ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תכנון מסלול לצפון רומניה

פורום אירופה
    4
    7
    2601
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ourican
      ourican נערך לאחרונה על ידי

למומחי רומניה:

אנחנו נוסעים בקרוב מאוד לצפון רומניה . חשבתי שהמסלול סגור אך לאחרונה התעוררו כמה שאלות.

הנתונים הם כאלה: אנחנו זוג +ילד בן 6.

מטרת הטיול : קודם כל ביקור שורשים בקימפולונג מולדובנסק, מקום הולדת אבי ז"ל. לכך אקדיש יום  מהטיול. בשאר הימים , השאיפה היא לטייל בטבע עם נגיעות עירוניות  ביאסי ובמקומות שנעבור בהם וכמובן גם עניין לילד.    אני שוכר רכב ואני הנהג היחיד , ויש לקחת בחשבון את הילד שנוהג לשאול "מתי מגיעים" . laugh  הכוונה שלי לטייל מצד אחד ללא לחץ להספיק ומצד שני להיות יעיל. השאיפה היא לנסוע נסיעות ארוכות של עד 3 שעות לסירוגין, עם עצירות מתבקשות. יום נסיעה ארוכה ויום נסיעה קצרה.

לרשותנו שישה ימי טיול מלאים ועוד חצי יום ביום ההגעה . הטיסות הן הלוך וחזור מיאסי. לינה הוזמנה ביאסי בלילה הראשון והאחרון , בגורה הומורולוי ובויסאו דה סוס (הכל עם אפשרות ביטול) בכוונה למצוא  בשאר הלילות לינה לפי התקדמותנו .

המסלול שבניתי  :

יום 1:  נחיתה ביאסי  בשעות הצהריים  איסוף הרכב , הצטיידות ,וביקור בארמון התרבות. לינה ביאסי.

יום 2:  ביקור במנזרים וורנט והומור . בית הכנסת בגורה הומורולוי (שורשים). מוזיאון ביצי הפסחא בואמה. לינה בגורה הומורולוי.(יש פארק חבלים, אך הבנתי שלילד בן 6 יש פעילות מוגבלת)

יום 3- ביקור בקימפולונג מולדובנסק. שורשים + מוזיאון הכפיות . כביש טרנסרראו ופיטרה דומיניי –ואטרה דורניי –פארק הסנאים /רכבל?/טומקאר?. לינה באזור או בבורסה / ויסאו דה סוס

יום 4- (אופציה בסימן שאלה רפואי: רכבל וטיול אל מפל הסוסים בבורסה) אחה"צ אפשרות ביקור בכנסיית העץ Mănăstirea Bârsana. לינה בויסאו דה סוס. (שם הוזמנה לינה בשל כך שהרכבת יוצאת ב-9:00 בבוקר וחייבים לישון בסמוך).

יום 5- רכבת הקיטור בויסאו דה- סוס (מסתיים ב15:30) לנסוע לכיוון האגם האדום ללינה (אולי בביסטריצה?)

יום 6- האגם האדום + מעבר וסכר ביקאז - לינה בסביבה /פיאטרה נמאץ (רכבל?)

יום 7- יאסי - ביה"כ הגדול, העיר העתיקה, (אופציות נוספות: פארק, גן בוטני, אגם CIRIC)

יום 8- טיסה לארץ.

האם המסלול נראה לכם הגיוני? עמוס או מרווח?  מכירים עוד אטרקציות לילדים ? מישהו מכיר את מכרה המלח Casica בבוקובינה ויכול להמליץ? חווות הדעת בטריפאדוויזור לא היו משהו.

יש רכבת קיטור במולדוביצה גם והיא מאפשרת לי להשאר בבוקובינה  , שם המסלול הוא בן 3 שעות אך לפי מה שקראתי בויסאו דה סוס החוויה גדולה יותר. בכל זאת, האם הייתם מציעים לי לוותר על הרכבת בויסאו מכיוון שזה יום שלם , הנסיעה עצמה ברכבת וכל ההגעה לאזור והיציאה ממנו "גוזלת" יומיים ולעשות משהו אחר? בכל זאת זו הזדמנות לבקר במרמורש אשר קראתי שזהו  חבל ארץ יפה במיוחד ובביקור עתידי של מרכז רומניה ובוקרשט נראה שלא אגיע לשם.  עם זאת, ממה שקראתי באתר,אני מבין שהדרך לשם היא דרך חתחתים ולאור זאת האם שווה בכל מחיר להגיע למרמורש או לוותר להזדמנות אחרת?

