עזרה בבניית מסלול קרואטיה סלובניה :)
-
שלום לכולם, אנחנו מתכננים לנסוע באמצע יוני ל13 יום לקרואטיה סלובניה. בניתי מסלול די סופי ואשמח לקבל הערות והמלצות לגביו. בנוסף חסרים לי כמה ימים שעלי למלא ואשמח לעזרה.
אז המסלול הוא כזה:
יום שלישי- נחיתה בזאגרב בערב ולינה בזטגרב.
יום רביעי- יום טיול בזאגרב ובערב נסיעה לslunj ללינה.
יום חמישי- שמורת פלטוויצה+ ראסטוק ולינה בslunj.
יום שישי- נסיעה ועצירה באופאטיה ובעיירות חוף שבדרך, הגעה לרוסיה בערב ולינה.
יום שבת+ ראשון- לימה ברוביני וביקור בעיירות שמסביב: רוביני,פיראן,פורץ וכו.
יום שני- ביקור במערות הטיפים ובמצודה והגעה בערב ללינה ליד בלבד.
יום שלישי - סיבוב באגם בלד, עליה למצודה, ביקור באי, סיבוב רגלי מסביב לאגם+ ערוץ וינטגאר.
יום רביעי- הר ווגל+אגם בוהיני+מפל בביתה+מפל מוסטניצה+ עיירה קרני.
יום חמישי- התחלה בגרנסקה דולינה, טיול בעיירה, מגלשת הרים?(בהתחשב שזה בלי ילדים כדאי?) + פעילות אקסטרים(סנפלינג או ראפטינג?)
יום שישי-מעבר הרים ורשיץ +טולמין+מפל רוזיאק+קובריד+רכבת המכוניות
יום שבת-?
יום ראשון-?
יום שני- נסיעה ללובליאנה וחצי יום באתרים המרכזיים+ מרכז קניות btc ובערב נסיעה לשדה.
הימים שחסרים לי הם שבת לראשון כפי שראיתם ואשמח שתיתנו לי רעיונות מה להכניס בהם. כמובן שאשמח גם לדעתכם על הימים שכבר בנויים.
ועוד כמה שאלות:
בהתחשב שאנחנו נוסעים 2 הורים וילדה בת 24( זאת אומרת בלי ילדים קטנים)
1. מומלץ לעשות ראפטינג- אם כן אז איפה והאם צריך להזמין מראש?
2. מגלשות הרים מומלץ? איפה?
3.הבנו שיש סנפלינג גדול בסלובניה, האם הוא מומלץ?
4. מבחינת ניווט ואינטרנט- אנחנו לא אוהבים להיות תלויים בניווט באפליקציות ofline לכן אנחנו מעדיפים להשתמש בwaze עם אינטרנט. כדאי לקנות שם סים או לעשות חבילה בארץ?
תודה לכולם!!!!!
-
תיכנון המסלול מעולה.
בהנחה שאינכם רוצים לינה באזור מעבר וואשיץ, אעיז לומר(בטח יהיו כאלו שלא יאהבו את הרעיון)לנסוע לוונציה ביום שני, לחזור ברביעי ישר למערות ולהמשיך את המסלול משם והלאה.
אנחנו חנינו את הרכב בחניון ליד תחנת הרכבת בטרייאסטה, עלינו על רכבת ותוך שעתיים וקצת הגענו לתחנת סנטה לוציה בתוך ליבה של וונציה,ישנו שם לילה אחד(לכם יש אופציה ל2 לילות) , חזרנו והמשכנו למערות והלאה לבלד.
ברכב נסיעה שעתיים וחצי ועם בעיית חניה(ניתן ללון במלון במסטרה עם חניה ולהתנייד בתחבורה ציבורית).
-
האמת היא שבדיוק לפני שנה היינו בוונציה אז זה פחות רלוונטי.. אבל אין לנו בעיה לשלב עוד מדינות במסלול במידה וזה אפשרי
-
מציעה להוסיף בדרך לאופטייה נסיעה לאורך החוף עם המפרצים היפים, קחו בחשבון שהנסיעה ארוכה. בחצי האי האיסטרי כדאי להוסיף יום ולהקדיש זמן לכמה מקומות חביבים, קרוב לאופטייה הכפר קאסטאב – KASTAV שממנו ביום יפה יש תצפית על חצי האי. כמו כן יש כפר קטנטן שיושב על ראש הר ומגיעים אליו בנסיעה בכביש מפותל – הכפר האם – HUM, בסביבה זו אפשר ללון לילה אחד ולמחרת לרדת לכיוון רוביני והסביבה . בדרך מרוביני לכיוון סלובניה לעבור בשני כפרים ציוריים מוטובון – MOTOVUN וגרוזניאן – GRZNJAN, כמו כן לא הייתי מוותרת על מערת הנטיפים סקוצ’אן – SKOCJAN
ובכלל להקדיש מעט יותר זמן למקומות שתהיו בהם ולא יישאר זמן “מיותר”.
כמו כן אפשר לטייל בשמורת לוגארסקה דולינה שמצפון ללובליאנה. מאד יפה שם.
-
תודה רבה על ההמלצות!!!
שוקלת להקדיש את היומיים הריקים ללינה בלוגראסקה דולינה ולטיולים באזור ומשם כבר לנסוע ללובליאנה
-
אנחנו עשינו ראפטינג עם חברה בשם Bovec Rafting Team (על נהר Bovec). היו מקצועיים ונחמדים. רצוי לתאם תאריך מראש, כך גם הם יכולים להתארגן, ולמלא סירה (5-6 שייטים).
לגבי מגלשות הרים, אני בהחלט ממליץ, למרות שעשינו באוסטריה ולא בסלובניה. יש לי טעם של עוד (ילד בן 56).
תוכלי להתרשם מהמסלול שאנחנו עשינו, אולי תרצי לשלוף ממנו משהו.
-
נכנסתי לאתר של הראפטינג וראיתי שהמחירים די יקרים( 200 שח לאדם). המחיר שווה את זה ? או שזה כמו ראפטינג בירדן אצלנו?
-
חשוב:
אם מתכננים לעשות ראפטינג אז לא לשכוח להוסיף כיסוי לספורט אתגרי בביטוח הנסיעות.
-
אין מה להשוות לירדן, וכן, שווה כל שקל.
הערה חשובה של שוקי, נושא הביטוח.
-
תודה רבה!!!!
אשמח לשמוע עוד חוות דעת על המסלול