מסלולי הליכה ברכבלים בשאמוני עם ילדה בת 4.5
-
שלום לכולם,
אנחנו משפחה (הורים + ילדה בת 4.5) שמתכננת טיול באלפים הצרפתיים באוגוסט.
נישן בפאסי, ומלבד אגמים, קניונים ומסלולים בגובה נמוך (וכן גיחה לאנסי) נרצה לטעום מהרכבלים שבשאמוני.
בהודעות בפורום נתקלתי בהמלצות למסלולי הליכה שונים שיוצאים מהתחנות של כל רכבל. אשמח אם תוכלו לעזור לי לדרג אותם לפי רמת ההתאמה לילדה בת 4.5:
- ירידה מהרכבל של הרכבת האדומה למערת הקרח (וחזרה).
- מסלול מ Montenvers לתחנת הביניים של האגי דו מידי.
- ירידה מ Brevent ל Planpraz.
- מסלול מתחנת Longan לקרחון Argentiere.
- מסלול מ Flegere ל Planpraz.
הערות:
- מבחינת כושר הליכה, אנחנו נוהגים לטייל בארץ כל שבת, בד”כ המסלולים הם של עד 3 ק”מ (בעיקר בגלל מגבלת זמן ורצון לסיים עד ארוחת צהריים. בחו”ל נוכל להתגמש ולאכול כריכים לצהריים). לרוב הילדה מעדיפה מסלולים אתגריים (טיפוס, הליכה במים) על פני הליכה ארוכה במישור.
- על רכבל האגי דו מידי נוותר (מלבד אולי תחנת הביניים, אם היא תתחבר למסלול הליכה כלשהו) כי התרשמנו שהוא לא מתאים לגיל הילדה.
תודה רבה מראש,
לילך
-
עשינו את מסלולים 1 + 3 + 4 עם ילד בן 7 + ילד בן 3 שהיה רוב הזמן על הגב.
1 – המסלול אולי הפופולרי ביותר מהמסלולים ברשימה. אפשרי. הרבה מדרגות.לא הרגיש כמו מסלול טיול בטבע כי הולכים על מסלול בטון עם המון אנשים. אפשר לוותר. המערה די סתמית וצפופה.
3 – מומלץ. נוף מדהים. הליכה מתונה בירידה.
5 – מומלץ. הליכה מתונה בעליה לקרחון ובחזור בירידה. הקרחון מאוד מרשים. ראינו הרבה ילדים הולכים במסלול.
יש המון מידע מפורט באתרים של שאמוני. כדאי מאוד להתיחס להפרשי הגבהים במסלול ולא רק לקילומטרים.
-
תודה על התשובה!
הבעיה שלנו היא שהילדה גדולה וכבדה מדי כדי לסחוב אותה רוב המסלול על הגב (נוכל לסחוב בקטעים הקשים על הכתפיים, אבל לא ברוב המסלול).
איזה מבין המסלולים שעשיתם היית אומר שהוא הקל ביותר?
לא הצלחתי למצוא באתרים של שאמוני מידע על הפרשי גבהים ומרחק. רק הערכות זמנים (שמתייחסות, מן הסתם, למבוגר בכושר). יש לך אולי לינק?
-
אין לי לינק אבל אני בטוח שהמידע הזה קיים. אולי באתרים צרפתים, שאפשר לתרגם דרך כרום.
שני המסלולים שהמלצתי עליהם אפשרים עם ילד בן 4 שיודע ללכת כמה שעות ברצף, עם הרבה הפסקות כמובן.
תמיד אפשר להסתובב ולחזור בדרך שהגעתם.
אפשר לבקש מטוריסט אינפו של שאמוני המלצות למסלולים קלים, ולהשאיר את המסלולים האלה לסוף הטיול כשתכירו יותר טוב את הכושר של הילדה.
-
- מחדדת לגבי הירידה למערת הקרח, כי נראה לי שחל כאן בילבול מסויים: הרכבת מגיעה לנקודת התצפית המפורסמת על הקרחון. משם יש רכבל שמוריד את המבקרים לאותו שביל בטון עם הרבה מדרגות שטלו כתב עליו. יש אופציה נוספת, להמיר את הירידה ברכבל בירידה רגלית במסלול יפה באורך של כ-35 דקות. מבחינת קושי לילדה – מדובר במסלול שמזכיר קצת מסלולי הליכה (ירידה) ביערות הכרמל. כלומר שביל סלעי בטבע, לא מאתגר.
- רכבל האגי דו מידי: בתחנת האמצע יש מסלול קצר של כרבע שעה לאגם הכחול. אנחנו מאוד אהבנו, אבל אנחנו היינו באמצע יולי בשנה שעברה שהיו בה יותר משקעים (ויותר מאוחרים) מהשנה, וחלק גדול מהקסם במסלול היו השלוגיות שמסביב שאני מניחה שהשנה כבר לא תזכו לראותן. בלי השלוגיות ובלי שכבת הקרח המצפה את האגם בתחילת הקיץ הוא כנראה יהיה הרבה פחות מרשים, ולא מצדיק כשלעצמו עליה במיוחד ברכבל הזה אם לא מגיעים עד לתחנה העליונה (או יוצאים ממנו למסלול הארוך לקרחון של Montenvers).
-
מסלולי הליכה ברכבלים בשאמוני עם ילדה בת 4.5- מאוד לא ממליץ על ירידה עם ילדה בת 4.5 למערת הקרח. גם אחרי הירידה ברכבל יש עוד 420 מדרגות (כבנין של 30 קומות).
- מהרשימה ממליץ רק על מסלול מתחנת Longan לקרחון Argentiere וגם את זה רק עד לנקודת התצפית השניה (יש עוד אחד גבוהה). כמובן על המסלול לאגם הכחול.
- מסלול קצר נוסף ויפה מתחנת הרכבל CHALET GLACIER DES BOSSONS עד לנקודת התצפית על הקרחון LES BOSSONS.
- כמובן אפשר לצאת ולשחק בשלג מתחנת הרכבל GRANDS MONTETS .
-
עשינו בזוג את המסלולים 1, 5 כל אחד בטיול נפרד, ולא הייתי ממליצה לעשות אותם עם ילדה בת 4.5. להערכתי יהיה לה מאוד קשה וחבל מאחר ואני מניחה שיש מסלולים אחרים קלים יותר וקצרים יותר.
תהנו מהאזור הקסום הזה
ורדה
-
היי
לגבי מסלול 5 – מסלול מקסים ביותר, לא קשה אבל צריך לקחת בחשבון שזה מסלול ארוך. האם הילדה יכולה ללכת 3-4 שעות?
-
בניגוד לקודמי, הילדים שלי מאד נהנו ממערת הקרח. אמנם היינו לפני שנתיים, אבל בהנחה שגודל המערה לא השתנה (כל שנה נחפרת מחדש) לדעתי זה כדאי.
מבחינת הילדים זה טיול שלם, נוסעים ברכבת, אח"כ רכבל, ליד הרכבל יש סלעים שאפשר לטפס עליהם, אחכ במדרגות הם היו צריכים לספור מדרגות, בסוף המערה. סה"כ נהנו מאד ולא קיטרו כמעט בכלל בעליה חזרה.
לגבי רכבלים, הייתי מוסיף הסתייגות מרכבלי כסאות שצריך לבדוק היטב אם הילדים לא מפחדים. למשל לבוסון או לאינדקס.
בנוסף, יש את הטרם ויי שיוצאת מלה זוש ואפשר לטייל לקרחון ביונסאי
-
נכון שלבוסון עולים ברכבל כסאות אבל בכלל לא מפחיד כי בגובה נמוך מאוד (ממש עובר ליד הבתים) וגם מאוד איטי.
-
תודה לכולם על התגובות, למדתי הרבה.
כמו שהמליצו פה, בשטח נתחיל מהמסלולים הקצרים ולפי רמת ההצלחה נתקדם לארוכים יותר.
-
הכי חשוב: לעקוב אחרי תחזית מזג האויר ולבחור את הרכבלים והמסלולים בהתאם.
-
אנחנו היינו שנה שעברה עם בן 4 ובן שנה וחצי על הגב:
ממליץ מאוד לרדת למערת הקרח אחרי התחנת רכבת האחרונה – זה אתגר לקטן אבל היה מצויין – לא לוותר (לספור מדרגות..)
כמו כן ממליץ לכם לבחון את המסלולים האלה שעשינו שכולם מתאימים מאוד ומאוד מתגמלים גם ברמת נופים וגם מתאפיינים בהליכה טובה לגיל זה:
Parc de Merlet (הנסלול הבסיסי)
Gorges de la Diosaz (הלוך חזור)
Brevent – עלינו רק עד תחנה אמצעית (בגלל הקטן ) ומשם ניתן להשקיף על מצנחים – לא הלכנו שם ולא ירדנו
Le Buet near Vallorcine – מסלול למפל ואחרי זה לשכור שם פוני – מאוד יפה
Refuge Chaleltee de lognan – המסלול מתאים משם רואים את הקרחון – אפשר לאכול שם משהו קל.