ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

******שרשור סוף שבוע**********

פורום תאילנד
    14
    41
    251985
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • הרוזן מקוסמוי
      הרוזן מקוסמוי נערך לאחרונה על ידי

השבת נשרשר על "מה יש לעשות בצ'אנג מאי והסביבה "
      אז לכל מי שיש מה לתרום בנושא , בבקשה .

גם תמונות והסברים יתקבלו בברכה .

שבת שלום לכולם .
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • נדב הרגיל
        נדב הרגיל נערך לאחרונה על ידי

צ'יאנג מאי והסביבה -
        קודם כל, צ'יאנג מאי היא עיר מקסימה, לא צפופה, רגועה אבל יודעת להסעיר Smile
        אבל אני רוצה לדבר על החלק של "הסביבה" הצ'יאנג מאי והסביבה. אני רוצה לרשום על העיירה פאי.
        פאי ממוקמת במרחק של 4 שעות נסיעה מצ'יאנג מאי וצירפתי תמונת מפה להמחשת המרחק.
        המרחק האוירי אומנם לא מחריד, אבל הנסיעה המפותלת מקשה על צבירת מהירות והנסיעה מתארכת לכדי 4 שעות.
        פאי היא עיירה קטנה ושקטה. מסביב יש הרבה ירוק, ג'ונגלים, יערות, שדות, מפלים. יש ספא ואין ספור אטרקציות כגון טרקים, טיולי אופנועים, רפטינג, מעיינות חמים, מפלים וכו'.
        בעיירה יש באר או שניים ליציאת ערב ומסעדות רבות, כמו כן גם דוכני אוכל ברחוב ודוכנים למכירת הכל כמעט (בגדים, עבודות יד וכו').
        פאי היא בעיקר אוירה, ואני מתכוון לאווירת רוגע. היא אומנם לא עוצרת נשימה כמו קי פי פי או כמו הר אוורסט, אבל מי שאוהב את פאי ואוהב את האוירה שבה יאמר שהיא המקום היפה בתאילנד. מי שמתאהב במקום ירגיש חיבור ולא ירצה לעזוב.
        חלק מהאטרקציות של איזור פאי נמצאות במרחק של מספר קילומטרים מהעיירה, ודרך פופולרית להגיע אליהן היא בנסיעה על אופנוע.
        שימו לב - מי שאין לו רשיון נהיגה על אופנוע גם לא יהיה לו רשיון בין לאומי לנסיעה על אופנוע, וביטוח בריאות עושים מהארץ לא משנה כמה המשכיר יבטיח שיש ביטוח.
        לסיכום, אני לא חושב שאני אצליח להעביר את התחושות שמרגישים בפאי, ולכן נשאר רק לסוע ולבקר.
        שבת שלום Smile

מעיינות חמים בפאי. פאי וצ
        מעיינות חמים בפאי.(גודל:15.37KB)פאי וצ'יאנג מאי על המפה.(גודל:9.45KB)

פאי וצ'יאנג מאי על המפה.מעיינות חמים בפאי.
        • ccshlomo
          ccshlomo נערך לאחרונה על ידי

גרתי מעל חצי שנה בצ"מ, אבל לא יודע מהיכן להתחיל. מעדיף לתת לאחרים קודם ולהמשיך משם.
          אציין שלא אוכל להמליץ על שוק הלילה הפופולרי ולא על הביקורים הפופולריים בשבטים התיירותיים.
          כן על שוק שבת ושוק יום א' ועוד, אבל אני בעמדת המתנה כרגע.
          • gilbardi
            gilbardi נערך לאחרונה על ידי

הלו רוזן - סיבכת אותנו - כל כך הרבה זכרונות מהעיר המופלאה הזו שלא יודעים איפה להתחיל .

