ציוד לטרקים בגשם
-
היי,
איזה ביגוד/ציוד לדעתכם מומלץ שיהיה לטרקים במזג אויר גשום ? לאו דווקא חברה מסויימת, אלא הכוונה לאיזה סוג ציוד כדאי שיהיה על מנת שיהיה נעים לצאת למסלול גם ביום גשום, ולסיים את המסלול יבשים.
אשמח להמלצות גם על אתרי אינטרנט בהם ניתן להזמין ציוד איכותי במחיר סביר.
תודה
-
כדאי לשאול את זה בפורום ציוד – נדמה לי שרוב הגולשים פה לא עשו טרקים של ממש בגשם אלא יותר טיול מסודרים יותר באירופה.אוכל לומר דבר אחד מניסיוני: ביגוד דוחה גשם שאף טיפה לא נכנסת דרכו הוא ביגוד שלא נותן לגוף לנשום, ובהליכה ארוכה נהיה חם ומיוזע בצורה לא נעימה בתוכו. לפעמים עדיף להתרטב, או אם מדובר בטיול יום והצפי הוא יום שלם של גשם בלתי פוסק אז אולי עדיף לשקול שנית את היציאה אליו.
אני בחרתי לרכוש מעיל גשם גדול שמגיע עם כובע וכיס פנימי גדול מספיק למצלמה שלי, מפה וכו’, ואם יש גשם במהלך הטרק לזמן מה אז אלבש אותו עליי (הוא מכסה גם את תיק היום הקטן שלי ביחד איתי, לא תרמיל גדול, לתרמיל גדול בטרק ארוך צריך לקנות כיסוי משלו). יש לי גם מכנסיים דומות, אבל לרוב בטרק אם מדובר על גשם לא חזק או של עד שעה אז אעדיף להירטב ולהתייבש אחר כך מאשר להזיע – לטרקים אלך עם מכנסים מבד שמתייבש מהר. יש לי שנים את הציוד הזה, וכמעט מעולם לא השתמשתי במכנס בטרק (הוא נקנה יותר לאנטארקטיקה ודומותיה, שם הוא משמש נגד מים מגלים מתנפצים על זודיאק וכו’).
נעלי הטרקים שלי, בכל אופן, עם ציפוי גורטקס.
-
אני כן עשיתי טראקים גם בגשם. וזה הציוד שאני לוקח: שכמיה דקה מתקפלת, מכנסי גשם עם רוכסן למטה, נעליים שלא חדירות לגשם.
את השכמיה ונמכנסיים אני לובש רק בגשם חזק. לטפטוף מספיק גם המעיל הרגיל שלי.
הרוכסן חשוב, כדי לאפשר לבישת המכנסיים דרך הנעליים.
את השכמיה והמכנסיים קניתי בחנות של דקטלון.

-
לדעתי חשוב מאוד Waterproof Walking Gators .
כדי שהמים לא ינזלו לתוך הנעליים אם תופס אותך גשם ואתה רחוק ממקום מחסה .
אם תלך יותר מכמה דקות בגשם , גם עם מעיל טוב תרטב .
המים יחדרו כך או אחרת .
את הבגדים תמיד אפשר לייבש או להחליף בבגדים יבשים שיש לך בתרמיל .
אבל אם המים ניגרים\נוזלים לתוך הנעליים זה בכלל לא נעים וקשה מאוד לייבש .
כמובן שגם כיסוי טוב נגד גשם לתרמיל צריך . אני לוקח שקית פלסטיק גדולה, ושם אותה בתוך התרמיל . ואת כל הציוד בתוך השקית הגדולה מהפלסטיק .
מכנסי הגשם ש- lbd משתמש בהם טובים רק אם הם ארוכים מספיק כדי למנוע מהמים לנזול לתוך הנעליים .
-
בדרך כלל אני הולך עם מעיל גשם קל (שיטת השכבות, דברים חמים לובשים מתחת) וכיסוי לתרמיל (תרמילי טרקים בדרך כלל כבר מצויידים בזה בכיס שממוקם בתחתית התרמיל מאחורה).
אם יש גשם זלעפות של כמה שעות שום דבר לא יעזור, אבל בדרך כלל זה בהחלט מספיק.
ערכיה: אה, וכמובן שנעליים נגד מים שזה מומלץ בכל מקרה גם כשלא יורד גשם.
-
תודה לכולם על התגובות.
על איזה אתרי אינטרנט אתם ממליצים להזמנת ציוד איכותי במחירים טובים ?