טיסות להודו דרך ירדן
-
שמעתי על אפשרות לטוס דרך ירדן. עכשיו יש את האופציה הרגילה שזה טיסה מנתבג וקונקשיין בעמאן.
מה שמעניין אותי יותר זו האופציה לקחת אוטובוס לירדן ומשם לטוס. מישהו שמע על זה משהו ?
כמה ? איך ? כדאי ?
תודה
עמית -
טיסות להודו דרך ירדןאפשרות חסכונית אך ארוכה משמעותית. כלומר, לוקח בין 20-30 שעות א-ר-ו-כ-ו-ת מהרגע שבו אתה יוצא מהבית ועד להגעה להודו אבל מצד שני זה מוזיל את התהליך משמעותית. תבדוק עם fly east. -
טיסות להודו דרך ירדןאופציה מצויינת - לא מאריך ולא בטיח!
ועדות אישית: עשיתי זאת לפני כחודשיים כשטסתי עם רויאל ג'ורדניאן לדלהי. גם יצא לי זול משמעותית (630$ לכרטיב הלוך ושוב לחצי שנה), וגם יצא מצויין מבחינת הזמן. אבל - ובזה אני מודה - משפחתי גרה בצפון ןקרוב מאד לגבול (פחות מחצי שעה) - כך שיש לי בכך יתרון.
אני יצאתי ב 14:00 בצהרים אל הגבול, אחרי פחות מחצי שעה כאמור הייתי בגבול ולאחר חציית הגבול, כולל נסיעה במונית לעמאן
(70$ כולל כל התשלומים בחציית הגבול והמונית לעמאן) ןעוד ארוחה קלה בעמאן - הייתי ב 17:30 בשדה התעופה וב 20:30 המראתי לדלהי ונחתתי ב 5:00 בבוקר. בקיצור - 12 שעות כולל הכל.
אז למי שיוצא מהצפון, ואין לא חשש לנסוע יבשתית דרך ירדן - מומלץ גם מומלץ! -
תגגל לפי "נזרין טורס" יש להם הסעות לירדןכמה פעמים בשבוע, ומשם מונית-קצר- לשדה"ת בעמאן.
הם כמדומני הכי זולים בשוק. -
רן היקראני ממליץ להתייחס בקצת פחות זילזול לדבריהם של אחרים!
לי לקח במבצעי טוס וסע של פליי איסט בערך 24 שעות להגיע להודו!
אני שמח בשבילך שלך זה לקח פחות מה גם שאתה נסעת בטיסה ישירה אתה גר בצפון ומי שלוקח את הדיל של פליי איסט (שכולל עוד חניית ביניים באחת ממדינות המפרץ) זה לוקח לו יותר!
אז בבקשה דבר בשם עצמך ובפעם הבאה מעט פחות זילזול... -
טיסות להודו דרך ירדןטסתי לפני שנה לנפאל דרך ירדן.
שזו הייתה חוויה בפני עצמה לראות קצת את הירדן מהגבול עד נמל תעופה.
היה לי קונקשן של בערך שלוש שעות בדוחא, קטאר שזה סבבה, לא נורא.
חסכתי ככה בערך 200-300 $ !!! שזה סכום די מכובד בשביל מזרח !!!
טיול מהנה !!!
