המרת מטבע רומני ליי
-
שלום חברים.
לאחר בירור וקריאה באינטרנט וגם פה בפורום עדיין לא הצלחתי להבין מהי הדרך המשתלמת ביותר להמרת ליי.
האפשרות הראשונה היא להמיר שקלים ליורו/דולר ואז ויורו/דולר להמיר לליי. זה לא נראלי הכי משתלם כי בעצם זאת המרה כפולה ומפסידים פעמיים את העמלות המרה.
הדרך השניה היא להמיר ישירות משקלים לליי ולאסוף בנתב”ג דרך האתר הזה https://join.bankhapoalim.co.il/reg/MatachInvitation/index.h tml
זה לא נראה כזה יקר 1000 ליי יעלו 940 ש”ח+עמלת חליפין. סך הכל 954.3 ש”ח.
איפה הכי כדאי להמיר? מה אתם ממליצים לעשות? הטיסה עוד כחודש אבל אני רוצה להתארגן בהתאם.
תודה
-
כאן בארץ המקום הכי טוב לקנות ליי זה אכן בסניף הפועלים בנתב”ג. יחס ההמרה הוגן הרבה יותר מכל הצ’יינג’ים שיש בארץ. הוא גם לא נופל בהרבה אם בכלל מאלו שברומניה. אני המרתי יורו לליי בצ’יינג’ים שבכיכר אונירי בבוקרשט ויחס ההמרה כולל עמלות היו פלוס מינוס כמו בסניף הפועלים.
-
אוקיי תודה רבה לך!
מישהו מכיר דרך אחרת יותר משתלמת?
-
האפשרות השנייה שלך היא להוציא כסף (ליי) מהכספומטים.
במידה ועמלת ההמרה (והמשיכה) של כרטיס האשראי שלך זולה מאוד, ייתכן כי זו אפשרות עדיפה.
שים לב שאם תמיר כסף ישראלי לאירו ואז לליי זה לא בהיכרך יקר כמו שציינתם.
לצורך העניין, אם תמיר שקלים לאירו בבנק הדואר או צ’יינג, עמלת ההמרה נמוכה מאוד יחסית ומכאן להמיר לליי ברומניה זו גם כן עמלת המרה נמוכה יחסית, תלוי לאיזה צ’יינג תלך.
לדוגמה מהשער היציג של היום, אם תמיר 1,000 ש”ח, אמורים להיות לך בערך 1,080 רון
-
לשלם בכרטיס אשראי ב"גיהוץ"לא חישבת בעמלה המרת ליי בחזרה לשקלים מכסף מזומן שנותר בתום הטיול.
בתשלום באשראי לא נותר עודף במט”ח שצריך להמיר לשקלים.
-
תודה לכולכם. באתר של לאומי קארד רשום שהעמלה היא 3% מהעסקה כשזה תקף ל14 מטבעות והליי לא בינהם, זה אומר שבמקרה הזה תהיה עמלת המרה כפולה זה אומר 6% אם אני מבין נכון..
זה נראלי ממש לא משתלם גם בהנחה וישאר לי כסף עודף מהטיול..
-
ממש לא 6% ואין המרה כפולה, תראה מה כתוב באתר של לאומי קארד“בכרטיסי ויזה: ממטבע העסקה המקורי, לדולר ארה"ב על פי שערי החליפין הנקבעים על ידי ויזה העולמית, ולאחר מכן לשקל על פי השער היציג הידוע בעת עיבוד העסקה במערכות לאומי קארד (השער של היום הקודם ליום עיבוד העסקה).”
זאת אומרת מדולר לשקל זה לפי השער היציג, אתה לא משלם בעצם כלום.
מליי לדולר לפי שערי החליפין של ויזה העולמית, זו ההמרה היחידה שאתה משלם.
אין לי את הזמן לבדוק מה שערי ויזה העולמיים, תבדוק עם חברת האשראי או עם הבנק או שתריץ חיפוש באינטרנט, אבל זה רחוק מאוד מ 6%
-
אני לא מצליחה להבין למה אנשים כבר לא הולכים לצ’יינג’ ופשוט ממירים כמה שצריכים (בלי קשר לאשראי).
היחס בנתב”ג נראה לי תמוהה עם עמלה מוזרה, ובצ’יינג ההמרה תמיד משתלמת ואין בעיה של המרות כפולות.
-
ידידי היקר,אתה סתם מסתבך. תראה מה שרשמתי לך בתגובתי. הכי פשוט וייצא גם הכי זול.