ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

    הלכות כביסה

    פורום צפון אמריקה
    15
    19
    4521
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • נירה אולנד_3531410
      נירה אולנד_3531410 נערך לאחרונה על ידי

      כמה שאלות תם בענייני כביסה. אנחנו נוסעים (אמא ובן) ל 40 יום, אז יהיו לנו כמה וכמה כביסות במהלך הנסיעה.

      1. האם צריך להביא איתי אבקת כביסה, או טבליות? או לקנות שם? מנסיונכם במה משתמשים בדרך כלל? מרכך כביסה?
      2. כמה זמן לוקח מעגל  הכביסה והייבוש בדרך כלל? לא מכירה את המכונות הנפוצות בארצות הברית. בבית כביסה לוקחת לי כ 20 דקות והייבוש שעתיים.
      3. כמה מטבעות של רבע דולר צריך לכביסה וייבוש ? האם אפשר להשיג אותן בפריטה במכבסה עצמה?
      4. האם השתמשתם גם בשירותי מכבסות מאויישות – כאלה שמביאים את הכביסה וחוזרים לקחת אותה יבשה מגוהצת ומקופלת? אם כן- כמה עולה? כמה זמן לוקח?
      5. שמעתי שבחלק מהמוטלים או מלונות שיש להם מכונות כביסה וייבוש – מצבם מתחת לכל ביקורת, בקושי מתפקדים ולוקחים המון זמן. צריך גם להיות שם ולהשגיח. האם אכן כך?
      6.  
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • aviatiko
        aviatiko נערך לאחרונה על ידי

        אכן, תחוו מספר כביסות במהלך הזמן הזה. wink

         

        ממזמן לא יצא לי כזה טיול ארוך אז לא יכולה להגיד אם לסחוב מהארץ. אני אישית הולכת על טבליות שאני מביאה מהארץ (אפשר גם קפסולות ג’ל) מכיוון שהן לא תופסות הרבה מקום. 

        מכיוון שמדובר בטיול אני לא טורחת עם מרככים/דפים למייבש.

        רוב המכונות בהן ניתקלתי לקחו בין 30 ל-45 דקות לכביסה ועוד כ-45 דקות נוספות למייבש (תוכנית של כביסה צבעונית בטמפ’ בינונית).

        עלות העמדת מכונה (כביסה או מייבש) שונה בין מקום למקום. רק כדי לסבר את האוזן במערב בשהייה במוטל סיקס העלות הייתה משהו כמו $1 עד $1.5 בניו-יורק עלות לכל מכונה (במלון בטיימס סקוואר) הייתה בסביבות $4.

        בדר”כ המכונות מקבלות quarters ויש מכונות פריטה משטרות למעות בחדר הכביסה.

        יש בדר”כ גם אפשרות לרכוש ‘מנה’ של אבקת כביסה, מנה של מרכך ודפים למייבש. ממה שאני התרשמתי המחיר החא בסביבות ה-$1 (שוב) לכל מנה שכזו כך שבהחלט עדיף להביא מה’בית’.

        שימי לב שאם קונים אבקה/טבליות/קפסולות בארה”ב המארז הוא בדר”כ משפחתי (גדלים דומים לגדלי האריזה בארץ) ולכן לא אם יש מעבר (ובטח טיסות) זה יכול לסרבל.

        לא השתמשתי בשירות של מכבסות של להשאיר ולקבל מגוהץ. כן השתמשתי במכבסות בהן יש להישאר במקום (אחת חוויתית במיוחד בדרך ל-Crater Lake).

        בנוגע לצורך להישאר ולהשגיח – אני לא מצאתי שיש צורך שכזה – ברגע שהעמדת מכונה יש לך אינדיקציה כמה זמן עבודה יש עד לסיום הכביסה/ייבוש – אני פשוט מעמידה וחוזרת בדיוק בזמן או דקה/שתיים לפני (לפי ההתרשמות שלי מהלחץ שיש על שירותי הכביסה של המלון/מוטל).

         

        אביה

         

        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • karnielr
          karnielr נערך לאחרונה על ידי

          אני נוהגת לקנות אבקה בקבלה של המוטל/מלון, המחיר אולי מעט מופקע אבל הנוחות חשובה לי יותר ובסופו של דבר הסכום זניח.  באותו מקום אני גם פורטת לכסף קטן אם יש צורך. מעולם לא חשתי צורך לעמוד ולשמור על הכביסה, ויש לי נסיון של עשרות כביסות במלונות, אבל במקומות עמוסים כדאי להגיע בזמן ולהוציא את הכביסה מהמכונה אחרת אחרים יעשו זאת עבורך...

          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • keves160
            keves160 נערך לאחרונה על ידי


            אומנם עברו שנים ארוכות מאז שטיילתי וכבסתי בארה”ב, אבל אוכל לומר מניסיון של הרבה נסיעות ארוכות (רוב מסעותיי מעל לחודש): לא בשביל כל דבר צריך מכונה. יש דברים שאפשר לעשות במהירות בכביסה ידנית (יש לי חומר מיוחד בשפופרת מהבית) ואז לתלות בחדר הרחצה והם מתייבשים עד הבוקר. גם חלק מהבגדים שאקח איתי יהיו במיוחד מזן ה”מתייבשים מהר”. זה לפחות מחסל את הצורך לבזבז זמן על כביסה ארוכה לעתים קרובות מדי.

            לגבי אם לקחת חומר למכונות מהארץ אין לי מושג איך לענות – בכל המדינות האחרונות בהן טיילתי או שסיפקו ממילא את החומר חינם, או שישנתי באכסניות ושם תמיד יש מישהו שקנה יותר מדי ומחלק את האבקה לכל דורש…

             

            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • שירליץ
              שירליץ נערך לאחרונה על ידי

              1 – בדרך כלל במכבסות בשירות עצמי מוכרים גם מנות בודדות של אבקה. אני לא מתעסקת עם סחיבת אבקת כביסה במזוודה וקונה שם. שימי לב שבמכונות אמריקאיות בדרך כלל שופכים את האבקה לתוף של המכונה ואז מכניסים את הבגדים.

               

              2 – תלוי במכונות עצמן. 

               

              3 – כל מקום והמחיר שלו. בהרבה מלונות זה בחינם, יש מלונות שלא. בהרבה מקומות יש מכונה לפריטה אבל לא תמיד. אין חוקים. 

              4 – בוודאי. הכי נוח בעולם. המחיר לפי משקל אז תלוי כמה בגדים יש לכם. אנחנו שילמנו 15-20$ לכביסה של 5-6 ימים של 4 אנשים (בגדי קיץ). בדרך כלל מסרנו בבוקר כשיצאנו ואספנו בערב כשחזרנו.

              5 – מעולם לא ישבתי להשגיח על כביסה Smile

                

              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • sazmh
                sazmh נערך לאחרונה על ידי

                שלום בשנה שעברה טילנו בארהב...כבסנו יצא מחיר 7דולר לשני אנשים  למכונה כביסה.לא שמרתי על המכונה…..כבסתי יבשתי….בהצלחה

                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • all taken
                  all taken נערך לאחרונה על ידי

                  בכל סופר שם תמצאי טבליות לכביסה. הבנות שלי עוד חולמות שיגיע לארץ מה שהיה שם – איזה ריח מושלם! טבליות בצהוב ירוק זרחני. לא זוכרת את השם

                   

                  בכל מקום המחיר שונה – החל מ75 סנט למעגל כביסה (בסקויה פארק, לא להאמין) ועד 2.5 דולאר. תלוי כמה לחוץ. תמיד אפשר לפרוט מטבעות בקרבת הכביסה.

                   

                  הזמן גם הוא משתנה – לרוב תוך 20 דקות נגמר.

                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • אנשיםטובים
                    אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

                    ככל שהמלון עממי יותר כך סביר שהכביסה תהיה זולה יותר (עד כדי חינם). ככל שהמלון יוקרתי יותר הכביסה תהיה יקרה יותר (עד 5 דולר למכונה/מייבש). במלונות עוד יותר יוקרתיים אים מכונות כביסה בשירות עצמי. לא מדובר רק על מלונות יוקרתיים באמת. בהרבה מלונות עסקים אין מכונת כביסה בשירות עצמי.

                     

                    סביר שבחדר הכביסה תהיה מכונה לפריטת כסף, וגם מכונה למכירת אבקת כביסה. אם לא אז לרוב פקיד הקבלה מתעסק בזה. אבל זה לרוב. לפעמים בדיוק חסר, משהו מקולקל וכו’. אם מדובר על טיול ארוך, שווה אולי לקנות חבילה בסופר, עדיף של טבליות (שלא ישפך) ולקחת אתכם.

                     

                    אגב, גם המכונות עצמם לעיתים מקולקלות. אם כי לרוב יש יותר מאחת

                     

                    לא משנה כמה גדול חדר הכביסה במלון (יש כאלה עם 2 מכונות ויש כאלה עם 6) לפעמים יש עומס. בייחוד בשעות הפופולאריות של 7 בבוקר ו-8 בערב. אז תכננו בהתאם. תביאו בחשבון שאולי לא תספיקו היום, או שתחכו בתור וכו’. אל תחכו לשנייה האחרונה.

                    בנוסף, בגלל העומס חשוב לבוא בזמן להעביר להמכונה למייבש והחוצה מהמייבש. עדיף להגיע כמה דקות לפני שהמכונה מסיימת. גם מתוך נימוס, גם כדי שלא יוציאו לכם, וגם כדי שדברים לא ילכו לאיבוד.

                     

                    אל תבנו על זה שתהיה גיגית להוציא אליה, ובטח לא כדי לקחת לחדר. קחו שק טוב עם פתח רחב שנוח לעבוד איתו. למשל השקית הכחולה של איקאה (או משהו בסגנון).

                     

                    לא לשכוח לסקור את המכונה / מייבש לוודא שלא שכחתם כלום.

                     

                    לרוב בחדר הכביסה מצויין הזמן של המכונה. 20-45 דקות למכונה,30-60 דקות למייבש זה סביר.

                     

                    שימו לב שזה ייבוש בטמפרטורה גבוה. אם יש לכם בגדים עדינים יחסית – זה בעייה.

                    אצלנו בטיול קיץ לובשים הרבה בגדים סינטטיים (בסגנון דריפיט). אני לא מייבש אותם אלא מוציא מהמכונה ופורס בחדר. תוך שעתיים זה יבש.

                     

                    בכל הערים יש שירותי כביסה בתשלום בשירות מלא – מוסרים בבוקר ואוספים בערב/ למחרת. שימו לב לשעות הפתיחה!  תמיד פנטזתי על אפשרות להשאיר בבוקר ושישלחו לי למלון במהלך היום, אבל אף פעם לא יצא לי.

                    תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • לאהלה53
                      לאהלה53 נערך לאחרונה על ידי

                      ובכן לגבי הלכות כביסה...נוסעת המון ותמיד לחודש וחצי לפחות….אז כמובן שבימים הראשונים עדיין אין צורך בכביסה...בימים אלה אני תמיד קונה בוולמארט או

                      99 סנט טבליות ומרכך…

                      כשצריך כבר לכבס מכניסה את הכביסה לטרול….ויאללה למכבסה במלונית ( כדוגמא דייז אין) המחירים לכביסה ממש מצחיקים...וכמו כן המייבש...שימי לב לטמפרטורה במייבש...לכן אני מחלקת ל- 2 מייבשים (אם יש זמין) לבגדים העדינים. והרגילים.

                      משהו נוסך אני תמיד קונה גם את הנייר המפיץ ריח.. ומכניסה למייבש 99 סנט כבר אמרנו...

                      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • אוריתסו
                        אוריתסו נערך לאחרונה על ידי

                        כביסה בחול

                        חזרתי לפני חודש מאורלנדו. כביסה 2 דולאר 8 מטבעות. מייבש 2 דולאר. אבקת כביסה2 דולאר. דף למייבש 2 דולאר. הכביסה לא הייתה מספיק ייבשה עוד 2 דולאר.לדעתי כביסה אם חייבים. אבקה נוח קפסולות ודפים להביא מהבית או לקנות בוולמארט. אם את משאירה את הכביסה המלוכלכת בשקית שלהם שנמצאת בארון הם מכבסים בעלות של 10 דולאר לשקית

                        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • ronshul
                          ronshul נערך לאחרונה על ידי

                          ומנסיון, אם נתקעים או מתעצלים, אפשר גם לכבס עם שמפו רגיל, יוצא בכלל לא רע.

                          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • נירה אולנד_3531410
                            נירה אולנד_3531410 נערך לאחרונה על ידי

                            תודה אורית,

                            לא הבנתי מי זה הם שמכבסים בשקית שנמצאת בארון…

                            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • אנשיםטובים
                              אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

                              בהרבה מלונות יש שקית לכביסה בארון. אם תשאירי שם כביסה החדרנית תיקח את זה, המלון יכבס ויחזיר. אבל בעלות די גבוה. לפי שקית זה עוד טוב, לפי פריט זה מאד מאד מאד יקר.

                              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • נירה אולנד_3531410
                                נירה אולנד_3531410 נערך לאחרונה על ידי

                                תודה על המידע… טוב לדעת. כל כך הרבה הפתעות על כל צעד ושעל Smile

                                 

                                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • קרול
                                  קרול נערך לאחרונה על ידי

                                  אני חזרתי עכשיו מהטיול הראשון שלי בארה"ב לבד עם 2 בנות 10 ו-12, למשך 4 שבועות. ההפתעה הכי גדולה היא שהכל הרבה יותר פשוט וידידותי ממה שאנחנו חוששות. והפורום הזה מספק הכנה מצוינת למה שצפוי. וזו הזדמנות להודות לכל המנוסים שמסייעים המון!!! נהניתי בצורה בלתי רגילה ומעל למצופה ולא מעט בזכותכם. 

                                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                  • נירה אולנד_3531410
                                    נירה אולנד_3531410 נערך לאחרונה על ידי

                                    ברוכה השבה… ממתינים בקוצר רוח לסיפור הטיול שלכן..

                                    תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • TalR
                                      TalR נערך לאחרונה על ידי

                                      אוסיף רק שבטיול הקודם שלנו, היו חדרי כביסה במלונות שהיו פתוחים לשירות עצמי 24/7 והיו חדרי כביסה שנסגרו ב22:00, כך שאם חוזרים למלון ב21:00 כבר לא היה ניתן לכבס (צריך זמן לכביסה ואחכ לייבוש שלרוב לקח הרבה יותר מהכביסה עצמה). 

                                      בטיול הקרוב, אני לא פוסלת אפשרות לתת למלון לכבס ולקפל ולו רק בשל אילוצי הזמן והעייפות שבסיום היום..

                                      כל חדרי הכביסה בהם ניתקלתי היו גדולים,  עם שולחן גיהוץ ושולחן לקיפול הכביסה. עם מכונות לפריטה ומכונות אוטומטיות לחומרי הכביסה.

                                      היום, אגב, עם דפי הכביסה, אין מניעה להביא כבר מהארץ, אם רוצים.

                                       

                                      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                      • adivelednizki
                                        adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

                                        בשנים קודמות היינו לוקחים איתנו מהארץ כמה טבליות מוצקות כדי שלא יישפך לנו נוזל או תתפזר לנו אבקה…

                                        היום כבר יש סטריפים של קולון,

                                        מדובר בדפי כביסה שלא שוקלים ולא תופסים מקום,  ויותר נוח שיהיה לכם אותם בשליפה ברשותכם.

                                         

                                        במקומות שלא היתה מכונת פריטה – שמחו לפרוט לנו בדלפק הקבלה ללא בעיה.

                                         

                                         

                                        תהנו

                                        עדי

                                        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                        • dhz
                                          dhz נערך לאחרונה על ידי

                                          1. אפשר לקחת טבליות מהארץ.  אני לא עשיתי זאת.  בטיול האחרון נכנסתי לסופרמרקט וקניתי חבילה של כמוסות ג’ל שהיתה מעל ומעבר ל-4 הפעמים שעשיתי כביסה.  מבחינת מחיר, יתכן והיה שקול למחיר של קניית אבקה בכל פעם במלון, ואולי יצא זול יותר. לא בטוח.
                                          2. הכביסה עצמה לוקחת משהו כמו 30 – 45 דקות.  לגבי היבוש זה תלוי במכונות.  היו כאלו שלהן מחזור של 15 דקות וצריך מספר מחזורים והיו כאלו עם מחזור ארוך (אולי 45 דקות.  לא זוכר) ואז בדרך כלל מחזור אחד יספיק.  יש בגדים שלפעמים יצטרכו יותר זמן יבוש במכונה.  אני מתכוון לאלו שיש להם גם חלק מבד עבה: תחתונים מסוימים, ג’ינס או מכנסיים אחרים במקומות מסוימים, צוורונים של חולצות פולו.  אפשר להשאיר אותם למחזור נוסף, או פשוט להניח אותם להתיבש בחדר ואולי ברכב למחרת.
                                          3. עלות הכביסה תלויה בשאלה האם מדובר במכונות בתוך בית המלון או שהן בחנות בחוץ.  מנסיוני, בבית המלון זול יותר, ויש גם רשת מלונות אחת, Candlewood Suites מבית הולידיי אין, שבה אין משלמים על השימוש במכונה ובמייבש.  זה חלק מהשירות שהם נותנים.
                                            במכונות בבתי מלון אחרים, הכביסה והיבוש עלו כל אחד בין $1 ל- $1.50.  בקבלה שמחו לפרוט לי שטרות למטבעות של 25 סנט.
                                          4. באירופה השתמשתי כאשר לא מצאתי מכונות כביסה על מטבעות.  בארה”ב לא.  תפוצת המכונות על מטבעות גבוהה.
                                          5. הנסיון שלי הוא שהמכונות טובות.  בדרך כלל אין שם ממש מקום להמתין לכביסה.  ובכלל, מי יגנוב לך את הבגדים המשומשים שאת לובשת.  בחלק מבתי המלון (בדרך כלל לא ברשתות הזולות), החדר של הכביסה נפתח על ידי מפתח החדר.  לא ממש מספק הגנה על הבגדים (כי גם העובדים וגם אורחי המלון האחרים יכולים להכנס), אבל כמו שאמרתי, לא סביר בדרך כלל שיגנבו אותם.  בכל מקרה, בדרך כלל שמתי את הכביסה וחזרתי לחדר, ולקראת סוף המחזור הלכתי שוב לחדר הכביסה להעביר את הבגדים למייבש או לקפל ולהכניס לתיק בדרך חזרה לחדר.

                                           

                                          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                          • 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון
                                          ×