אירופה ביוני 12-15 ימים
-
אנחנו זוג וילד בן 3 , רוצים לשלב טיול של נסיעות ויופי עם קצת בריכות ובטן גב .
לפני שנתים הינו בפראג עם הילד שהיה בן שנה ונהננו מאוד מהנסיעה ברכב לקרומלוב ולקרלווארי . בין לבין לקחנו בתי מלון עם בריכה וביקרנו בפארק מים .
עכשיו אני רוצה לשלב גם נסיעות בדרכי יער מדהימות ולראות מקומות, אבל שלא יהיה כבד מידי . ולשלב עם אקרקציות לילד כמו בריכות .
כרגע מתלבטים לאן ולכמה זמן (בגדול התוכנית היא 12-15 ימים יש כל מיני טיסות שלא החלטנו|)
אופציות כאלו :
פראג -קטוביץ – שם לטייל ב 2 מדינות עם רכב באיזי איזי .פראג – קרלווארי , קטוביץ – קראקוב -זאקופנה – ורשבה .
אם יש למישהו טיפים או נסיון דומה או המלצות מאוד נשמח למסלול בסגנון שביקשתי (הליכה מרובה לא בא בחשבון ) התכנון להשאר באותם מקומות 2 ימים מינוס פלוס .
נשמח לשמוע לעוד הצעות ורעיונות או המלצות למסלולים .
-
אגב אני גם צריך המלצות על השכרת רכב בפראג ובקרקוב
-
אפשר לבצע מסלול כזה כמעט בכל מקום באירופה.
אני ממליץ על מדינות האלפים שיש בהן נופים מדהימים ותשתיות מתקדמות מאוד לטיול עם ילדים קטנים. יוני זה עונה מצוינת כי יש עדין שלג על ההרים, וזה לפני עונת הקיץ כלומר המחירים והעומס קצת יותר נמוכים.
אני פחות מתלהב מטיול מתגלגל כמו שתכננתם בין פראג לפולין כי הוא טיול שמערב הרבה נסיעה וזה עלול להיות קשה עם ילד קטן. החזרת הרכב במדינה אחרת כרוכה בקנס.
טיול מתגלגל מחייב תכנית נוקשה יחסית וזה פחות מתאים למזג האוויר הלא צפוי של אירופה. ממליץ לשקול טיול כוכב של לפחות שבוע בכל מקום. כדאי להתייעץ בפורום טיול משפחה.
-
אני לא מתכוון להחזיר במדינה אחרת את הרכב . מפראג לפולין נסיע ברכבת . (כ5 שעות)
לדעתי יהיה לנו סבבה אנחנו לא מתקשים מנסיעות רבות מנסיון .