פולנים ונהנים – נופשון בקטוביץ
-
אז ככה: רוב הישראלים נוחתים בקטוביץ כתחנת מעבר בדרך לקראקוב או זאקופנה. לא אלאה אתכם בנסיבות, אבל יצא שבשביל לחגוג את יום העצמאות ה-69 של מדינת ישראל בחו"ל + שבעלי לא יפסיד שום יום עבודה, קטוביץ היתה היעד ששעות הטיסה שלו התאימו בול.
מכיוון שכבר ביקרנו בקראקוב בשנה שעברה עם כל המשפחה והפעם בתכנון היה לטוס רק עם טושטוש בת ה-7, החלטתי להמר ולהשאר בקטוביץ עצמה במקום להטלטל למקום אחר. זכרתי במעומעם שיש שם פארק גדול וקניון עוד יותר גדול אז שריינתי מלון והתחלתי לבדוק.
סה"כ עלות לזוג + ילדה:
- 870 ש"ח טיסות
- 550 ש"ח 3 לילות כולל ארוחת בוקר במלון נובוטל (4 כוכבים עם בריכה וג'קוזי) בחדר סופיריור שבו יש ספה נפתחת לילדה ולא מיטה מתקפלת שמוסיפים. הוזמן ישירות באתר המלון בהנחת 10% למקדימים להזמין עם חבר מועדון שההרשמה אליו בחינם.
- 130 ש"ח העברות הלוך ושוב לשדה מפתח המלון.
כשחיפשתי מידע על העיר נתקלתי בכמה סיפורי טיול של אנשים שהיו שם על הדרך ובחרתי לחרוג מעצלנותי ולהעלות את המידע לפורום לטובת הבאים אחרי
אפילו טרחתי להתחבר בשם המשתמש שלי ולא דרך הפייס! תמונות אוסיף בהמשך.השדה בקטוביץ קטן וקל להתמצאות, מיד ביציאה מהטרמינל רואים את רכבי ההסעות הנוחים. יש להם רשימה מסודרת והם מחכים למאחרים – הטיסה שלנו התעכבה בעשרים דקות לערך.
המלון ממוקם יחסית רחוק מהפארק שבו תיכננו לבלות אבל מכיוון שהמוניות כל כך זולות בפולין, לא רצינו להתפשר על הבריכה תמורת המיקום (מלון בסט ווסטרן ממש צמוד לפארק וגם בו ילדים עד גיל 16 חינם בחדר ההורים).
מיד אחרי תפירת הדיל התחוור לי שיומיים מתוך ה-3 נופלים ימי חג בפולין: יום הפועלים בראשון למאי ויום החוקה בשלישי למאי. לרגע שקלתי לעשות ביטוח ולבטל...בלב כבד הרצתי בירורים מהירים ועודכנתי שכל החנויות והקניונים סגורים מלבד מסעדות ואתרי בילוי כמו מוזיאונים, גן חיות וכו'. אז כל הלחץ שלי היה לחינם והנסיעה נותרה על כנה

ונחזור לענייננו – המלון עצמו מתוחזק ונקי מאוד, הוא ברמה טובה מאוד אבל לא מפואר. בהחלט שווה את המחיר....ארוחת הבוקר מפנקת ועשירה. פינת המשחקים לילדים היתה בשיפוצים, אבל יש כדורגל שולחן ואקס בוקס לרווחת הציבור בלובי. מים מינרליים מחולקים (חינם) בכל בוקר בעת סידור החדר וגם לאחר מכן לכל דורש...יש תחנת מוניות בפתח המלון כך שאפשר להכנס ישירות למונית אפילו מבלי ללבוש מעיל.
-
פולנים ונהנים – נופשון בקטוביץביום הראשון, אחרי שאכלנו מכל טוב נסענו במונית ללונה פארק – 25 זלוטי פיקס פרייס וזה עוד בתמחור גבוה עקב החג. עלות כניסה לכולנו היתה 150 זלוטי. הפארק מתאים לדעתי עד גיל 13 בערך. מבחינת המתקנים הוא די דומה ללונה פארק שלנו אבל מעוצב קצת פחות יפה ובנוי סביב אגם גדול כך שיש מרחק ללכת בין המתקנים. המקום נמצא בשיפוצים מאסיביים ולכן חלקים ממנו נראים כמו אתר בניה ולפחות שליש מהמתקנים לא עבדו – ידעתי על כך מראש מהאתר שלהם ומכיוון שמדובר במתקני האקשן שאינם רלוונטיים לטושטוש לא היה אכפת לי. הפרינססה לא נהנתה יותר מדי מכיוון שהיא מסרבת לעלות לבד למתקנים המתאימים לגילה ללא ליווי הורים מצד אחד, ומפחדת לעלות למתקנים טיפה יותר אטרקטיביים בהם גם מבוגר יכול ללוות. משם חצינו את הכביש לסניף של –KFC (פעם ראשונה שאני ניאותה לאכול עוף בחו"ל) ושילמנו על דלי זוגי+2 ציפס+2 שתיה למילוי חופשי 33 זלוטי! (1 שלוטי =0.95 ש"ח לפי השער שהמרתי בו) שוב תלונות, הקטשופ היה חריף למלכה אליזבט המעודנת אולם למרבה המזל לסניף צמוד סופרמרקט קטן כך שקניתי מיד אחד לטעמה.
בפולין לא ניתן לעצור מונית בהינף יד ויש להזמין אחת טלפונית. בעלי שלח אותי לשבת רגע בצד וניגש למונית שעצרה לתדלק בסמוך. 20 זלוטי חזרה למלון, שם נהנינו מבריכה פרטית והג'קוזי....אין כמו אמבט זרמים בסוף יום טיול! התעצלנו לצאת לאכול בחוץ ארוחת ערב והחלטנו להינות ממסעדת המלון היקרה יחסית: 2 ראשונות+2 עיקריות+2 שתיה הסתכמו ב100 זלוטי.
-
ביום השני – נסענו לגן החיות הצמוד ללונה פארק (18 זלוטי לפי מונה) והאמת...נהננו הרבה יותר. מה שכן...השטח עצום ובשלוש שעות הספקנו בערך חצי פארק. הם גם לא משכירים שם אופניים או קלנועיות וחבל. כניסה למשפחה עולה 50 זלוטי, בתוך הפארק יש מיני פארק חבלים שהילדה "עפה עליו" בתשלום של 16 זלוטי נוספים. יצאנו דרך היציאה הצדדית, לא הראשית, במרחק של כקילומטר נמצאת תחנת הרכבל (15 זלוטי למבוגר, 12 לילד להלוך-חזור). יש ספסלים ויש קרוניות, בשל הקור עלינו לקרונית הסגורה. הפארק עצום בגודלו והרכבל כיפי. ממנו נשקפות שאר האטרקציות של הפארק: גן בוטני של ורדים שלא היתה בו פריחה עדיין, פלנטריום, חוף מלאכותי שנפתח בקיץ ויש בו גם מגלשות ואגם גדול שבקיץ משכירים בו סירות. בסוף הסיבוב של הרכבל יורדים ממנו ועולים בחזרה (כדי להמנע ממצב שמישהו שילם עבור כיוון אחד ונסע הלוך-חזור), אפשר לנצל את הירידה לביקור במוזיאון הפתוח של הפארק ורק אז לחזור. אגב, ליד הכניסה לרכבל יש עוד פארק חבלים שמתאים גם למבוגרים ובתוכו אגף לילדים.
אנחנו חזרנו מבלי להתעכב והלכנו עוד קילומטר לקניון של קטוביץ...אחד הגדולים באירופה. האורך שלו הוא בערך 2 תחנות מטרו....משהו מטורף. כמובן שלפרינססה לא היתה סבלנות כך שנכנסו לביקור קצר בחנות אחת בלבד (וגם זה רק בשביל שהיא תקנה בגד ים לעצמה) והלכנו לאכול. מדד מקדונלד: ארוחת ילדים 10.9 זלוטי. אנחנו לא היינו רעבים מאוד (כי בארוחת הבוקר של המלון טרחתי לדגום ביס מכל סוג של מאפה שמכינים במקום, וזה רק לקינוח. היו בערך 6 סוגים למקרה שתהיתם) ולכן הסתפקנו בנודלס מוקפץ עם ירקות 10 זלוטי למנה.
הצלחתי לשכנע את חסרי הסבלנות שלי להכנס ל-DM ולקנות קרם פנים מקומי שהומלץ בפייס lierne בעלות של 13 ש"ח בערך...אשתדל לחזור לעדכן אחרי שאסיים את זה שהבאתי מרומניה
בדרך החוצה גנבנו כדור גלידה בקונדיטוריה: 3.5 זלוטי, פרוסת עוגה 5-8 זלוטי. חזרנו במונית למלון ולביקור היומי בבריכה הפרטית. בערב יצאנו לאכול ברחוב הראשי של העיר: העיר עצמה די אפרורית, מאוד אורבנית ודווקא במרכז שלה נמצאים כל הבתים שנראים כאילו נותרו על כנם מתקופת מלחמת העולם. כשמתרחקים מהמרכז נתקלים ברבי קומות מודרניים ומטורפים, אולם יש מדרחוב אחד שוקק חיים בו מרוכזות המסעדות ובתי הקפה, שמתחיל בבזיליקה גדולה ומזכיר בנראות שלו מקומות דומים במזרח אירופה. פיצה משפחתית במסעדה איטלקית נחשבת ולא סתם פיצריה על הדרך: 18 זלוטי. ארוחה במסעדה צמחונית הכוללת תבשיל הודי נדיב+סלטים נהדרים חופשי : 12 זלוטי (הגעתי אליה דרך המלצה ב-katowice in your pocket). כמו בכל פולין, המחירים בחנויות מקומיות נמוכים (בונבוניירה של מרסי עולה 15 זלוטי, Somersby 4 זלוטי, סוכריית משרוקית על מקל חצי זלוטי וכו').
-
שלום דפי,
כיף שבאת לספר ולפרט על הטיול האחרון.
אין ספק שהמידע ישמש משפחות נוספות שנוחתות בקטוביץ.
היה נעים להכיר ולדבר בטיסה חזרה לארץ
.סמדר
-
בשושו ובלי התרעה
ככה להתחיל לכתוב
מבלי לידע את החברים
והכל בהומור ואני בשורה הראשונה
-
שמעתי פולנים – ועוד נהנים – אז באתי בריצה…
וגם אני בעוקבים ...
-
מתברר שגם פולנים יודעים להנות

ואפילו בקטוביץ’!
חידשת לי וזה כבר טוב , כנראה עדיף להגיע לשם בקיץ ואחרי השיפוצים
-
איזה כיף שבאתם

חשבתי לתומי שאיש לא יתעניין בשרשור, מלבד אלו שיתחילו לבנות מסלולים לקיץ….
סמדרולה – איזו הפתעה נעימה הייתה להפגש ונוכל לשמור על קשר
צביקה ושמוליק – אתם חברי אמת והסיפור שלי חיוור לעומת המגה טיולים שלכם
איילה 1 – זכיתי לחדש זה כבר טוב. וזה מזכיר לי חוב לפורום על סופ”ש ביאש ברומניה….
בקיץ בהחלט שווה קפיצה אם מתקיימים התנאים עליהם אפרט בהודעה הבאה
-
היום השלישי והאחרון: בעצם רק חצי יום נשאר
מול המלון ראיתי מוזיאון שנראה נחמד ובנוי בתוך מבנה תעשייתי ישן:http://www.muzeumslaskie.pl/en/
חשבתי לתומי לקפוץ לבקר בו או לעשות סיור רגלי לאור יום, אבל לאור החג והעובדה שהחנויות סגורות....נעניתי להפצרותיה של הדגה הקטנה לבלות את היום בניחותא...בג'קוזי. כך עבר לו הבוקר בשלווה ובנחת ובצהריים יצאנו אל עבר שדה התעופה (שעבר שיפוץ מאז הפעם האחרונה שביקרנו בו) ובמטוס מצאתי במושב מאחוריי את סמדרולה ובנות משפחתה המקסימות שלא נפרדנו מהן בצורה ניאותה כדי להספיק להגיע לרכבת תוך 10 דקות מרגע היציאה לשרוול כולל איסוף הרכישה מהדיוטי פרי – המשימה הושלמה בהצלחה ואני מוסרת ד"ש מכאן.
לסיכום:
האם מומלץ לבקר בקטוביץ? התשובה שלי תלויה בשני גורמים
- מחיר הטיסה+מלון
- מטרת הנסיעה.
אפרט מעט:
אם מגיעים על הדרך, בתחילתו או בסופו של מסלול כלשהוא בפולין בהחלט מומלץ לקחת יומיים באיזי אם יש ילדים קטנים שיכולים להנות מהאטרקציות בפארק ו/או מבוגרים שרוצים שופינג (יש שני קניונים, אחד במרכז העיר והשני ליד הפארק) או סתם לנוח בכיף בסוף טיול ארוך. מי שהגיע ל-4 ימים בקראקוב אז חבל לו לבזבז זמן אפילו לדרוך בקטוביץ.
אם מגיעים במיוחד, כמוני, צריך לקחת בחשבון שנופשון בקטוביץ הוא תחליף לנופשון בים המלח או טבריה ולא במקום...נניח פראג או ורשה. למטרת שופינג בלבד (הסיילים הם בינואר או באוגוסט) לא בטוחה שהייתי בוחרת להגיע במיוחד לשם, אלא אם כן יש טיסות במחירים שיגרמו לי לוותר על החן שיש למקומות אחרים להציע.
למי שהגיע עד כאן להלן לינק לאתר הפארק של קטוביץ דרכו אפשר להגיע לכל האטרקציות:
קצר ולעניין ונתראה ב”ה אחרי הביקור בוראצלב
-
גם החלק הפולני שלי הגיע לבדוק איך פולנים נהנים
נקרא דווקא טוב ה”קצר וקולע” שלך -
היי לידי דפי הפולניה,
נחמד הקצר והקולע שלך!
מודה שמעולם קטוביץ לא הייתה עבורי אופציה , למרות הגנים הפולניים.
סתם שאלת תם: האם בדקת מה הסביבה של העיר מציעה, למעט קרקוב המדהימה ומחנה אושוויץ-בירקנאו (המתאים לטיול מסגנון אחר) ?
נילי
-
נשמע שהיה קצר וקולע

מזל שמצאת קטשופ חלופי למלכה אליזבת

ממתין לרשמייך מורוצלאב

רובי
-
אכן חופשה מלכותית כיאה לנסיכה פולנייה

מירה
-
צודקת,ממהרים לעזוב את קטוביץ בדרך לקרקב.
אנחנו אפילו לא נשארנו ללילה..
אבל כן,למה לא לעשות בה חופשה בנוסך טבריה?
יש לי חבר’ה בעבודה שממש לא הבינו..מה יש לך לחפש ביאש??או לפני זה בריגה?ויק טסה לקלוג’ ורק פסיכית כמוני לא הצטרפה..מה יש בקלוג’??
חופשה! ודווקא ממש לא רעה.קונה,חמודה,בלי הרבה “חייבים” אולי בכלל בלי..בלי לרוץ.להינות!
כל הכבוד לך על הארגון והדיווח!
-
ובכן נילי, האמת שלא בדקתי כלל...נטו יומיים וחצי זה קצר מדי ליציאות של ממש. זאקופנה זה שעה וחצי-שעתיים משם
-
שלום למצטרפים; נילי, רובי, מירה ואמה -
לא כל חופשה צריכה להיות המירוץ למליון
הייתם מאמינים שאפשר לנוח בחו״ל?

-
בוקר טוב ליידי דפי!!!
ראיתי שאת היא הכותבת אז מייד נכנסתי למרות שפולין בכלל אינה בין היעדחם החלומיים שלי. והאמת אני רואה שנהניתם אפילו במקום שמציע מעט אבל סיפק את טושטוש אז הצלחת.
היה מעניין לקרוא יקירה ומקווה לראות קצת תמונות.
רחל לבון
-
הנה אני מוסיפה תמונות במיוחד בשביל רחל

-

-
בדיוק! רק אני לא תמיד מצליחה לנוח..גם בעיר שנחשבת לפחות “מעניינת”.
אני משתדלת לזכור לא לרוץ,לא למלא מפה בסימנים רבים,,
מנסה להתייחס לסוג כזה של חופשה כסופש. במיוחד כאשר זה בעלות סופש באמת..לכן גם לא פוסלת ביקור שני ושלי ביעד(כמו בודפשט או רומניה),
אולי בחופשה הבאה..