ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מה עושים בגשם

פורום צפון אמריקה
    12
    16
    3283
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

תזכורת – אוגוסט, צפון מזרח כולל קצת קוויבק, זוג +3 : 12,9,6

תמיד ידעתי שיכול להיות קצת גשם פה ושם וגם שאלתי בנושא בעבר. יצא לי כבר לטייל באירופה בימים עם קצת גשם ותמיד מסתדרים. מסתתרים יותר, מכוונים עירוני יותר וכו’.

אבל אני מתרשם שהקיץ הזה גשום במיוחד. זה גם הדיווחים שכבר מטפטים פה בפורום (שימו לב למשחק המילים Smile) וגם לכמה כתבות שקראתי כבר.

אז ברור שלכל דבר יש פתרון נקודתי. אם למשל ירד גשם ביום שבו תכננו לעבור בפארק החבלים כנראה שנוותר על הפארק. אם זה בבוסטון אז פחות נשוטט בחוץ ויותר נכנס למבנים סגורים.

אבל יום אחר יום לשנות תוכניות זה כבר מתחיל להיות בעייתי לא?

למשל ההרים הלבנים – אני לא רואה את עצמי מטייל בין המפלים, נכנס לנהר הנעלם, וודאי שלא מטפס על הר וושינגטון בגשם.

אז את היום וחצי שיש לי בהרים – פשוט הופכים ליום של שופינג/באולינג? לא קצת חבל?

רעיונות/תובנות/הערות יתקבלו בברכה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 נערך לאחרונה על ידי

אין לי מושג מה מצב הגשם שם, אבל אם זה לא גשם מאוד סוחף וסוער, אפשר לטייל בגשם. אנשים עושים את זה בכל העולם. מטריה, בגדים עמידים למים, ורצון טוב. זה לא אידיאלי, אבל עדיף על לטוס לצד השני של העולם בשביל להסתגר בחדר. ואולי אפילו תזכה, כמונו, בטיול טבע בגשם, לראות כמה קשתות יפות במיוחד.

• פירו
          פירו נערך לאחרונה על ידי

לפני כמה שנים חווינו גשם בניו המפשייר שכמיות הגשם של דיסני שימשו אותנו היו גם מטריות אבל העדפנו רק את השכמיות,היה גשום אבל לא סוער,הילדים היו 13,15  היה מאוד משחרר לטייל בנהר הנעלם ולהירטב בכייף ובלי חשבון,ברכב היו לנו נעליים גרביים ובגדים להחלפה,אחלה חוויה

• צביקה
            צביקה נערך לאחרונה על ידי

כל עוד אין מדובר במזג אויר סוער במיוחד וכל עוד המקומיים מתפקדים כרגיל, גם אתם יכולים. עושים מה שהם עושים. לובשים שכמיות גשם ארוכות, או מעילי גשם ארוכים, מטריות, ומטיילים.

אני זוכר את עצמנו (כשבתנו היתה בת 5.5) עומדים בגשם סוחף יותר משעה בשוק גבינות בהולנד וצופים בכל הטכס. לא ויתרנו ונהננו.

מה אתה חושב יקרה לכם אפילו במזג אויר שמשי במהלך השיט במפלי הניאגרה ? גם כן תרטבו כהוגן כאילו ירד גשם זלעפות ועדין תהנו מאוד מהחוויה.

כמובן, כשמזג האויר מעונן או ערפילי, יש פגיעה בגוונים וביופים של נופים, אבל נגד זה אין מה לעשות. אז רואים את הנוף במצב פחות מאופטימלי. בחיים לא תמיד ניתן להשיג אופטימום בכל רגע.

באחת הפעמים טיילנו בעמק ההדסון, כשהכל היה אפור, ערפילי וגשום. הנהר היה פחות יפה מאשר בשמש ובחלקים מסוימים, אי אפשר היה לראותו בכלל, אבל הביקורים באחוזות פיצו על זה ומאוד נהננו.

כל עוד מזג האויר אינו מסכן חיים ואין חסימות דרכים, או אתרים סגורים, מתלבשים בהתאם וממשיכים בתוכנית כרגיל.