לא לחינם רבים נשבו בקסמיה וחוזרים אליה שוב ושוב .
            הבאים ללא הכנה מוקדמת שוכחים שמדובר באחת הערים הגדולות אחרי בנגקוק הבירה ויחד עם זאת לא מרגישים את לחץ התחבורה והעיר הסואנת כמו בבנגקוק .
            העיר כייפית עם הרבה אטרקציות וחוויות , נעימה ונוחה לטיול , בעיר תשתית תירותית ענפה הן לגבי מלונות וטיולים מאורגנים, חנויות אינטרנט והן מבחינת שירותים לתייר , הסעות ויזות סוכנויות נסיעות ועוד .

מה אהבתי בעיר ?

* פסטיבל לוי קארטונג - ה"סוגר " את עונת הגשמים - פסטיבל ססגוני יפהפה ( יומיים )בתחילת חודש נובמבר ,הנהר מתמלא עלי בננה עם נר ותרומה והשמיים מתמלאים בבלוני ניר אורז המאירים את כל השמיים וברחוב - תהלוכה ססגונית דוכנים והמוני המוני בני אדם .

* מקדש דוי סוטפ - אחד המקדשים המקודשים בתאילנד משקיף על העיר ( מרחק של כ-16 ק'מ ממנה ) - ניתן להגיע עצמאית בפיקאפ אדומים מאזור תחנת האוטובוס .
            עוד באזור הנ'ל ארמון המלך , גן החיות ( עם הפאנדות ) ואפשרות לספארי לילה , אפשר לבקר גם בשבטים שבהמשך הדרך .

* כפרי האומנויות - חנויות (מחוץ לעיר ) המתמחות בבגדי משי , מטריות וציור עליהן , תכשיטי כסף ועוד - הדרך הנוחה להגיע אליהם עם מונית או טוק טוק ( מחיר זול מאוד כי הנהגים מתוגמלים בקופונים ) .

* ניתן לקחת טיולים מאורגנים חד יומיים לדוג' טיול אחד לאטרקציות התירותיות ( פילים , קופים ,נחשים , סחלבים, במבו ראפטינג - שזה בדיוק מה שתעשו גם בטיול הג'יפים !! )) וטיול נוסף לשמורת הטבע הגבוהה ביותר בתאילנד שמורת דוי אינתאנון .

* שוק הלילה - נייט בזאר ואם במקרה נמצאים ביום א' אז שוק יום א' שהוא גדול יותר וזול יותר.

* מקדשים - הצע עצום כשהאפשרויות הן לקיחת מונית /טוק טוק וסיור בכל המקדשים המעניינים , או אם זמנך בידך לרכזם ליום טיול רגלי או רכוב אופניים , מעבר למראות היפים והאוכלוסיה הנעימה פוגשים במקדש עם בודהה במרומי המגדל והמאמינים מושכים בחבל עם בקבוק מים " להשקות " את הבודהה , מקדש נוסף עם נזירים ושילוט המזמין את הבאים לשבת ולשוחח עם הנזירים ( חוויה ) .
            לפנות ערב אפשר להגיע ל ל WAT CHAI MONG KOL שעל גדות ה RIVER PING החוצה את העיר במזרחה. כאן נהיה עדים למשפחות המגיעות בד'כ עם ילדים צעירים - קונים בדוכנים בע'ח ( ציפור, נחש מים , צב מים וכד' ומשחררים אותם כמצווה ותפילה .
            בסיום נוסעים אל מעבר לגדה המזרחית אל אחת מהמסעדות שלגדות הנהר לישיבה אל מול השקיעה .

ואכן כפי שנדב כתב - למי שזמנו בידו מומלץ בפה מלא לקפוץ ( תחבורה ציבורית או ואן תיירים ) לפאי המיוחדת ( מסתבר שניתן להשכיר קטנוע אצל AYA בכניסה לתחנת רכבת בצ'יאנג מאי ולהחזירו בפאי ) - הדרך לפאי עקלקלה ומטפסת למרומי ההרים ואח'כ צונחת לעמק מדהים - קשה גם לנוסעים קונבנציונאלים אבל בהחלט מהממת .
            כמובן שקצרה היד מלפרט את כל האטרקציות ( וזו הרי לא הכוונה )

* מלון שאהבתי - BP HOTEL - בעיר העתיקה יפה , נוח , עם בריכת שחיה וא. בוקר מפנקת וכל זה במחיר די דומה למחיר גסטהאוס + א. בוקר .

