ג'ונגלים בדרום אמריקה
-
היי,
אני הולך לטייל בפרו בספטמבר וחושב להוסיף עוד מדינה סמוכה לטיול לפני.
אני רוצה להיות לפחות כמה ימים בג'ונגלים - שיכללו שיט בנהר וביקור בשבטים ותרבויות שונות.
רציתי לדעת אם עדיף לטייל בג'ונגלים מדינה אחרת באיזור
ולא של פרו ? יש שוני במה שיש לראות בג'ונגלים אחרים לבין מה שבפרו?
תודה -
ג'ונגלים בדרום אמריקהאם הינך מעוניין לבקר בג'ונגלים בכדי לשוט בנהר, לפגוש שבטים מקומיים ולראות תרבויות הייתי ממליץ על איזור האמזונאס הפרואני. ניתן לשוט על הנהר לעיר איקיטוס, השייט אורך 3 ימים והוא חוויה בפני עצמה, בו תראה כפרי ג'ונגל קלאסיים על גדות הנהר ותפגוש את התושבים המקומיים (השייט מהווה בעיקר כלי תחבורה עבור המקומיים ולא אטרקציה תיירותית). כשתגיע לעיר, תוכל לצאת להסתובב בכפרים הסמוכים ולראות שבטים ותרבויות אחרות.
ברוב המקומות האחרים ביבשת תקבל זה או זה - סיור בג'ונגל עצמו, או ביקור בכפרים, פה, תקבל הכל באחד.
ביקרתי בג'ונגלים בבוליביה פרו ואקוודור, השייט לאיקטוס היה החוויה החזקה ביותר, BY FAR.
-
ג'ונגלים בדרום אמריקהאורי,
מהיכן ניתן לצאת לשייט לאיקיטוס? שמעתי מאנשים שעשו את זה כמעבר למדינות שכנות (ברזיל, קולומביה), אבל בהנחה ואני נמצאת בפרו ולא עוברת למדינות אחרות איך עושים את זה?
-
ג'ונגלים בדרום אמריקהשלום,
כתבתי פה לא מעט לאחרונה על ההגעה לאיקיטוס דרך האמזונאס, נסי לחפש 'אמזונאס'/'אמאזונאס'/'איקיטוס' וכו' וחפשי הודעות עם שמי.
באופן עקרוני, אין בעייה לעשות את השייט גם אם לא עוברים לאחר מכן למדינה שכנה (או מגיעים מאחת).
יש שתי נקודות יציאה לשייט, האחת מפוקלפה (pucallpa) - הנמל העליון ביותר באגן האמזנואס הפרואני, השנייה מיורימאגואס.
כאמור, השייט אורך בסביבות השלושה ימים (תלוי במפלס הנהר) ובעבורי היווה חוויה יחודית ביותר, אשר מתוך טיול של כשנה וחצי ביבשת, זכורה לי בין הטובות. גם הביקור עצמו באיקיטוס מאוד מעניין, ולכל מי שחפץ בביקור בג'ונגל, לא ספר הג'ונגל סטייל (כלומר, לא לצאת למעמקי הג'ונגל למסע השרדות), אלא בעיקר בכדי לראות את החיים בג'ונגל, השייט והביקור באיקיטוס מומלצים ביותר.
על אופי השייט תוכלי לקרוא בהודעות הקודמות שרשמתי, שכאמור, הסברתי לך איך לחפש.
אם יש עוד שאלות, אשמח לעזור -
ג'ונגלים בדרום אמריקהשלום,
בכל האנדיות, קולומביה, אקוודור פרו ובוליביה יש ג'ונגלים עם המון מה לראות. בגדול זה אותו הדבר מבחינת תרבויות נופים ובעלי חיים. אבל בטוח לכל מקום יש את הקסם שלו.
אם תרצה מידע לגבי אקוודור והג'ונגלים אשמח לעזור.
אופיר מקיטו. -
ג'ונגלים בדרום אמריקהתודה אורי ואופיר,
אורי,
חיפשתי קצת על איקיטוס
בגלל שאני קצת קצר בזמן אני מאמין שאקח לשם טיסה מלימה,
ואשהה כמה ימים בעיר עצמה או בטיול קצר באיזור,
תודה רבה!
-
תיקון קלאם הינך קצר בזמן... זה משנה את פני התמונה.
במקרה כזה דווקא אצליץ ללכץ על הסטנדרטים - בוליביה או אקוודור. הם יותר נגישים, יותר זולים, וניתן לראות בהם ג'ונגל בזמן קצר יחסית.
בשביל החוויה של איקיטוס לטעמי מומלץ מאוד להגיע בשייט (שהוא חלק נכבד מהחוויה) ולהסתובב קצת בעיר ומחוצה לה, מה שלוקח זמן וכסף.
אבל זו כמובן רק דעתי, אני בטוח שכל אופציה שתבחרי תהיה טובה