גבהים בדרום אמריקה
-
אהלן חברים.אני כנראה טס באזור ספטמבר ונוחת בלימה , לאחר מכן בתכנון להמשיך לבוליביה ומשם לארגנטינה וצ'ילה. הדאגה שלי שיש לי רשרוש בלב ובעיה לטפס לגבהים של מעל 3500 מטר(בהתייעצות עם קרדיולוג). הבנתי שבאיזור פרו בוליביה בדגש על בוליביה זה האזורים הגבוהים ביותר בדרום אמריקה. השאלה שלי האם יש מה לחפש בכלל בפרו ובוליביה במצב שלי והאם בכללי עדיף לשקול מחדש את היעד לדרום אמריקה עם בעיה כזאת?
-
לא לוותר.
בצ'ילה וארגנטינה אין בעיה בכלל.
בפרו תצטרך לוותר על הטרקים הגבוהים שסביב הוארז, על טרק או שניים באזור קוסקו, ועל אגם טיטיקקה, אבל כל יתר המדינה המדהימה הזו פתוח בפניך, כולל קוסקו ומאצ'ו פיצ'ו, החוף, הג'ונגלים והצפון.
בוליביה אני לא מכיר. מן הסתם תצטרך לוותר על הטרקים הגבוהים, ואולי לדלג על לה פאז. בכל מקרה מפרו תצטרך לעבור קודם לצפון צ'ילה כי המעבר דרך אגם טיטיקקה גבוה מידי.
-
אל תוותר על דרום אמריקה- אלא פשוט תוותר על פרו ובוליביה, לא שווה את הסיכון!
אני אומר את זה מניסיון אישי, יש לי מחלת נשימה + בעיה קלה בלב ולא מנע ממני לטייל חודשים ארוכים (כלל טרקים פיזיים) בארגנטינה וצ’ילה שאינן גבוהות באופן חריג.
את ה”פיצוי” על אובדן חוויית התרבויות במדינות האנדיות השלמתי בשינוי מסלול לגוואטמלה

-
עם בריאות לא משחקים.
הארצות האלה יפות אבל לדעתי הבריאות קודמת והעולם גדול.
תמפה את המסלול לפי הגבהים. אל תגיע לקצה היכולת שלך שכאמור הוא 3500 מ' אלא לגבהים נמוכים יותר.
תוותר על בוליביה הגבוהה . ועל כל איזור הטיטיקקה (כולל החלק של פרו )ומדבר המלח.
תתייעץ עם מדור הבריאות כאן.
בהצלחה
-
אנחנו לא יכולים לקחת אחריות על הבריאות שלך
מי שצריך להגיד אם אתה יכול או לא יכול ואם צריך לוותר (על המקומות הגבוהים, ויש מספיק מקומות אחרים שלא עונים להגדרה הזו שאפשר לטייל בהם ברחבי היבשת) זה רופא מוסמך – לא אנשים זרים בלי שום ידע רפואי או שום ידע על מצבך.גם באסיה יש יעדים מעל 3500. אז? יש יבשת שלמה שרובה אינו עונה להגדרה הזו. כנ”ל בדרום אמריקה. פשוט תכנן לפי מגבלותיך.
-
אבל הוא אמר בדיוק מה שאמר לו הרופא, והעביר לנו את הידע הזה…
ולגופו של עניין אני מצטרף לכל מה שאמרו השאר, יש מקומות רבים ויפים לטייל בהם בדרא”מ מלבד פרו ובוליביה.