ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסלול לבודפשט

פורום אירופה
    4
    8
    1507
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Papkin3267264
      Papkin3267264 נערך לאחרונה על ידי

שלום חברים,

אומנם ספטמבר זה עוד ממש רחוק אבל אני בשלבי סיום התכנון של בודפשט ווינה רציתי לקבל את חוות דעתכם על המסלול שלי.

יום 1) הגעה בטיסת בוקר מוקדמת לבודפשט ונסיעה למלון, משם נוסעים לארמון המלכותי ולגלריה הלאומית. ארוחת צהריים קלילה במקום והמשך הטיול אל בסטיון הדייגים אל התצפית, משם ממשיכים אל מרחצאות KIRALY, ארוחת ערב קפיצה קטנה לפאב באזור וחזרה למלון.

יום 2) נוסיעם מהמלון אל גשר אליזבת, ואזור כיכר SZENT GELLERT, משם נסיעה ארוכה אל אתר העתיקותAQUINCUM ארוחת ערב באזור וחזרה למלון בערב שייט על הדנובה וקזינו.

יום 3) יוצאים בבוקר למדרחוב ואטצי אוצה,כיכר ויגדו קצת השלמת שופינג, ממשיכים אל בניין הרפלמנט, בזיליקת סנט איסטיוון וכיכר SZECHENYI  משם אל אזור הפארק ב SZABADSAG TER  הליכה על הדנובה אל אנדרטת השואה, ארוחת צהריים  השלמת קניות ובר יין טוב שמצאתי באזור.

יום 4) נסיעה אל בית הכנסת הגדול, משם למוזיאון הלאומי של הונגריה, ארוחת צהריים, נסיעה אל אזור כיכר הגיבורים והפארק הצמוד אליו וחזרה למלון.

למחרת בבוקר רכבת לוינה.

כמובן שהמסלול דינאמי ואולי יהיו דברים שידחו לימים אחרים או נוותר עליה או נשנה סדר.

האם המסול נראה לכם טוב? משהו שהייתם ממליצים להוסיף?להסיר?לשנות?

לגבי הכסף, אני מעדיף להתחיל את הטיול כמה שיותר מהר בשדה התעופה אנחנו נקנה כרטיס בודפשט שיאפשר נסיעה בתחבורה ציבוירת וכניסה לאתרים השונים וגם חשבתי לעשות שם צ’יינג’ לכסף ההונגרי לפחות ליום הראשון האם העמלה שם ממש לא משתלמת?  כמה הייתם ממליצים כסף ליום אם המלון והתחבוה כבר יהיו שולמו.

אני זוכר שנתנו לי פה אתר להזמנת כרטיסי רכבת לבודפשט ושאפשר לאסוף אותם במכונות האוטומטיות בתחנת קלטי רציתי לשאול אם אפשר יהיה  להזמין כרטיסים הלוך ושוב אבל לתאריכים שונים כלומר יציאה מבודפשט ב5/9 וחזרה ב 10/9 ולאסוף אותם מראש בתחנת קלטי? או שאצטרך להזמין רק לבודפשט ובוינה לדאוג להמזין כטריסים חזרה?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Papkin3267264

UP

• dmitrys
          dmitrys נערך לאחרונה על ידי

לדעתי כל הימים מאוד מאוד עמוסים.

זה נראה כמו קפיצות בין האתרים השונים להצטלם והלאה. 

• אמה
            אמה נערך לאחרונה על ידי

לא יודעת לגבי כרטיס בודפשט.

חשבתי עליו,אך בשכלול לא יצא לי מתאים.

כן כדאי לרכוש בשדה תעופה כרטיס תחבורה ציבורית. תראה איזה מתאים לכם יותר..ל72 שעות,24 או שבועי..הכרטיס גם מאפשר שייט ככלי תחבורה,חוץ מסופי שבוע.

לבודה,יפה גם לעלות בשעות הערב המאוחר,לשקיעה.

האמת שאין שום בעיה להחליט לקפוץ לאזור עם אוטובוס 16.או לקצר עם מטרו 2 ולהמשיך בקו 16..גם את בניין הפרלמנט כייף לעבור בשעות החושך .אין שום בעיה לילות על חשמלית 2 ולעשות סיבוב..

ממליצה לעלות לVárbazár.יש מעליות,ונוח מאוד. אפשר להגיע עם חשמלית תחנה אחת לפני הכניסה או לרדת מבודה ,מחומות לשם ברגל. מקסים והנוף יפה..

תבדקו האם בימים שלכם יש משהו מעניין בעיר.

ספטמבר זה חודש פסטיבלים. היינו שנה שעברה.ועוד אתר

בכיכר הגיבורים היו דוכני שווקים ומרוץ סוסים,היה פסטיבל יהודי,פסטיבל היין בקסטל בבודה(כניסה בתשלום לא יקר)
            בודפשט בספטמבר

מפת האטרקציות שסימנתי,ברור שלא עברנו את כולם. גם לא בביקור ב4

• Papkin3267264

אני חושב שהיום הראשטון עמוס במיוחד וכנרא שחלק ממנו יעבור ליום השני היותר פנוי.

אוסיף תצפית לילה.

לצערי את פסטיבל היין אני מפספס ( כנירא שאצליח לתפוס אחד בוינה צריך לוודא תאריכים) א בל פסטיבל יהודי נשמע מעניין.

כרטיס בודפשט יש גם עד 120 שעות הסיבה שאני חושב לקחת אותו היא כי קודם כל  כי זה כולל את כלך סוגי התחבורה וגם רוב האתרים שהכניסה אליהם בתשלום כלולים כבר במחיר כך שזה חוסך תור וזמן.

שאלה קטנה נוספת לאוהבי העיר, אני רוצה לקנות דברי מאכל הטונגרים שאפשר להעביר בשדה תעופה בלי בעיה ושלא יתקלקלו  כמו נקניק או גבינה ויין, אז קודם כל אם יש לכם המלצות על מותג או סוג מסויים ושנית היכן לקנות? אני חשבתי לקנות בשוק אבל פוחד שהוא ממוסחר ותיירותי מדי

• lbd
                lbd נערך לאחרונה על ידי

נקניק ויין תוכל לקנות גם בדיוטי פרי בבודפשט. לא הכי זול אבל בטוח. גבינות תקנה בהולנד או בשוויץ, לא בהונגריה.

• אמה
                  אמה נערך לאחרונה על ידי

לפני שנה,פסטיבל יהודי היה יותר קונצרטים סגורים.

לדעתי נחמד..רציתי גם ערב בשפינוזה,עם קלייזמרים אבל קיבלתי וטוcool ולבד לא בא לי..

לגבי כרטיס בודפשט,תראה מה המחיר שלו,מה מחיר של כרטיס נסיעה כולל לאותם מספר ימים..

נקניק ויין הונגריים באמת רכשתי בדיוטי. לפני שנים קנינו בשוק המכורה..לאחרונה בסופרים הגדולים.  טסקו למשל.עוד מוצר שלמדנו לאהוב,חזרת לבנה.

סחוג אשכנזיblush

• Papkin3267264

קראתי את הסיפור שלך אמא וכן ראיתי שהפסטיבל היה בדמות קונצרטים סגורים חשבתי שתהיה פעילות דוכנים מופעי רחוב וכאלו אז אולי אוותר.

תודה על ההעצות

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון