שאלות על דרום קוריאה
-
היי כולם
אני נוסע לדרום קוריאה לשבועיים וחצי והייתי שמח לשמוע המלצות שלכם לכמה שאלות:
- מה הדרך המשתלמת ביותר (מבחינת עלות וזמן) להגיע משדה התעופה Incheon למרכז סיאול?
- יש לכם המלצות לחבילות גלישה (SIMים, Pokect WiFi וכו׳) במחיר משתלם לפחות ל-15 יום?
- נסיעה מסיאול לבוסאן ברכבות המהירות, יש/עדאי להזמין כרטיסים מראש או פשוט להגיע לתחנה המרכזית בסיאול ולעלות על מה שיוצא בקרוב? איפה אפשר למצוא מידע על זמני הנסיעות?
- מבוסאן לאי ג׳ג׳ו – מה הדרך המשתלמת להגיע? כדאי להזמין כרטיסים מראש?
- כנ״ל לגבי ג׳גו חזרה לסיאול
תודה!
-
הגעה משדה התעופה למרכז סיאול: יש כמה אפשרויות, זה גם תלוי איפה מקום הלינה שלך, כי סיאול היא עיר עצומה. הכי זול: רכבת ה-all stops שאפשר להוסיף לה גם המשך במטרו (הרכבת התחתית), וזה עולה כ-13 שקל. יש גם רכבת אקספרס מהירה ויקרה יותר, אבל כאמור זה תלוי איפה בעיר גרים – לי למשל יצא אותו הדבר בשתיהן מבחינת זמן, כי הרכבת הראשונה עצרה מלכתחילה יותר קרוב להוסטל, אז זה השתלם יותר.לא לקחתי חבילת גלישה. במקומות הלינה הווייפיי חינמי ומהיר, אז מהם עשיתי את כל הגלישה הכבדה. לפעמים יש גם ברחובות ווייפיי חינמי, תלוי איפה.
את הרכבת לבוסאן נדמה לי שלא צריך להזמין, אלא אם נפלת על חג או משהו. אפשר לסדר את זה משם בקלות. לג'ג'ו לרוב הכי מהיר ונוח להגיע בטיסה – יש טיסות מבוסאן ומסיאול.
-
סים מקומי שקניתי בשדה עלה קצת יותר מ 100 שח. כולל 1g זמן אויר. אם נגמר אפשר לקנות עוד בחנויות נוחות.
לגבי הגעה מהשדה לעיר - יש רכבת ויש אוטובוסים לא יקרים. ממליץ שתשאל בעמדת המודיעין לתיירים בשדה ותקבל המלצה בהתאם ליעד הספציפי שלך בסיאול. אם תיסע באוטובוס ממליץ שבקנית הכרטיס תקנה כבר כרטיס t-money שמכיל קרדיט לנסיעות בתחבורה ציבורית בסאול ובמקומות נוספים. הכרטיס יקנה לך הנחה גם על הנסיעה הראשונית מהשדה לעיר.
-
ממליץ מאד לשכור רכב בג’יגו. חוסך המון זמן בהתעסקות עם האוטובוסים
-
אז כך אני הייתי שנה שעברה , יעד מהמם!!!
משדה התעופה לקחנו רכבת עד התחנה המרכזית ומשם רכבת תחתית – הכל שם באנגלית ויש שם מלא !! אנשים שעובדים מטעם העיריה שמסבירים לתיירים אם יש שאלות.(בכלל הקוריאנים נחמדים)
אני נסעתי ברכבת מסאול לגוואנגגו הזמנתי כרטיסים מראש , אבל נראה לי שגם יומיים לפני זה בסדר.
מבוסן לג’יגו עדיף טיסה ולא מעבורת חבל על הזמן והמחירים לא כאלה יקרים.
אם אתה כבר בבוסאן מומלץ לחת טיסה לטוקיו (שעה וחצי בערך) – עיר חובה
https://www.youtube.com/playlist?list=PLtEc_YzaCmWhV9UUKYUpi ON4_3T1aANiX