רומניה-כמה שאלות
-
הי
אנחנו נוסעים באוגוסט לרומניה עם ילדים גדולים. מתחילים מבוקרשט( חצי יום) ולמחרת נוסעים עד אגם וידררו, לנים לילה ונוסעים דרך כביש הטרנספגארשן לסיביו. משם נגיע לברן לארבע לילות. האם המסלול נשמע הגיוני?
הבנתי שניתן לעשות טיול ג׳פים מסינאיה במקום לעלות ברכבל. הייתי רוצה לקבוע מראש אבל לא הצלחתי למצוא איך. למישהו יש טלפון או מייל ?
ועוד שאלה – לגבי הלינה בברן - קבעתי במקום מומלץ עם נוף יפה, אבל אני עדיין מתלבטת האם עדיף ללון בבראשוב מבחינת קירבה לאטרקציות?
גם לגבי חצי היום בבוקרש בהתחלה ובסוף הטיול יש לי התלבטות, האם עדיף לוותר ולהתחיל ישר בטיול?
תודה מראש
דפנה
-
ערב טוב דפנה
בוקרשט באוגוסט מאד מאד חמה. הייתי ממליצה לך לוותר עליה בכלל
ולנסוע הישר להרים. בנוסף אם בכל זאת תחליטי שאינך יכולה לוותר על בוקרשט אז תשאירי לסוף הטיול, כיון ששדה התעופה מחוץ לבוקרשט ולבשעות היום פקקים רציניים להכנס אליה. גם כשתרצי ביום האחרון להכנס אליה קחי בחשבון עיכוב עקב פקקים.
העלייה ברכבל מאד יפה. טובה שעשתה בזמנו עם ג’יפים עד כמה שאנו זוכרת, זו שעשתה איתה כבר אינה עושה.
אני לנתי בזמנו בפויאנה ברשוב שמרוחקת כ-12 ק”מ מברשוב. זה היה להיות בכפר ולהיות קרובה לעיר. הנוף שם של הרים ויערות, ויש רכבל שאפשר לעלות איתו. אני תמיד מעדיפה לא בתוך עיר. אבל אם את רוצה לצאת בערב ולבלות אז ברשוב עיר גדולה ושווה להמצא בתוך העיר. תלוי מה אתם אוהבים.
ברשוב מהווה עוגן טוב יותר מברן לעניות דעתי.
רחל לבון
-
רחל יקרה
תודה על התגובה המהירה, אם אוותר על בוקרשט ביום שבו אנחנו מגיעים, השאלה לאן לנסוע? לא רציתי להתחיל לנסוע לכיוון הטרנספאגרשן כדי לא לעשות את המסלול ביום ראשון( זה יוצא למחרת היום בו אנחנו מגיעים), בגלל שהבנתי שהכביש עמוס מאוד בסופי השבוע.אולי לאגם סנגוב?
-
ערב טוב דפנה
אגם סנגוב זה טוב מבחינת המרחק משדה התעופה, רק שאיני בטוחה אם זה יוצא לך בסופ”ש שלא יהיה גם כן עמוס.
רחל לבון
-
כמו תמיד עצותיה של רחל מצוינות
אכן אין טעם להיכנס לבוקרשט באוגוסט
אנחנו הינו ביולי שעבר ופשוט סבלנו מהחום והלחות
אנחנו הגענו בטיסת צהרים אספנו את הרכב מהשדה נסענו לקניון באנסה (10 דק נסיעה) אכלנו הצטידנו ונסענו לקורט דה ארגס (כדי שיום למחרת נתחיל את הטרנספגרשן), מציעה לך אם יש זמן לאחר הנחיתה איסוף הרכב ליסוע לטרמה ספא (קרוב לשדה) מאוד מהנה גם לנערים בחבורה ומשם גם כך יש לך כשלוש שעות לאגם וידארו.
לטעמי הייתי מזמינה לינה בבראשוב , אכן פויאנה מזכירה באווירה כפר אבל...מצד שני גם מאוד משעממת.היתרון בלינה בבראשוב היא שיש שפע של מסעדות/מדרחוב ומצד שני בכל זאת רומניה ולא עיר סואנת ,יש בתי מלון נחמדים (אנחנו העדפנו דירה).
-
שלום דפנה !
- אומנם עדכנו אותך לגבי מזג האויר מלפני עשור ולפני שנתיים אך גם אצלנו באילת, בים המלח ובכינרת חם מאוד ביולי-אוגוסט והם לא מתרוקנים מתיירים .
- כרגע מזג האוויר ברומניה משונה , גשמים בצפון וחם בדרום . לקראת יום חמישי יגיעו הטמפרטורות ל – 37 מעלות ובדרום טראנסילבניה, באנאט, אולטניה בשעות מסוימות, מהירות הרכבות תרד ב- 20-30 ק”מ לשעה בגלל החום הרב . כדי שההיסטוריונים לא יחשבו שאני בודה תחזיות מצרף כאן את המקור .
- אני ממליץ לך לבחור לינות עם מיזוג אויר או במקומות הגבוהים.
- שנית, אתם יכולים לשנות את כיוון הנסיעה, לנסוע קודם לאזור בראשוב ולחזור דרך הטראנספאגאראשן . האמיני לי שיותר נכון לחצות את כביש C7 מצפון לדרום וכבר הסברתי בעבר למה .
- אם אתם לא פוחדים לנהוג, לא סובלים מפחד גבהים ויש לכם ניסיון בנהיגה, אין שום בעיה לעשות עם הרכב השכור את המסלול של טיול הג’יפים . ביולי האחרון עליתי עם הרכב למלון PESTERA , למחרת עלינו עם הרכבל שליד המלון לבאבאלה וכש חזרנו נסענו לאגם BOLBOCI . בדרך ניתן לעצור ולבקר במערת יאלומיציוארה . הכביש עד המלון סלול כמעט ברובו אך לאגם נוסעים בכביש לא סלול.
- טיול הג’יפים לוקחים מבושטני מאחורי מלון סילבה ( ליד תחנת הרכבל ) ולא מסינאיה . הם חפרים שמתחלפים כל הזמן. אם תרצי טיול ג’יפים יותר ממוסד אוכל לשלוח לך קישור לחברה שמארגנת סוג כזה של טיול.
- אנחנו אוהבים את בראן הירוקה ולנו שם כמה פעמים. בערבים קפצנו לבראשוב וחזרנו בלילה ללא שום בעיה .
- כדי לך לעקוב אחרי פרפראות רומניה שלי בו אפרסם בקרוב צימוק . פשוט אין לי מספיק זמן ורשימת ההמתנה לפרסום הולכת וגדלה .

-
אילן ועדית תודה על העצות,אילן- עד כמה זה קריטי לשנות את כיוון הנסיעה בטרנספאגרשן? חשבתי שקראתי את כול מה שכתבת אבל כנראה פיספסתי את זה.. כי כול הלינות כבר הוזמנו, אני יכולה לבטל אבל השאלה למה זה עדיף?
ואם אוותר על חצי היום בבוקרשט אחרי ההגעה, מתלבטת לאן לנסוע כדי לא לעשות את הטרנספאגרשן ביום ראשון אלה רק למחרת?