חיסונים - ויטנאם וילדים
-
מבקש לברר מנסיון העבר שלכם …
אני מודע לכך שחיסונים זה עניין אינדבידואלי, אבל מנסה לעשות לי קצת סדר בראש ולנצל את “חוכמת ההמונים”.
אנחנו טסים בקיץ לויטנאם עם שלושה ילדים / בני נוער. המסלול הוא המסלול הקלאסי לתייר – האנוי, סאפה, הלונג ביי, הויאן ודאלאת.
האם כדאי ורצוי להתחסן או שמדובר במקומות שאינם מועדים לפורענות?
תודה.
-
על חיסונים, בעיקר כשמדובר בילדים, שואלים רופא מטיילים מוסמך, לא אוסף אקראי של אנשים בודדים וזרים בפורום, שאין לך מושג מה הם מבינים בזה, אם יש להם בכלל ילדים או אפילו אם הם באמת היו בוייטנאם…אם תחליט לא להישמע להוראות הרופא ולהסתכן זו זכותך, אבל את המידע הבסיסי להחלטה צריך לקבל ממישהו שמבין בזה, ושיכול לתת מידע מבוסס.
-
מעבר לחיסונים הרגילים- שלצורך העניין נניח שכל הילדים שלכם חוסנו בהם.
חייבים חיסון לטיפוס. חייבים טטנוס עדכני ( 10 שנים תוקף). מעבר לזה- מה שיגידו לכם במרפאת מטיילים- יהיה תלוי באיזה חיסונים כבר יש להם, במסלול וכיוב’.
דרך אגב לגבי הטיפוס- הילדים שלי אכלו במקומות מקומיים, אבל גם אם אתם חושבים לאכול במסעדות מערביות יותר- דווקא בהן ( מניסיון עבר אישי שלי) איכשהוא חוטפים את כל קילקולי הקיבה ודומיהם….
נסיעה טובה!
-
תודה על התשובה העניינית.
כבר נקבע תור למרפאת מטיילים אבל רציתי לשמוע קצת מנסיון העבר של מי שטייל כבר בויטנאם עם ילדים.
בדיוק לשם כך נועדו הפורומים האלו.
-
הפורומים נועדו כדי לחלוק חוויות ומידע על הטיול עצמו, אבל לא מידע רפואי שאין לגולשים שום ידע מקצועי בנושא, או לך ידיעה אם הדברים נאמרים מידע וניסיון או לא. חוויות מחיסונים? עניין של מזל לפעמים – גרתי בחדר באכסניה באוגנדה. 4 אנשים בחדר חלו במלריה באותו שבוע, אני לא ולא לקחתי כדורים (מטעמי אלרגיה לחומרים בכדורים היחידים שמכרו אז בארץ). זה אומר שכדאי לוותר על הכדורים? לא. אם היתושה שעקצה אותם היתה בוחרת בי התמונה יכלה להשתנות לגמרי.לחיסונים למזרח נדיר שיש תופעות לוואי, חבל לא לעשות אותם. בילדותי ניצלתי בנס כשחליתי באחת המחלות נגדה מחסנים לנוסעים למזרח - ללא ספק, אם אפשר למנוע, כדאי. בטח כשמדובר על ילדים קטנים שיותר פגיעים למחלות.