מסלול של שבועיים ביפן עם רכב
-
שלום,
אנחנו זוג, מתכננים לנסוע בסוף ספטמבר ל-14 יום ליפן. אשמח לשמוע הצעות למסלול של שבועיים עם רכב.
תודה!
-
האם הייתים כבר ביפן?
אם לא, למה אתם מתעקשים על רכב. למקומות הקלאסיים רכב רק יכביד.
אם כן, היכן הייתם כבר?
-
הי רוני,
אף פעם לא היינו ביפן. פשוט רכב נראה כמו דרך יותר גמישה לטייל בה. ניסיתי לעבור על הרבה טיפים ומאמרים פה באתר ובכלל באינטרנט (וגם בהרצאות), ואני מרגישה שאני טובעת במידע לגבי הרכבות ומסלולים בכלל

נראה לי שאפשר להיות קצת יותר ספונטנים וגמישים עם רכב.
כמובן שאנחנו מתכוונים לקחת את הרכב לאחר שנעזוב את טוקיו.
מדוע רכב יכביד במקומות הקלאסיים? ומהם המקומות הקלאסיים?

-
לטיול בערים הגדולות (טוקיו, קיוטו, אוסקה, הירושימה וכו’), רכב יהיה עונש. לכן כדאי קודם כל להחליט לאן רוצים לנסוע, ואז להבין מזה איזה סוג תחבורה יישרת טוב את המטרה. -
הטיול הקלאסי סובב סביב הערים טוקיו וקיוטו. נוספות הירושימה ואזור האלפים היפנים, ולעיתים אוסקה .
כמו שאמרה keves160, נהיגה ברכב בטוקיו, קיוטו ואוסקה אינה נוחה בגלל הצפיפות והחניות. ביפן אין חניה ו/או עצירה לאורך הכבישים אלא אך ורק במגרשי חניה (לרוב בניני חניה חצי אוטומטיים). דווקא הירושימה יותר קלה מבחינת הצפיפות.
נהגתי לא מעט ביפן אבל תמיד מחוץ לערים (למעט היציאות והכניסות אליהן). לטיולים בשלושת האיים הגדולים הוקאידו, שיקוקו וקיושו, וכן לאזור האלפים ועמק קיסו – רכב הוא יתרון.
רק לצורך מעבר מטוקיו לקיוטו ולהירושימה אין טעם לששכור רכב ובעיקר נוכח הזמן הקצר שיש לכם.
שוב, כמו ש-keves160 מציינת – בנו את המסלול ורק אז תחליטו היכן, אם בכלל, לשכור רכב.
-
הי, תודה על העזרה. לאחר חשיבה מרובה, החלטנו לשהות בטוקיו מספר ימים ומשם בכל זאת להמשיך לטיול עצמאי ברכב (ופחות להכנס לערים גדולות).
אשמח בכל זאת לשמוע הצעות למסלול כזה של 10 ימים
תודה!
-
החלטתם לותר על קיוטו???
-
ציינת שזו פעם ראשונה ביפן – יש אינספור אפשרויות למה שאת מבקשת.
כדאי שתצייני מה מעניין אתכם ומה אתם מעוניינים לכלול בביקור כדי שניתן יהיה להמליץ על מסלול ל-10 ימים…
-
מה שמעניין אותנו זה בעיקר נופים יפים, טבע, מעיינות חמים, פעילויות מיוחדות, ודברים שאפשר לראות/לעשות רק ביפן

-
דברים שאפשר לראות רק ביפן אלו ערים יפניות. את כל השאר אפשר למצוא בעוד המון מקומות בעולם לכן זו החמצה לדלג דווקא על הערים.