-
חוויה נוראית עם פליי איסטטסתי עם פליי איסט (FLY EAST) להודו לתקופה של חודש וחצי. הם הצליחו להרוס לי חלק מהטיול. לאחר שנסענו אני ועוד חבר וחברה לשדה התעופה בעמאן התברר לנו שם שהכרטיס לא טוב ורק הכרטיס של חברה שלנו היה תקין. ניסינו למצוא טלפון בשדה התעופה, אבל היידעתם שאין שום טלפון ציבורי לפני הצ'ק אין בשדה התעופה בעמאן? לבסוף קצת פחות משעה לפני הטיסה (שראינו איך אנחנו מפספסים) המנהל של חברת התעופה קטאר עזר לנו. הצלחנו לתפוס את פליי איסט סוף סוף אחרי שלא ענו לנו הרבה זמן והנושא סודר בדרך כלשהי. כאשר בצ'ק אין אמרו לנו שאנחנו צריכים לסדר גם את הכרטיס חזור שלנו, כך שהבנו שהנושא עוד לא סודר לגמרי. פליי איסט מצדם לא שלחו כל התנצלות או הראו סימן חיים כלשהו. במשך כל תקופת הטיול ניסינו להשיג אותם וכל מה שקיבלנו הן תשובות שבורות, כאשר הם אומרים לנו שהנושא מטופל. בסופו של דבר הגענו ליום המיוחל שבו צריך לחזור וכמובן... אנחנו בשדה התעופה בדלהי ובצ'ק אין ביקשו מאיתנו לשלם תוספת של כמה מאות דולרים מכיוון שהעבירו אותנו למחלקת תיירים משודרגת או משהו כזה. הרמנו טלפון למוקד של פליי איסט, סיפרנו את הסיפור קצת בכעס (נראה לי שדי מוצדק). הפתרון שקיבלנו היה לשלם את הסכום (שלא היה לנו) ואת הכסף נקבל בארץ. אמרנו שלא נשתוק על "החוויה" שלנו איתם והתשובה מהצד השני הייתה: "איומים בשלישית...ברביעית.... איומים, איומים". בנוסף לקינוח כשנחתנו בירדן לא היינו ברשימה של מי שצריך לקבל את הבול כדי לעבור בשדה התעופה ונאלצנו לחכות עוד. כשעברנו גם את זה הגענו לנקודת איסוף של האוטובוסים בשדה התעופה שהייתה ששם. חיכינו שם הרבה מאוד זמן מכיוון שהיו הרבה יותר מידי אנשים וממש לא מספיק אוטובוסים.
מהארץ התקשרתי להתלונן ושם נאמר לי שהם מקבלים תלונות רק בכתב. אז החלה התכתבות ארוכה שבה נאמר לי שאין זו אחריותם, מי שאחראית לטעות היא חברת התעופה. הם טענו עוד שקיבלנו יחס מעולה ובלה בלה בלה. בשורה התחתונה קיבלתנו יחס ושירות שלא האמנתי שחברה כלשהי שקרואת לעצמה חברה יכולה "להעניק" ללקוח. פגשתי אנשים שמאוד נהנו מהשירות, כנראה שאנחנו אכלנו קש כי משהו השתבש וכשזה מגיע אין עם מי לדבר שם. יש לי עדיין את האי מיילים מהם אם מישהו רוצה. בסופו של דבר אמרתי שאני לא מתכוון לתבוע אותם אם מזה הם מפחדים. אבל אמרתי שאת הסיפור אספר! וזה בדיוק מה שאני עושה עכשיו.מעולם לא קיבלתי תשובה למייל הזה. שיהיה לכם טיול מהנה.
-
חוויה נוראית עם פליי איסט - כנ"ל.בפעם הראשונה שלי טסתי להודו, באמצעות fly east דרך ירדן ובחריין(גולף-איר). ההתברברות בירדן, דהיינו החתמת הדרכונים והנסיעה ממעבר הגבול עד לעמאן הייתה מיגעת.
שדה התעופה בבחריין יפה ומעניין אך ההמתנה הארוכה שם התישה.בין שעת האיסוף ברכבת צפון עד לנחיתה בדלהי הפרידו 22 שעות, רובן מתישות . יש להביא זאת בחשבון.
יחד עם זאת - המטוסים של הבחריינים , מירדן לבחריין ומבחריין לדלהי - מעולים והטיסות היו נעימות ונוחות.