תודה מראש לכל העונים!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יצחק 8
        יצחק 8 נערך לאחרונה על ידי

לאחרונה ביקרתי בבית הכנסת מעץ ע”ש הבעל שם טוב מיסד תורת החסידות הנמצא בפיטרה נימץ ,

בית הכנסת זה מהווה גם מוזאון בו מתארים את תולדות יהדות האזור במיוחד.  המנחה אדם מאד אינטליגנטי כך שהסבריו מאד עמוקים ומתואמים בהתאם לשאלות המתעננים.

מאד מעניין ובמיוחד מרגש.   יש לתאם ביקור מראש בטל’  0233223815.

היות שחלק מהטיול הוא שורשים ממליץ לך להתחיל מנקודה זו,

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • ourican

תודה יצחק, אני מבין שזה מספר מקומי.

לא רשמתי זאת כאן אך באופציות שלי רשום לי גם האתר הזה. 

• יצחק 8
            יצחק 8 נערך לאחרונה על ידי

כן זה מספר מקומי.

תוכל לשאול את המנחה על המקומות  שאתה רוצה לבקר ובעיקר עם מי לדבר.

• karnielr
              karnielr נערך לאחרונה על ידי

יש לנו שורשים קרובים....ככל כזכור לי מוזיאון ביצי הפסחא הוא במולדוביצה ולא בואמה. אם אתה כבר במולדוביצה, רכבת הקיטור היא חווייה נחמדה. אני לא חושבת שהנסיעה בה ארכה 3 שעות, אני גם לא יכולה להשוות לרכבת בוישאו דה סוס בה לא היינו. כמו כן יש במולדוביצה כנסיה עתיקה שמפורסמת בצבעה הכחול , אני לא נוהגת לבקר בכנסיות אבל תצפית מבחוץ אף היא מרשימה. ליד מוזיאון ביצי הפסחא נמצאת העלייה לגבעה שעליה בית הקברות היהודי הנטוש והחרב, אודה לך אם כשתהיה באזור תשלח מבט לכיוון הגבעה בשמי…

• yosi555
                yosi555 נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב

ישנם שני טיולים שעשיתי פחות או יותר לכיוון הטיול שלכם הייתי צציע לכם לקרוא אותם יש שם חומר שיעניין אותכם . לגבי מוזיאון ביצי הפסחא זה בית פרטי עם 2 חדרים המון ויטרינות עם דוגמאות ציורים על ביצים יש שם גם למכירה לא זול גם הכניסה עולה ולא זול מחיר ביורו והיא נמצאת ליד פסי הרכבת בעירה VAMA אתר האינטרנט http://www.muzeuloului-vama.com/

לגבי בתי כנסת הייתי בהרבה והמון עיירות כמו יאסי, בוטושאן, אפילו  Hârlău פעמיים בפעם הראשונה לא היה כלום ובפעם השנייה היה בשיפוצים הגעתי אפילו Rădăuți ששם יש בית כנסת גדול אבל לא היה מי שיפתח לי .  ביקרתי גם בבית הכנסת וואטרה דורני שהוא הרוס וסגור  .גם בפיאטרה נייאמץ ביקרתי בבית הכנסת של הבעל שם טוב עם הסברים בית כנסת מהיפים שראיתי ובעוד מספר עיירות.

לגבי הרכבל בפיאטרה לדעתי מיותר סתם רכבל עולים למעלה כמה חנויות מזכרות בית קפה שהיה סגור

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • ourican

תודה לכל המגיבים, משום מה מלבד התגובה של יצחק , לצערי לא יצא לי לראות את  תגובת יוסי וקרני,(לא קיבלתי התראות מהמערכת) אלא רק עכשיו אחרי שחזרנו. קרני היינו בואמה , זכרתי שקראתי משהו על בית עלמין או בית כנסת אבל לצערי לא יצא לי להעיף מבט.. 

אתם מוזמנים לקרוא את הבלוג שאפרסם בקרוב. 

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון