טיול כוכב משפחתי בהולנד 19.6.17-26.6.17
-
שלום רב,
לאחר קריאת המון חומר בפורום הנפלא הזה ובבלוגים השונים והמועילים, גיבשנו מסלול. נודה להערותיכם והארותיכם.
אנו משפחה זוג הורים ושלושה בנים 13, 8.5 ו- 4.5. הזמנו יחידה בדה אמוף ושכרנו רכב. הוזמנו טיסות אל על: נוחתים בסחיפול בשעה 10:00 בבוקר וממריאים בשעה 21:30.
יום שני: טירת מאודן, קניית מצרכים באלמרה ונסיעה לכפר הנופש.
יום שלישי: דולפינריום עד 14:00 ואחר כך חיטהורן.
יום רביעי: אפטלינג (אני יודע שכדאי לדחות לקראת סוף הטיול אך לא נרצה להגיע בסופ"ש העמוס ומצד שני לא נרצה להפסיד את שוק הגבינות של אלקמר בשישי. האם קיימים שווקי גבינות מומלצים אחרים הפתוחים בתקופת שהותנו בהולנד ?).
יום חמישי - אמסטרדם: ארמון המלכה, מאדם טוסו, קאלוורסטארט, פונדלפארק.
יום שישי: אלקמר, וולנדאם ואם יתאפשר אתר נוסף - אולי זאנסה סחאנסה.
יום שבת: פארק פתוח אנקהאוזן, מוזיאון התעופה ונרצה מאד להגיע גם לספינת בטאביה.
יום ראשון: אוטרכט - מוזיאון הרכבות וליידן - מוזיאון נאוטרילוס.
יום שני: ארמון הט לו, מוזיאון כדורגל אייקס (שלשה בנים, בכל זאת ...) וחנות דקטלון. אם יישאר זמן ניסע להופדרופ כדי שנהיה קרובים לשדה.
תודה רבה !
-
היי,
נתחיל בזה שאת מחזירה אותי 5 שנים לאחור עם הרגשה של ״איזה כיף לכם״! גם אנחנו היינו בדה-אמהוף עם בני 12 ו-14. ארבעה ימים חזרנו בסביבות שש וחצי – שבע לכפר הנופש, בעידוד הילדים, כדי שיוכלו להנות בפארק המים. אחרת למה לישון שם??! בגילאי הילדים שלך, אולי נכון לחזור מוקדם עוד יותר.
אני כותבת את כל זה רק כהקדמה לכך, שהמסלול שאת מציעה הוא מקובל ואפשרי, אבל במרבית הימים הוא יחזיר אתכם עייפים ״הביתה״ ולא יהיה כח וחשק להנות ממנעמי הכפר. חבל! אז פשוט לדלל את התוכנית. אני לא יכולה להגיד מה, כל כל אחד וטעמו האישי. אני, למשל, מקפידה לא ללכת למאדם טוסו, לא משנה איפה, והקטע הזה עובר ב דנא המשפחתי
. גם על קניות עם 3 בנים הייתי מוותרת. אבל מוזיאון נמו – ממש כן.עוד ברמת העיקרון: אפטלינג וחיטהורן – בימים הראשונים שבהם יש תחזית מזג אוויר לא גשומה.
במקום כפרי הדייגים אפשר לנסוע לספקונברג, בדרך מכפר הנופש לאוטרכט. אבל רק ביום שבת! אז יש שוק ואפשר אולי עוד לראות נשים בלבוש מסורתי, אבל לא במופע תיירותי אלא בקטע מסורתי. הכפר הזה נמצא ממש ממול דה-אמהוף בגדה שממול.
תהנו. שוב: איזה כיף לכם!
טל
-
החברה , לא ראיתי מילה על אנה פרנק, לא הלכתם לבקר מוזיאון?
נכון לעכשיו עדיין מומלץ ללכת לאפטלינג ?
למשל יש לי בת 13, ועוד בת 10 ואחרון בן 8, מתאים להם לשם כי נאמר לי זה פארק האגדות בנוסח פארק השעשועים …
תודה
טל
-
לא הזמננו כרטיסים בזמן ולא נרצה להמתין בתור הרגיל, הידוע כארוך, עם ילדים יחסית קטנים. מתכננים לעבור משם, אם התור יהיה נסבל בוודאי שנכנס.
-
רוני כיום יש אתר להזמין מראש אז לא תצטרכו להמתין בתור. ותנסו אם תצליחו.
יש לינק:
-
תודה על הקישור, בדקתי לשבוע שנהיה בהולנד ולצערי אין ולו מקום פנוי אחד. כפי שכתבתי מתכננים לעבור משם רגלית אולי בכל זאת יתאפשר ונכנס.
-
הייתי בשוק הגבינות של גאודה. היה נחמד מאוד – הצגה שלמה לתיירים. מבינים את העניין אחרי חצי שעה \ שעה וממשיכים. לא יודע איך זה במקומות אחרים, אבל בגאודה היה בנוסף גם יום שוק בכיכר העיר והיה נחמד להסתובב שם. קנינו גם כמה כדורי גאודה לארץ

אני יכול לנחש שההצגות של שוק גבינה דומות מאוד בכל המקומות (יש בכמה מקומות) ולכן תבחרו את זה שהכי מתאים למסלול.
יום ראשון – אולי כדאי להתמקד בעיר אחת – אוטרכט מוזיאון וטיול בעיר, או ליידן מוזיאון וטיול בעיר.
-
כמה הערות:
- מוזיאון נאטורליס סגור.
- תכינו מראש תכנית ליום גשום, ותחשבו על מה לוותר מהתכנית הנוכחית.
- יש 5 שווקי גבינות בהולנד, כל אחד ביום אחר. אולי תבחרו בשוק אחר, כי אלקמאר זה די רחוק. http://hollandcheesemarkets.com/en/
- חנות דקטלון? מה כל כך מיוחד בה? אם קניות של ציוד ספורט, אז אולי עדיף כפר עודפים בטאביה (איפה שהספינה) או חנות עודפים של נייקי ליד מיודן או קניון אלמרה. כל אחד פתוח עד מאוחר בחמשו”ש, אפשר לנצל זאת אחרי יום בילוי. תבדקו שעות פתיחה באתרים של החנויות.
-
נכון מאוד, חנות דקטלון מאוד שימושי לכולם! קניתי הרבה דברים בברלין.
תודה על ההמלצה על חנות שבטאביה שיש עודפים, בכייף.