P1000281.JPG laos08 387.jpg
            P1000281.JPG(גודל:15.88KB)laos08 387.jpg(גודל:19.17KB)

• מדריך לעיר
            • BP HOTEL
            P1000281.JPGlaos08 387.jpg
            • יוסי.ר
              יוסי.ר נערך לאחרונה על ידי

רויאל פלורה צ'אינג מאי

resized_ציאנג מאי 158.jpg resized_ציאנג מאי 162.jpg
              resized_ציאנג מאי 158.jpg(גודל:8.13KB)resized_ציאנג מאי 162.jpg(גודל:9.92KB)

resized_ציאנג מאי 158.jpgresized_ציאנג מאי 162.jpg
              • טלי מאילת
                טלי מאילת נערך לאחרונה על ידי

הי, אני לא יודעת להעלות תמונות , לא מצליחהללמוד, אבל מעתיקה לכאן את רשמי מביקורי בצ'אנג מאי, ותודה גל מותק ואריק על החוויות של הצפון.(חלק מכם מכיר את התיאורים שלי שנשלחו בעודם מתהווים אז זה לטובת הדשים ועמכם הסליחה-פשוט גלגו הלאה Smile :
                אחרי הכנות ממושכות, הרגע המיוחל הגיע, נדלג על אירועי המטוסים, לדעתי הוכרזה כוננות ספיגה בכל שדה , נחתי ולא לקח זמן ממושך ומולי עמד גל מצ'אנג מאי , בשר ודם, מוכן ומזומן למלא מצוות הכנסת אורחת לרעיון התאילנדי..ומתחיל להראות לי מהי צ'אנג מאי
                אז שוק ראשון ספג את מרבית הואוו שלי לאור כל השפע של הירקות, פירות ושאר מינים. בעצם מהכול, צבע, ריח, וטעמים, צבעוניות טעמים שונים וגם ריחות מוזרים, לא תמיד מזכירים את דיור או שאנל 5, אבל זה חלק מהחוויה שוק ואלולאט ומשם לבזאר נייט, האמת, בהמשך הבנתי שכל צאנג מאי שוק אחד גדול המחולק ומפוזר על פני חלקי העיר.
                ן הנני מדלגת כמו שחשבתי על קניות מה שנקרא שופינג בתאילנד.(ולמכירים אותי, גיליתי ששום דבר לא מפתה אותי לשנות את החלק הזה בי ולא ניחנתי לחלוטין בגן הנשי שנקרא קניות)
                עוף בקשיו טעים מאד ולא מתקרב בכלל לטעם של מסעדות תאילנדיות המגישות אותו בארץ.,אגב, כנראה במילונים השונים יש הגדרות רבות למשמעות המילה חריף ובתאילנד הרחיקו מאד עם הגדרת המילה. דודו וכל השאר, וואלה צדקתם כשאמרתם לי שלמרות אהבתי לחריף כדאי שארגיע את ההתלהבות.
                בבוקר יום א של הטיול פשטה טלי את בגדי הלילה ולאחר ארוחת בוקר שמה פעמיה עם נהג מונית חמוד לדוי סוטפ. מקדש ראשון ומרשים ולאחריו ראיתי עוד כמה. לאחר מכן ביקור במפעלים שבהם רואים כיצד מכינים תכשיטים, בדים ממשי ועבודות עץ.
                עוד יום טיול בו ראיתי מהו שבט ארוכות הצוואר, ארוכות האוזניים(ורק עלינו הנשים לא חשבו בתאילנד...הכל לגברים כאן)ליטפתי טיגריסים, טוב נו, מאולפים , קצת לדעתי גם מסוממים או לא יודעת איך רגועים להפליא, (חשבתי להישאר שם לקורס ולייבא רעיונות לביה"ס)וקינחתי את היום בישיבה באגם יפהפה שלשם לא מגיעים לרוב תיירים אלא המקומיים מכירים וגל ואני אכלנו את הדג הכי טעים שאכלתי מאודי.
                קצת מלילה בצ'אנג מאי, הרבה ארוטיקה כאן, ודי לחכימא ברמיזה(לא ,רק צפיתי, לא לדאוג, )
                . רבותי היקרים, תארו לעצמכם גם לעבוד קשה , גם לשלם על זה כסף ולומר בקול גדול ואו נהניתי. אז במה הדברים אמורים?
                יום בישול, כן כן אני עומדת במטבח ומביטה סביבי, אוחזת סכין קופיץ ותוהה באיזה שלב של היום יפגשו הסכין ואצבעי(כמו תמיד כשאני כבר נכנסת למטבח)אבל כאן, הכול מסתדר ומפגש טראומטי כזה נפקד הפעם מקומו, לשמחתי.
                היום מתחיל בביקור בשוק עם מדריכה דוברת אנגלית מצוינת, וזה דבר שאינו מה בכך, (קשה להבין לפחות לחלקנו את האנגלית של התאילנדים בשל המבטא וכן, חלקם פשוט דובר אנגלית חלקית ביותר עוד יותר ממרביתנו, )אוקי, הסבריה היו ברורים לחלוטין וחלק מהירקות והפירות שראיתי יומיים קודם קבלו פתאום שם ומשפחה עם מגילת יוחסין, לאחר סיור קצר בשוק חזרנו למטבח, 6מנות רבותי בשלנו, קלות מאד עם אפשרויות להכינם גם בארץ,אחרי כל מנה לוקחים אותה ויושבים לאכול, וכך עד 3 בצהרים,
                וזכרו אין כמו חוו"ד של מורה לגבי הוראה. מבחינתי היה זה אמצעי ישיר להכיר את תאילנד ובאופן לא שגרתי שמשאיר טעם טוב בפה(תרתי משמע)
                יום אחרון בעצם בצאנג מאי ואני נוסעת עם הנהג שסידר לי גל ,שייקח אותי ממחר ל3ימי טיול, שמו קני, רעיון מצוין כדי להכירו לפני שנהיה צמודים משך זמן ארוך בלי להתגרש עד החזרה. החלטה שהוכיחה עצמה כנבונה, ראיתי מה זאת סבלנות ואדיבות תאילנדית יחד עם הומור ונועם הליכות. והוא גם מדבר יחסית לא רע עברית, כי עובד עם ישראלים, אז ראיתי את גני המלך, פארק פלורה ביקור בשוק מיוחד ושונה של חפצי נוי ועוד סיבוב בעיר והנה הגיע רגע חשוב ביותר.אני עושה פוט מסג' לראשונה. מה אגיד, באמת צדקו כולם וזוהי התמכרות. מאמצת.
                זהו בינתיים המשך יבוא-שבת שלום Smile (ושוב סליחה לאלו שמכירים את החומר גם אם ערכתי אותו קצת)
                • גל "כוכב הצפון - תאילנד"
                  גל "כוכב הצפון - תאילנד" נערך לאחרונה על ידי

מפלים ו"טראקים לייט" עצמאית-בצ'יאנג מאי
                  את מקדשי דוי סוטפ אין צורך להציג כי כולם מכירים את המקדשים
                  שניצבים על פיסגת ההר ומשקיפים על צ'יאנג מאי.

בדרך למקדשים נמצאים מפלי MON THA THAN
                  והמקום הוא אידיאלי לרחצה בימים חמים-או לטרק רגלי בתשעת שלבי המפל.
                  ההליכה היא טיפה אתגרית-וכוללת צמחייה סבוכה,וקצת טיפוס
                  אבל לא משהו שגם בעלי כושר מוגבל לא יכולים לבצע.....
                  הכניסה למפלים עולה 50 בהט.

המקום הוא מעיין "לונה גל" טבעי,ואפשר להעביר יום שלם בהתגלצ'ות
                  על הסלעים החלקים-ממש כמו בפארק מים,

מומלץ ביותר לחבר'ה הצעירים שאחרי שהטיול ג'יפים מסתיים
                  הם יושבים בגסט האוס או בבית חב''ד כי "אין מה לעשות בצי'אנגמאי"

בסופ''ש (בעונה החמה) המקום מלא בתאילנדים,תיירים בקושי באים למקום
                  ומי שמחפש "אותנטי" ו"לא מתוייר" לא צריך להרחיק עד הג'ונגלים אי שם בצפון כי במרחק של חצי שעה נסיעה מהעיר אפשר לטעום קצת מצפון תאילנד האמיתית.

מפלים נוספים שאפשר להגיע אליהם ולעשות "מיני טרק" באופן עצמאי
                  אלו הם מפלי "מה סא" שנמצאים ב"מה רים" כ-30 דקות נסיעה מהעיר.
                  גם כאן אפשר ללכת במסלול מסודר ומשולט ולהנות מהנוף הפיראי
                  מהצמחייה,ובעיקר מהמוני הפרפרים שעפים באזור-ועוד כל מיני חיות שמסתובבות שם בין הצמחים (נשבע לכם שראיתי שם איגואנות...)
                  וכן,גם לפה רצוי לבוא עם בגד ים-כי לא חסר מים ומקומות שאפשר להתגל'צ ולשחות.

MON THA THAN.jpg מפלי מה סא.jpg
                  MON THA THAN.jpg(גודל:22.62KB)מפלי מה סא.jpg(גודל:29.18KB)

MON THA THAN.jpgמפלי מה סא.jpg

הגנים הבוטנים כאלטרניטבה לחוות הסחלבים
                    אחד המקומות המבוקשים בטיולים בצ'יאנג מאי אלו הם חוות הסחלבים למינהם-וזה הזמן לשבור את המיתוס העתיק.

"חוות הסחלבים והפרפרים" בצ'יאנג מאי זאת חווה של 200 מטר מרובע
                    עם סחלבים בכל מיני צבעים,ובספירה האחרונה שלי שם-נראו 5 פרפרים
                    באמת חביב אבל לא מצדיק את השם שיצא למקום.
                    ואם נכנס לקטנות-המקום מפורסם כי אליו מגיעים טיולי הג'יפים בין היתר ונוהגים לאכול שם ארוחת צהריים-במסעדה שנמצאת במקום.
                    ככה שאפשר להגדיר את המקום כ"מקום שבו אוכלים ומסביב יש סחלבים"

מי שחובב סחלבים מילדות וזה מאוד עושה לו את זה,כנראה שיהנה במקום
                    אבל בד''כ כל מי שיוצא משם לא מבין על מה כל הרעש....

כ-7 דקות נסיעה מחוות הסחלבים נמצאים הגנים הבוטנים-שרק "מחלקת הסחלבים" ששם גדולה יותר מכל "חוות הסחלבים והפרפרים" המפורסמת.
                    במקום מוצגים דרכי גידול של צמחים שונים,כולל צמחים טורפים
                    שיטות חקלאיות ייחודיות ושאר פרחים.

ניתן לקחת במקום סיור מודרך (בתאילנדית..)בקרונית,
                    שעושה סיבוב של חצי שעה במקום,וניתן גם לטייל רגלית
                    האזור די גדול ושווה ביקור של 40 דקות.

