שייט צפיה בלוויתנים
-
מתחילת מאי אהיה באי ונקובר. איפה כדאי לצאת לשייט על מנת לצפות בלוויתנים בויקטוריה או בטופינו ?
תודה
מיקי
-
נראה לי שבשני המקומות צפויה חוויה מהנה.
בטופינו יש יותר לווייתני Humpback שהם הפוטוגניים ביותר ובעלי מידות מרשימות (בדרך כלל משהו כמו 15 מטר אורך). הם אלה שתמיד צוללים ומראים את הזנב מדי כמה דקות. כמו כן יש סיכוי לראות לווייתנים אפורים, שהם בערך באותו גודל אבל בדרך כלל מראים את הזנב פחות. חץו מזה, האזור של טופינו נופי יותר (יותר הררי).
בויקטוריה השייט בדרך כלל מתמקד בלווייתני אורקה, שהם גם מדהימים אך קטנים יותר. אבל בגדול, בשני המקומות קיים סיכוי מסוים לראות את כל הסוגים.
מתוך ידע אישי (אני מארגן טיולים לאזור ונמצא בקשר עם אחת החברות, בנוסף עשיתי כזה שייט בטופינו ובמספר מקומות אחרים בצפון אמריקה), בטופינו בשנים האחרונות רואים כמויות גדולות מאד של לווייתנים, הרבה יותר מאשר לפני 10 שנים למשל. תופעה דומה רואים במונטריי בקליפורניה מאז 2013. לגבי ויקטוריה, אין לי ניסיון אישי, אבל למיטב ידיעתי גם שם השיוטים מספקים את הסחורה.
אם אתה מגיע לטופינו בכל מקרה, צא כבר משם. אבל אם לא תכננת (למרות שזה מאד כדאי), אל תגיע במיוחד בשביל זה.
וכמובן האידיאל אם יש זמן וכסף הוא לצאת משניהם, אם רוצים למקסם את הסיכויים לראות את כל סוגי הלווייתנים + התנהגויות מעניינות כמו קפיצות וכדומה. כחובב לווייתנים מושבע כך הייתי נוהג… כל שיוט הוא שונה לגמרי, גם מבחינת הקרבה ללווייתנים, גם מבחינת מזג האוויר, מצב הים וכו׳. הסיכוי לא לראות שום לווייתן הוא אפסי – השאלה מאיזה מרחק תראה אותו, האם הוא יעשה משהו מעניין, ולמשך כמה זמן. צריך לעשות איזה תיאום ציפיות קטן עם עצמך בנושא – יש אנשים שמתאכזבים כי הם מצפים ליותר מדי.