מלבד אלה -היו שתי תקלות שפליי איסט אחראית להן, ומעולם לא תיקנה, לא התנצלה, ולא החזירה לי שקל בגינן :
1 . נדרשנו לשלם בשדה התעופה בירדן מס, למרות שנאמר לי והיה לי ביד מסמך של פליי איסט שלא אצטרך לשלם דבר(להוציא שקלים בודדים עבור נסיעה פנימית בשדה). המס לזוג היה בסביבות 50 דולר.
הייתה אי נעימות ולחץ בשדה, לנוכח הדרישה שהופנתה רק לחלק מן הנוסעים. חרף שיחות והבטחות שקיבלתי מפליי איסט, לפיהן אקבל חזרה את תשלום המס- עד היום טרם ראיתי אגורה. זאת למרות שהמצאתי לחברה עפ"י דרישתה את המסמכים המתאימים ווידאתי אחרי שליחתם שאכן התקבלו .היום, אני מבינה, לנוכח מה שכותב איתי - שפלייאיסט לא התכוונו להחזיר ועוד העזו להטריח אותי במשלוח המסמכים.
2.כאילו לא די בתקלה הזו - בדרכי חזרה, בשדה התעופה בדלהי עברתי סיוט מורט עצבים, כאשר חברת התעופה הודיעה לי שאיני רשומה לטיסה אליה היה לי כרטיס ביד אלא לטיסה מאוחרת בחודש וכי עליי לרכוש כרטיס טיסה חדש, אחרת לא אעלה לטיסה. הטענה הייתה תמוהה, במיוחד לנוכח העובדה שלא שיניתי את מועד חזרתי לארץ, ואף טרחתי לאשר את חזרה עם המשרד בארץ ועם המנכ"ל. מניתוח בדיעבד של הדרמה שהתחוללה שם,(נאלצתי להמתין ובסופו של דבר העלו אותי לטיסה חצי שעה לפני המראתה אחרי בכי, צלצולים לבעלי בארץ, שהתקשר ליריב מפליי איסט והכל היה באמצע הלילה) הגעתי למסקנה, שהרשלנות של פליי איסט חברה לזו של ההודים והתרכובת הזו גרמה לתקלה.
לא רק את התשלום של המס לא קיבלתי , אלא אפילו לא מילת התנצלות. זה הנסיון שלי עם פליי איסט.
ולאיתי שכתב פה לפניי - לא מספיק לכתוב את מה שכתבת בשרשור הזה כי הדברים ייבלעו בים ההודעות ויידחקו אחורנית. כתוב שוב ושוב את הדברים.
ולשואל -אישית, איני פוסלת את הטיסה למזרח דרך חברות התעופה של נסיכויות המפרץ.ההפך. אלה חברות תעופה טובות והטיסה זולה ונוחה,וזו בעיניי גם חוויה לעבור בירדן ולשהות בשדה התעופה הבחרייני שהוא יפה פה. במיוחד אם האלטרנטיבה שלך היא טיסה דרך נתב"ג, אבל עם איזו חברה מצ'וקמקת. אבל, לא דרך פליי איסט.
ואגב, טסתי גם עם הטורקים ושתי הטיסות, מנתב"ג לאיסטנבול וממנה לדלהי, התאחרו, ובסך הכול, לקחו גם כן המון זמן..
היבט חשוב נוסף הנן הטיסות לנפאל - אם טסים ישירות לקטמנדו דרך המפרץ, חוסכים את עלות הטיסה מהודו לקטמנדו והכי חשוב - חוסכים בזבוז של הויזה להודו.
נילי. -
בוקר טוב לך נילי -
בוקר אור יעקב, איזה יום נפלא ..היי יעקב,
1. אתה רוצה להגיד לי להירגע כי הבאתי אותה על הבוקר בהמון רעל? או שזו ברכת בוקר טוב ותו לא?
באשר לפליי איסט, חשבתי שזה רק המזל הנאחס שלי (דווקא העולם מאיר לי פניו בדרך כלל) אבל מתברר שלא רק אני..
2. ראית את תגובתי לפרק של מנאנג? השקעתי..
3. אז הנה 2 שירים לבוקר, שאחד מהם בכלל לא קשור לבוקר אבל אני שומעת אותו כול בוקר. אבל כול בוקר (אריק קלפטון שר לילד שלו שמת..זה מין עידוד לבוקר נוסח תל אביב ).
ושיר אחד בול על, עאלק בוקר, של קניה ווסט.
נילי. -
טיסות להודו דרך ירדןהאם לקחת מונית לבדך ? הרגשת בטוח ? -
בוקר אור יעקב, איזה יום נפלא ..צרת רבים חצי נחמה.... :-}
אני ממש לא מתכוון לשתוק על מה שעוללו לי ואת שמם הטוב אפיץ ברבים.
אני לגמרי איתך באשר לחברות התעופה של הנסיכויות, רק בזכותן נמנעה מאיתנו עוגמת נפש נוספת. הטיסות איתן היו ברמה מעולה וכך גם השירות במטוס ועזרה בבעיה שפליי איסט יצרו.
אני טס בעוד שלושה חודשים שוב (ברור שלא איתם) ולמדתי שלפעמים כדאי לשלם קצת יותר ולא לקבל או יותר נכון לסבול את היחס המגעיל שזכינו לו.
-
טיסות להודו דרך ירדןהי. אנחנו טסנו עם רויאל גורדניאן - שזו טיסה ישירה בלי שום קונקשן (5 שעות) הגענו למעבר הגבול בצהרים בצורה עצמאית ועברנו ממש מהר. משם אפשר לקחת מונית לעמאן או לשדה תעופה ישירות, סהכ תהליך פשוט ונוח וחסך לנו סכום נכבד. אפשר לקנות כרטיסי טיסה באתר של רויאל בקלות רבה ולא צריך להסתבך עם חברת נסיעות. סהכ ממליצה , נחמד לעבור בירדן וזה לא נסיעה מתישה. -
טיסות להודו דרך ירדןהיי אנחנו טסים להודו מירדן אחרי שהרבה מאוד חברים שלנו עשו אותו דבר.
ממש לא ממליץ על פליי איסט. האופציה הכי טובה בשבילך, להזמין כרטיסים ישירות מרויאל ג'ורדאנין, יש להם משרד בתל אביב שכולם שם מדברים עברית, מאוד אדיבים ומחירים מאוד טובים (לנו יצא 560$ להודו וחזור בעונת השיא) - 035165566
להגיע לירדן זה די פשוט. או כמו שאמרו לך אוטובוס ישר לעאמן (מומלץ מאוד אם אתה גר בצפון) או להגיע למעבר גבול בית שאן ומשם מונית לנמל תעופה (בערך 100$ אבל כדאי לך לחפש שותפים אתך למונית וזה יוזיל עלויות).
מהנסיון של חברים שלי מומלץ להגיע למעבר בערך 6-7 שעות לפני הטיסה (נסיעה מהמעבר לשדה תעופה לוקחת בערך 3 שעות).
בהצלחה!! -
טיסות להודו דרך ירדןתודה:)
האם הגעתם מהמרכז ?
אם כן, מה היה מסלול הנסיעה לגבול ? -
טיסות להודו דרך ירדןקראתי את השרשור אך עדין יש לי מספר שאלות
מה המחיר שיש לשלם בגבול? האם המחיר הוא גם עבור היציאה צירדן לישראל?
הא אני יכוהל להיות בטוחה שלא תיהיה לי בעיה לעבור את הגבול?
האם מומלץ לקחת מונית מהגבול חשדה התעופה או לסוע לעמאן ומשם לשדה?
האם יש צרוך להזמין מונית מראש? או שאנייכוהל להיות בטוחה שתיהיה שם מונית לקחת אותי לשדה?
האם זה בטיחותי לקחת מונית בתוך ירדן?
המון תודה!!