יש לציין שכדאי לבקר במקום כחלק מטיול שכולל עוד מספר מקומות
                    (מפלי "מה סא" שהוזכרו מקודם,טירת הנמרים,ועוד)

המקום נקרא בשמו המלא-Queen Sirikit Botanic Garden

גנים בוטנים.JPG..jpg הגנים הבוטנים.1.jpg
                    גנים בוטנים.JPG..jpg(גודל:27.51KB)הגנים הבוטנים.1.jpg(גודל:29.63KB)

הגנים הבוטנים.1.jpgגנים בוטנים.JPG..jpg

חוץ משוק הלילה יש עוד שווקים.....
                      שוק הלילה הוא שוק תיירים ולא מעבר לזה.

מי שמחפש לראות שוק תאילנדי אמיתי-צריך בסך הכל להרחיק בערך 2 ק''מ משוק הלילה ולהגיע לשוק שנקרא MuangMai.

זה בעצם שוק סיטונאי-שממנו מייצאים סחורה להרבה שווקים בצ'יאנג מאי
                      השוק נמצא כ250 מטר משוק WAROROT למי שמכיר
                      צמוד לקונסוליה האמריקאית.

השוק די גדול והסחורה מגוונת,בקשר ל"אותנטיות" של השוק
                      אז תיירים לא תראו שם,מה שכן תראו זה כל פרי וירק אפשרי,
                      פירות ים(בשלב שהם עוד זזים...)וראשים של חזירים שמסודרים יפה על הבסטה....
                      אפשר בקלות להסתובב שם שעתיים ולראות מקרוב מה הכוונה בביטוי
                      "שוק תאילנדי אמיתי"

כדאי לציין שמי שסובל מאסטמה שלא יגיע כי כיאה לשוק תאילנדי אמיתי
                      הריחות בשוק קשים Very Happy

כנ''ל כל מי שמחפש זיופים של שעונים/דיזל/לואי ויטון/קרוקס/מכנסי בילאבונג/משחקים לפלייסטישן....לא תמצאו כאלה דברים בשוק הזה.

אפשר להגיע בשעות הבוקר-ואז אין מקום לזוז
                      ואפשר להגיע בלילה ואז אפשר לשלב את זה גם עם הליכה לאורך נהר הפינג הסמוך.
                      שוק MuangMai שוק MuangMai
                      שוק MuangMai(גודל:24.17KB)שוק MuangMai (גודל:26.61KB)

שוק MuangMaiשוק MuangMai
                      • שושי
                        שושי נערך לאחרונה על ידי

ערב אחד הלכנו לארוחת קנטוקי, מאוד נהנהו, ונכון שתמיד חוזרים על משפטים כמו "זה לתיירים", נכון, ומה אנחנו בארץ היהיפיה הזאת?
                        טוב חוץ מסבתא מטיילת שהיא כבר תושבת שם.
                        טוב, אז יש הרבה מקומות איפה שמגישים ארוחות אלה הלווים בהופעות, הינו ב:
                        KHUM khantoke
                        מוכרים כרטיסים בכל חברת נסיעות וזה כולל הסעה מהמלון ובחזרה.
                        ארוחות קנטוקי מופע בארוחת קנטוקי
                        ארוחות קנטוקי(גודל:20.07KB)מופע בארוחת קנטוקי(גודל:18.90KB)

מופע בארוחת קנטוקיארוחות קנטוקי
                        • אילניתש
                          אילניתש נערך לאחרונה על ידי

המלצה קצת שונה...
                          מלבד כל הדברים שהוזכרו למעלה....:
                          כשמסתובבים ומעמיסים בשוק יום א', אני ממליצה בחום לעצור לבירה אצל "הבוס", קפה/בר/פאב (איך שלא יקראו לזה בתאילנד...) שנמצא על הרחוב הראשי של שוק יום א', בעל הבית נחמד ביותר, אווירה נהדרת, בירה טובה (ויש לו עוד סוגי בירה שלא שמעתי עליהם Smile )
                          הייתי יושבת שם וצוחקת עם החבר'ה הקבועים של הגסטהאוס (אמריקאי ואירי בני 50+ ששוהים מרבית זמנם בתאילנד...)

ואין מה לעשות, יש משהו באוויר של צ'יאנג מאי ששונה מכל אוויר אחר שנשמתי...כיף כיף ועוד כיף Cool
                          • אבי לוי
                            אבי לוי נערך לאחרונה על ידי

אזור מיי רים בצאנג מאי
                            צאנג מאי צאנג מאי
                            צאנג מאי(גודל:10.33KB)צאנג מאי(גודל:10.91KB)

צאנג מאיצאנג מאי
                            • אבי לוי

פארק רואייל

אחד הגנים היפים בתאילנד
                              צאנג מאי צאנג מאי
                              צאנג מאי(גודל:13.37KB)צאנג מאי(גודל:13.75KB)

צאנג מאיצאנג מאי
                              • טלי מאילת
                                טלי מאילת נערך לאחרונה על ידי

מקומות לינה בצאנג מאי
                                אוקי, אז אתייחס גם אני לצדדים מעשיים של הטיול ואחד מהם זה מקום לינה,
                                אתחיל עם המלצה לאן לא להגיע, וזו תהיה הפעם היחידה (כמעט פעם יחידה בחיי שאומר משהו שלילי בפומבי)שאתבטא באופן לא חיובי על תאילנד
                                מלון רמינג לוד'ג שנמצא כמעט בשוק הלילה. ממש ממש וחד משמעי לא ממליצה ללון בו, נכון , מבחינת המיקום נוח למי שרוצה להגיע לשוק הלילה בקלות, אבל, הדבר שלי הפריע(ולא אתייחס לארוחת הבוקר העלובה ,לרעש שיש בלילה ומאד רעש גם למי שכמוני חתול לילה) אלא אתייחס לעובדה ,שכשעשיתי צק אאוט והשארתי בשמירת החפצים את המזוודה שלי עד שאשוב אחה"צ מהטיול אליו יצאתי ואקח אותם, גיליתי בגסטהאוס אליו עברתי שמזוודתי נפרצה ,עלידי אחד העובדים במלון, הוחלף לי המפתח של המזוודה, כך שלא יכולתי לגלות זאת בעודי במלון, ורק כשיצאתי מהמקלחת בחדרי החדש להוציא בגדים מהמזוודה, היו רגעים מאד מרגיזים עד שהצלחנו לפתוח את המזוודה. ערך הדברים שנגנבו ממני היה שולי, הכעיסה אותי הפרת האמון שלי וחדירה לפרטיות שלי, לכן מבחינתי מלון זה מוקצה.
                                ועכשיו לחלק שאני אוהבת יותר והוא לספר בשבחים של-והפעם: גסאהאוס מנדלה האוס, פשוט נפלא, חדר נעים, לא גדול עם מזגן שלא מפסיק לפעול אם לא רוצים, מים חמים תמיד, ארוחת בוקר נפלאה, צוות מסור, אינטרנט חופשי חינם זמין,. פשוט נפלא, לא בתוך שוק הלילה, שקט וקרוב לכל מקום.
                                לכו ותנהו Laughing
                                • אבי לוי

פארק רואייל

אחד הגנים היפים בתאילנד

גם משחקים מיוחדים ומעניינים יש לילדים שם
                                  צאנג מאי צאנג מאי
                                  צאנג מאי(גודל:12.11KB)צאנג מאי(גודל:12.23KB)

צאנג מאיצאנג מאי
                                  • אבי לוי

פארק רואייל

אחד הגנים היפים בתאילנד

וכמובן בזמן יום הולדתו של המלך יש מאכלי ברכה ומאכליים מיוחדים שבעיקרון זה ברכה גדולה מהמלך התאילנדי .
                                    צאנג מאי צאנג מאי
                                    צאנג מאי(גודל:13.21KB)צאנג מאי(גודל:14.65KB)

צאנג מאיצאנג מאי

מסלול חצי יום לקטנוע/אופנוע
                                      ההצעה הבאה מתייחסת למי שמסוגל לנסוע על קטנוע/אופנוע.

המסלול מתאים לאופנעי 125-150 סמ''ק והנסיעה לאורך כל הדרך
                                      היא על כביש מצוין עם שילוט באנגלית לאורך הדרך.

מתחילים מצי'יאנג מאי מרחוב CHANG PHUEAK (תמונה מספר 1)
                                      וממשיכים בנסיעה על כביש 107 עד שמגיעים לצומת "מה רים"
                                      ולוקחים שמאלה.
                                      ניתן לזאות את הפנייה הנכונה ע''י שלט החוצות הענק שניצב בצומת
                                      ומופיעים עליו תמונות של פילים וארוכות צוואר.

ובעצם מפה והלאה נוסעים כל הזמן ישר ללא פניות
                                      זה בעצם סיבוב מעגלי שבסופו של דבר יוצאים ליד שדה התעופה של צ'יאנג מאי(תמונה 2 נקודת ציון 2)

הנסיעה עד למה רים היא כחצי שעה והיא נסיעת כביש עירונית רגילה.
                                      לאחר הפנייה שמאלה-ועד הגנים הבוטנים עוברים על פני כמה וכמה אטרקציות,מהגנים הבוטנים והלאה הנסיעה היא בהרים ועוברים בין כפרים
                                      (לאו דווקא של שבטים אלא יותר כפרים של תאילנדים)
                                      כמה וכמה מקדשים לאורך הדרך,טראסות אורז,שווקים ומדיי פעם
                                      אפילו ריזורטים
                                      אחד מהם זה מלון BELLE VILLE למי ששמע או מכיר.

אם מתחילים את הנסיעה בשעה 8:30 בבוקר אמורים לסיים אותה ולהיות חזרה במלון בצ'יאנג מאי בסביבות השעה 16:00-17:00.
                                      (וזה כולל עצירות לאכול,מנוחה,וביקורים קצרים בכל מיני מקומות בדרך)

יש לשים דגש על משהו אחד מאוד חשוב-וזה המיכל דלק של הקטנועים בנ,קטן 125-150 סמ''ק וללהסתכל מדיי פעם בדרך על תחנות דלק
                                      קטנות (בד''כ בית מעץ ולידו משאבת דלק אחת מקסימום 2)
                                      כי בנסיעה כזאת חייבים לצאת עם מיכל מלא-ולמלא עוד פעם אחת באמצע הדך לפחות.

תמונות מהמסלול-בהמשך
                                      תמונה 1.jpg תמונה 2.jpg
                                      תמונה 1.jpg(גודל:7.14KB)תמונה 2.jpg(גודל:6.51KB)

תמונה 2.jpgתמונה 1.jpg

מסלול חצי יום לקטנוע/אופנוע-תמונות

מסלול אופנועים מסלול אופנעים
                                        מסלול אופנועים(גודל:28.77KB)מסלול אופנעים(גודל:26.99KB)

מסלול אופנעיםמסלול אופנועים

מסלול חצי יום לקטנוע/אופנוע-תמונות

3.JPG 4.JPG
                                          3.JPG(גודל:22.74KB)4.JPG(גודל:25.41KB)

4.JPG3.JPG
                                          • סבתא מטיילת
                                            סבתא מטיילת נערך לאחרונה על ידי

עוד על צאנג מאי
                                            באמת עיר נפלאה , מבחינת האוירה -רגועה וכייפית , האנשים -כאן יש הוכחה יומיומית לכינוי של תאילנד כ"ארץ החיוכים" .
                                            חשבתי שלא יהיה לי מה להוסיף שהרי כתבו כאן כל כך הרבה , ובכל זאת-
                                            אנסה להמליץ על מקומות שחלקם "מחוץ למסלול" .
                                            ראשית התייחסות ויזואלית למקדש שגילברדי סיפר עליו
                                            IMG_0779.JPG IMG_2183.JPG
                                            IMG_0779.JPG(גודל:23.46KB)IMG_2183.JPG(גודל:16.55KB)

IMG_0779.JPGIMG_2183.JPG
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון