יורוטריפ קצר במאי
-
היי,
יש לי הרבה זמן פנוי במאי וחשבתי לעשות יורוטריפ קצר של שבועיים בערך.
נכנסתי לSkyscanner וRynair והופתעתי ממה שאני יכול לעשות בכל כך זול.
כרגע המסלול המתוכנן לפי מה שבדקתי זה:
11.5 מתל אביב למנצ’סטר (חברת monarch) עבור 240 ש”ח
17.5 טיסה מלונדון (השדה שבתכל’ס 40 ק”מ מלונדון) לברלין עם חברת רינאייר ב60 שקל בלבד.
22.5 אוטובוס של חברת flixbus מברלין לוורשה ב70 שקל (אוטובוס ארוך אבל אסתדר
25.5 מוורשה לתל אביב עם חזרת wizzair עבור 167 ש”ח.
סה”כ – שבועיים, 3 מדינות, ועבור התחבורה הגדולה (מישראל לאירופה ובין המדינות באירופה) רק 550 ש”ח.
לא אכפת לי שזה טיסות מעפנות, מבחינת כבודה אני יסתדר עם תיק של 8 קילו.
מתכוון ללון בהוסטלים זולים בלבד ובתכל’ס בחישוב זריז שעשיתי עבור כל הטיול עם הטיסות לינה אוכל והכול (פרט למשחק כדורגל שחייב בלונדון) ייצא לי סביבות ה3 אלף.
עכשיו.. מספר שאלות:
- קודם כל, פעם ראשונה שאני עושה טיול באירופה עם כמה מדינות, וכרגע זה נראה לי מדהים עם כל האופציות של התחבורה. אני מפספס כאן משהו? מישהו עשה דבר דומה והיה לו קשה מדי עם משהו..?
- מבחינת הטיסה, לא יעשו לי בעיות לטוס שאני עם הלוך ללונדון וחזור מוורשה? יש לי רק דרכון ישראלי.
- המלצות וכ’ו יתקבלו בשמחה!
תודה מראש!
-
מקפיץ -
מבחינת הבריטים הם ישאלו על כרטיס לעזיבת המדינה. זה לא משנה להם אם הכרטיס הוא לישראל או לברלין, בכל מקרה כל עוד אתה עוזב את המדינה שלהם אתה כבר לא הבעיה שלהם
אז אם כל הטיסות מוזמנות, זה בסדר מבחינתם.
מה שכן, נראה לי די עונש כל כך הרבה נסיעות מתישות בזמן כה קצר. אין לי מושג מאיפה אתה בארץ, אולי אתה קרוב לשדה התעופה שמונרך טסה ממנו (זה לא מעובדה ליד אילת?), אבל אם לא, מחיר הנסיעה לשדה הוא גם לא סימפטי וזה עוד זמן בדרכים. אתה רוצה ללונדון אבל בכלל נוחת במנצ’סטר, שברכבת מהירה והרבה יותר יקרה זה בין שעתיים ל-3.45, ובאוטובוס זה כבר מעל 4 שעות. אגב, מחיר האוטובוס גם מוסיף לך לעלויות, וברכבת זה גם יכול להכפיל ויותר את מחיר הטיסה! (האם חישבת גם את כל זה?) וכל זה בשביל 5 ימים בלונדון… ברלין ורשה זה גם כעשר שעות לדעתי.
הנסיעות שלך מאוד ארוכות לנסיעה קצרה כזו. היה עדיף לצמצם יעדים ולהישאר יותר בכל אחד. תכלס, יש מה לעשות בלונדון גם חודש שלם…
כדאי גם לשים לב שלכל חברה יש נהלים אחרים לגודל התיק שאפשר להעלות למטוס ולכמות המשקל, ובריינאייר למשל מאוד מקפידים. ואם זה תיק גב, בכלל קח פחות משמונה קילו כי זה לא נוח. זה קיץ, טיול קצר, אפשר להסתפק בפחות (מניסיון).
-
היי, תודה על העזרה קודם כל!
- ובארץ לא יעשו בעיות? אני זוכר תמיד בנתב”ג בצ’ק אין בדרכונים בכל מקום מבקשים כרטיסים חזור גם.
- הטיסה מתל אביב לא מאילת.
- אני רוצה ב13 לראות משחק בסטוק, וסטוק ממש קרובה למנצ’סטר בניגוד ללונדון, ככה שלטוס למנצ’סטר זה הרבה יותר חכם ואז משם ללונדון. מה שגם מצאתי טיסה ממש טובה למנצ’סטר.
- מצאתי רכבות ממנצ’סטר ללונדון ב9-11 יורו ונסיעה של 4 שעות. אוטובוסים ב5 יורו (5 שעות נסיעה) ורכבות מהירות של שעתיים ב20 יורו. לא נראה לי כזה גרוע.. (אבל אולי זה רק כי עד לפני חודש נסעתי פעמיים 6 שעות ברכבות ואוטובוסים להגיע לבסיס
) - אוטובוס מברלין לקרקוב (החלטתי קרקוב ואז אחרי יומיים וורשה) זה 7 שעות.
אני יודע שתמיד אומרים שהנסיעות האלה מעייפות אבל לא יודע זה נראה לי סביר בהחלט. אבל מפחד שאני טועה..
מה שגם אני מניח שרוב הנסיעות גם יהיו נחמדות ועם נופים יפים.
-
היי,
אני מסכימה מאוד עם כבש/ה – זה נראה לי הרבה יותר מידי בפרק זמן קצר מידי… באופן אישי הייתי מקצצת (במיוחד אם אלו מדינות/ערים בהן לא ביקרת בעבר). אבל יכול להיות שלך הקצב יתאים… רק אתה תוכל לנסות לנחש (אני מבינה שאין לך נסיון עם טיול דומה).
אני מציעה לך לשקול שוב אם לא כדאי לצמצם קצת… אבל אם זה מה שמושך ומלהיב אותך ואתה חושב שה”תיזוזים” לא יהרסו לך – לך על זה

כל אחד מאיתנו מטייל באופן מאוד שונה, וזה בסדר גמור, נפלא אפילו – בתקווה שאתה תצליח לקלוע לטעם של עצמך, גם בלי נסיון קודם (אין מה לעשות – לפעמים פשוט צריך לנסות; לא תמיד אפשר ללמוד מנסיון של מישהו אחר).
לא יעשו לך בעיות ביציאה/כניסה מאף מדינה כשכל הטיסות שלך מסודרות מראש. גם אם היציאה היא ליעד אחר מזה ממנו הגעת.
שים לב שהזמנת כרטיסי רכבות מראש (ונדמה לי שגם אוטובוסים, את זה לא בדקתי) באנגליה היא משמעותית זולה יותר מאשר ברגע האחרון!
באנגליה יש רשת מצויינת של אכסניות נוער שנקראת YHA. בלונדון ישנתי בהוסטל מוצלח שלהם ב- Bolsover Street (נקרא YHA Cecntral). אני אמנם לנתי בחדר פרטי (עם מקלחת/שרותים משותפים) אבל יש גם מיטות בחדרים משותפים (שהן זולות בהרבה). שים לב שיש להם כמה אכסניות בעיר (כדאי להתייחס לביקורות/ציונים שיש לכל הוסטל).
שווה לבדוק.
במנצ’סטר, אם יש לך כמה שעות (בסה”כ לא עיר הכי מלהיבה בעיני, אבל גם בה יש מה לעשות ולראות) אל תפספס את מרכז אפלקס. זה מרכז קניות מיוחד מאוד (הכי רחוק מקניון עירוני שאפשר!) – המקום שהכי אהבתי בעיר הזו.
מה שלא תבחר – שיהיה המון בהצלחה!
(אבל שוב – תשקול לצמצם… מהיעדים שציינת הייתי רק בלונדון – המהממת!!! – ובמנצ’סטר, אבל אני בטוחה שכל יעד שווה יותר מכפי שהקצבת לו וחוששת שיש סיכוי גבוה שהריצה תתיש אותך, אז תחשוב על זה
) -
אני מבין. תודה על הטיפים!
אני שוקל עכשיו להחליף את ברלין באוסלו, ואז מאוסלו לקרקוב (לא כזה משנה מבחינת התחבורה, בשניהם זה טיסות רינאייר שהמחיר והזמן די דומה)
מה דעתכם? אולי אוסלו עדיפה?
-
שאלת לדעתי ודעתי היא שזה משעמם רצח לבזבז חלק גדול מהחופשה על נסיעות. הרי גם טיסה של שעתיים היא לא באמת שעתיים, אתה צריך לנסוע לשדה שלפעמים זה שעה בפני עצמה, לעמוד בתורים, צ’ק אין, בורדינג, לנחות, שוב נסיעה מהשדה, ויאללה, חצי יום הלך. בסופו של דבר, אתה ממש רץ בין יעדים – מנצ’סטר, לונדון, ברלין, קרקוב, ורשה, עם כל הנסיעות יוצא משהו כמו יומיים בכל יעד, שזה כלום. בעיניי זה לא חופשה, זו התשה.אז מה אם עשית נסיעות ארוכות בצבא. לא באת לצבא כדי ליהנות. חופשה זה אחרת. “נופים יפים"? אני נסעתי באחד מהאוטובוסים הארוכי טווח הללו בין ארצות, זה לרוב כביש מהיר, בלי נופים מעניינים, סתם אוטוסטרדה, ובמטוס ממילא רואים בעיקר עננים. ואתה ישן בהוסטלים, שבהם כל הכיף הוא להכיר אנשים מכל מיני מקומות בעולם, ואז לצאת ולבלות ולטייל איתם. אבל בכל עיר אתה חייב לרוץ כדי להספיק ליעד הבא, אין לך באמת זמן לשבת ולדבר עם מי שסביבך. לטעמי האישי זה מבאס.
כמו שהבנת, אפשר למצוא טיסות זולות לאירופה. אז לא חייבים בנסיעה אחת לדחוס חצי יבשת. סע לשתי ערים, גג שלוש (בשתי מדינות) ותשאיר את השאר לפעם אחרת.