דולומיטים - רכב קטן יספיק...?
-
למישהו יצא לנהוג בצפון איטליה והדולומיטים עם רכב קטן יחסית? אנחנו זוג ומתלבטים אם רכב נפח 1200 סמ”ק יעשה את העבודה בעליות להרים.
תודה מראש על העזרה!
-
אני מה זה לא מבינה במכוניות, אבל אנחנו היינו בדולומיטים עם סיטרואן c1 ידנית והיא היתה מצויינת. לקחה את העליות בלי בעיה בכלל.
זה אוטו קטן וגם מהקטגוריה של הכי קטנות בהשכרת רכב אז משערת שזה עונה על הקריטריון שלך..
תהנו זה אזור מושלם!
-
כל רכב מודרני יעשה את העבודה.
-
לדעתי בהשכרת רכב מחוץ לעיר מומלץ לקחת רכב בגודל משפחתי ויותר.
הם בדר”כ מאובזרים ביותר אביזרי בטיחות וגם מגינים יותר מרכב קטן.
-
באופן עקרוני אני מסכים, פשוט במקרה הזה אנחנו לוקחים רכב עם גיר אוטומטי, ואחרי הרכב הקטן יש קפיצה מאוד משמעותית במחיר לדגם מעט גדול יותר.
לא באמת משתלם הפעם, לכן אנחנו שוקלים להסתפק ברכב הקטן (בעיקר בהתחשב שאנחנו רק זוג).
-
כל רכב מתאים. גם פיאט 500 נסע נוסע ויסע(אם ימשיכו ליצרו). נוחיות אישית -כל אחד עם העדפותיו ואמצעיו.
אם אתם רק זוג חבל על הכסף לשכור רכב גדול. לא שמעתי אף פעם מזוודות מתלוננות על צפיפות.
נסעתי בשנה שעברה בדולומיטים ברכב קטן ללא שום בעיה.
רנצי
-
מה שחשוב ברכב זה שיהיה מקום בתא המטען לכל התיקים והמזוודות….
רצוי שלא יהיו תיקים באופן גלוי בזמן חניה
רכב 1200 – מעולה.
-
רצוי אוטומאט אם אפשר -יותר נוח.
-
שום בעיה.
תמיד לקחתי הכי זול שיש (בד״כ זה גם ידני, שהוא יותר בטיחותי מבחינת בלימה)
והרכב נסע מעולה גם מבחינת עליות וגם מבחינת מרחקים.
-
אנחנו נוהגים תמיד ברכב הקטן ביותר או אחד מעליו ידני אמנם כי זה בד,כ ההיצע ואין לנן בעיה עם זה. חרשנו את פסגות שוייץ והדולומיטים בקלות . מחמת הכבישים הצרים הנסיעה היא איטית ממילא.
-
רכב קטן עם מנוע 1200 יכול לסחוב יותר טוב מרכב בינוני ע מנוע 1600. אני נסעתי בשוויץ עם אוטו קטן ועקפתי רכבים אחרים בעליות.
-
תודה רבה!!
השתכנעתי

-
אם את לוקחת מכונית כזו כמובן שאת צריכה ידני. וזה מן הסתם מה שהוצע לך..
-
האמת היא שהשיקול לקחת דווקא את הרכב הזה הוא בגלל שהוא היחיד בטווח מחירים הגיוני שהוא אוטומטי. אנחנו זוג ולא לשנינו יש רשיון לידני, אבל שנינו ננהג במהלך הטיול…
-
אנחנו הזמנו רכב קטן אבל אוטומטי לדולומיטים (אאודי A1) דרך יורופקאר בונציה ולבסוף קיבלנו אאודי A4 וחווית הנהיגה בדולומיטים עם האאודי הגדולה יותר היתה מעלפת ומעולה .
חייב להודות שגם אחרי נסיעות ארוכות לא יצאתי מהאוטו סובל אבל היי , סתם מזל שקיבלנו כזה אוטו (למרות שאני חושב שעם רכב אוטומטי בדולומיטים זה קל יותר)
-
חברים שלי היו שם לפני שבועיים,היה להם רכב vw Polo,אומרים שהיה מצוין