציב בצד שמאל של הפורום יתנו לך כיוון של ההוצאות שאת צפויה לחוות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • דנה נמה
          דנה נמה נערך לאחרונה על ידי

רב תודות

עזרת לי מאד!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • 1 / 1
          • פוסט ראשון
            פוסט אחרון