וחוץ מזה, אני מניח שכבר ברור לך שאתם תבקרו בארה״ב שוב ושוב, אז תמיד ישנה אפשרות של טיולי השלמות וגם כאלה עשינו (למשל בהדסון).

• dhz
              dhz נערך לאחרונה על ידי

היות ואני מטייל בצורה גמישה, כלומר כל מה שאני קובע מראש הוא יעד הנחיתה (שהוא בשבילי גם יעד ההמראה חזרה), הרכב ומלון לימים הראשונים, אני קשוב לתחזית ומשנה תוכניות בהתאם אליה.  בטיול האחרון התכוונתי לנסוע לגליישר, אבל התחזי’היתה לגשם של כמה ימים, אז החלטתי לבקר לראשונ בדקוטה הצפונית (האפרק הלאומי טדי רוזוולט) ורק אחר כך המשכתי  לגליישר.  אגב, גם כך נתקלתי בגליישר בקצת גשם, אבל לא היה נורא.

עוד אפשרות דומה היא לנסות ולנצל ימים גשומים לנסיעות ארוכות, אם יש כאלו.  בביקור בנובה סקוטיה ניצלתי יום גשום לנסיעה מהאי קייפ ברטון להליפקס.  היה גשם שוטף באותו יום.

אם הגשם איננו חזק במיוחד, אפשר להשתמש בחליפות סערה, כלומר מכנסים ומעיל מניילון דק שלובשים מעל הבגדים הרגילים, ורצוי בתוספת נעלים עמידות למים.  בגשם לא מאד חזק, אפשר לעשות בביגוד כזה גם הליכה ברגל בצורה סבירה.

בקיצור, לסיכום, גמישות היא שם המשחק והנכונות לשנות תוכניות בהתאם למזג האויר.  כמובן, מי שנוסע עם משפחה ויש לו קושי רב יותר בהזמנת חדרי מלון (לעומת מטייל בודד או זוג) וגם מי שמחליט להזמין בתי מלון ללא אפשרות ביטול נוחה הוא בבעיה גדולה יותר אם מזג האויר פחות טוב.

• ריקי 5
                ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

האמת, לא ברור לי מאין באים החששות שלך
                אם תסתכל על התחזית החודשית ב-accuwether.com ,תראה שימי הגשם הצפויים באוגוסט הם ממש מעטים. 
                לא חושבת שתהיה לך בעיה עם זה

• שירליץ
                  שירליץ נערך לאחרונה על ידי

מה עושים? ממשיכים לטייל. 

אנחנו נסענו חצי עולם למפלי האיגוואסו, והגענו ליומיים של גשם שוטף. מה עשינו? שמנו עלינו שכמיות גשם מביכות וטיילנו לפי התוכנית. כשאין ברירה אז אין ברירה. וזה מייצר חוויות שזוכרים. 

טיילנו בגשם בלונדון, ניו יורק, נורמנדי, אמסטרדם ועוד. 

פעם הגענו לטירת הרסט ביום של גשם בתקווה שבגלל שמדובר במבנה אפשר יהיה לטייל בה, והיה סגור בגלל הרוחות. זו היתה אכזבה. 

בקיצור, תזרום. 

• אנשיםטובים

תודה

האמת, אני לא יודע מה ציפיתי שתגידו לי Smile

לשמחתי / מזלי לא יצא לי הרבה לטייל בגשם. יצא קצת בפלורידה, וודאי שיצא קצת באירופה (בכמה מקומות), אבל לא הרבה.

אין לי בעיה עם לזרום. לכול תוכנית יש חלופה, כולל האפשרות של לטייל קצת בגשם אם צריך, וודאי שלמצוא מקום מקורה.

הבעיה היא הכמות. אין עוד תחזית לחודש קדימה, והסטטיסטיקות כמובן מדברות על מעט גשמים. אבל ממה שאני קורא החודש האחרון שובר את הסטטיסטיקות בימי גשם. קראתי למשל כתבה שאתרי קמפינג מקטרים שבגלל הגשמים הרבים הם בתפוסה חלקית בלבד.

אם ניקח את קוויבק סיטי כדוגמא (לא יודע אם מייצגת):

כרגע יורד גשם.

שני ושלישי צפויים גשמים קלים

ויום ראשון הבא (תחזית מאד מאד לא אמינה) צפוי כבר גשם רציני ממש

זה הרבה מעבר לפה ושם יום טיפה גשום.

טוב, כמו כולם התשובה הנכונה היא שנסתדר.

• keves160
                      keves160 נערך לאחרונה על ידי

יש הבדל אדיר בין לעשות קמפינג בגשם (הכוונה לאדם באוהל, ללא שלטרים לבישול) לבין לטייל קצת בחוץ. מאחר ואתם לא מתכננים קמפינג, מטריה וביגוד מתאים וצאו לדרך.

• reuben13
                        reuben13 נערך לאחרונה על ידי

מחפשים חנות של DOLLAR TREE וקונים שכמיות ניילון בדולר. שיהיה ברכב למקרה של גשם. לא יודע אם תגיע לניאגרה פולס, אבל שם יש קטעים בטיילת מהצד הקנדי שיורד גשם אפילו אם מז”א בהיר, בגלל האדים שנוצרים מהמפלים.

במקרה של מבול מחפשים מוזיאון, מול, וולמארט או כד’. במקרה של גשם קל ממשיכים לטייל עם השכמיות. ואם נרטבים קצת, כפי שאומרים בארץ: גשם זה ברכה.

• אנשיםטובים

תודה.

השכמיות כבר ארוזות Smile

• sigalza
                            sigalza נערך לאחרונה על ידי

אנשיםטובים

אתם מטיילים הרבה,וככאלה אתם כבר יודעים מניסיונכם,שלפעמים נאלצים לוותר על דברים.      או שלא ,כמו ששירלי כתבה.

אני למדתי במהלך הטיולים האחרונים,שגמישות תורמת המון לטיול משפחתי.

תכינו אופציות של אאוטלטים (כן כן),של מקומות סגורים והכי הרבה-

יהיה לאן לחזור אם תאלצו לוותר wink.

• צ.ק.
                              צ.ק. נערך לאחרונה על ידי

שלום

חזרתי עכשיו לניו יורק מתשעה ימים בקנדה כולל קוויבק ומונטריאול.

כל יום ירד גשם , אבל לא הפריע בכלל

אפילו לא השתמשנו במטריות

זה לא הגשם של החורף

להיפך נהנו מהקרירות כשאנו יודעים איזה חום בארץ

רוב הגשם ירד בצהריים ואחר כך אפילו התבהר

גם רוב הזמן היה מדובר הטפטופים

נסענו בגשם אפילו לפארק המים בקליפתו ליד אוטאווה ירד מבול רבע שעה ואחר כך יצאה השמש

היום היחידי שירד גשם רציני של שבע שעות היה יום המעבר חזרה מקנדה לבוסטון למזלנו היינו ברכב

אבל הסר דאגה מליבך

עדיף לטייל במזג אוויר כזה מאשר בשרב

וטיילתי בארצות הברית גם בחום רב

לא תענוג גדול

תהנה קוויבק מקסימה

• צ.ק.
                                צ.ק. נערך לאחרונה על ידי

קליפסו

• Shoshy_3374204
                                  Shoshy_3374204 נערך לאחרונה על ידי

אין ברירה, מטיילים גם בגשם… רק תקפידו שתמיד יהיו לכם במכונית בגדים להחלפה, כולל נעליים וגרביים ואפילו איזו מגבת קטנה. גם שקיות ניילון לכל הבגדים הרטובים. מקווה שמזג האוויר יהייה לטובתכם Smile

• אושרה קמחי
                                    אושרה קמחי נערך לאחרונה על ידי

מכינים תכנית ב’

גם אנחנו, אותו אזור, באותה תקופה – נפלנו על 3 ימים של גשם שביטל לנו שייט לוויתנים, טיול בג’ספה (קנדה) ועוד.

מאחר שטיילנו עם קרוואן ולא הזמנו כלום מראש (אוהבים להיות ספונטניים), חתכנו ישר לכיוון נובה סקוטיה וניו בראונסוויק.

אני תמיד נוסעת עם מחשב נייד ועם מידע על עוד מקומות ואזורים, מעבר לתכנית המקוית.

זה תמיד מוכיח את עצמו Smile

תבלו,

אושרה

• 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון