אוסטריה וסלובניה תובנות מהפורום ושאלות
-
היי חברים
אתחיל ואומר שאנו טסים עוד חודש לטיול משפחתי 5 בוגרים וילדה בת 4.5 (בתשובותיכם קחו בחשבון רק את גיל הילדה שלה זה טיול ראשון)
אוסטריה וסלובניה תובנות מהפורום ושאלות
טירת הוהנוורפן – בהנחה שאנו לא נכנסים לסיור המודרך בטירה האם ברחבה למעלה יש מה לעשות או שכדאי להקדיש קצת זמן לרחבה ?
האלשטט + סנט וולפגנג + סנט גילגן – מלבד טיול ברחוב מרכזי ואולי שיט באגם האם יש עוד מה לעשות מלבד הרכבל בסנט גילגן שעליו נוותר (מספיק תצפית 5 האצבעות) ?
גרוסגלוקנר – מלבד התחנה המרכזית בסוף הדרך האם ישנן תחנות בדרך עם מסלול קצר ומרשים ?
אגם בוהיני – רחיצה באגם + שיט באגם + טיול אופניים האם יש עוד פעילות מעניינת שפיספסנו (מלבד הרכבל כמובן ומפל סביצה) ?
רכבת הרכבים בוהינסקה למוסט נא סוצי משם למפל קוזיאק ואז מעבר ורשיץ האם יש דברים מעניינים נוספים שפיספנו מלבד נסיעה ועצירה בנקודות תצפית מרשימות בדרך ?
אגם בלד טירת בלד + שיטלאי במרכז האגם + שחיה באגם + רכיבה באופניים מסביב לאגם האם בבלד עצמה יש עוד משהו מעניין ששווה לבקר ולראות (מלבד קניון וינטגר כמובן)?
זלצבורג – גני מיראבל + מצודת זלצבורג + הבית של מוצארט + ארמון הלברון + סיור רגלי ברחובות הראשיים האם יש אטרקציה נוספת שחובה לבקר בה ?
המון תודה
מחכה בקוצר רוח לתשובות כדי לסיים את תוכנית הטיול
תודה
תומר
-
בבלד אפשר לעשות מגלשות הרים. העליה ברכבל כסאות, למעלה נוף מדהים. נמצא בגבעת סטרזה מול האגם. (לא עשיתי באופן אישי. משפחתי עשתה ומאוד נהנתה. ילדים קטנים יורדים עם מבוגר).
-
אשמח לתגובות נוספות ….
תודה
-
היי
הייתי מתחיל בזה שלא מובן למה החלטתם לשלב את סלובניה בטיול הזה?
במקום מה שתיכננתם לעשות באגם בוהיני יש את אגם גוסאו .במקום אגם בלד ניתן לשלב את השייט באגם קוגניסי . רצוי להמעיט כמה שאפשר בנסיעות ולרכז אטרקציות באזור מצומצם כדי להנות יותר כי מבחינת נופים ואטרקציות לילדים לדעתי יש לאוסטריה יותר מה להציע. בהקשר לשאילותיכם
טירת וורפן מפורסמת במופע הבזים ונשרים שנערך שם פעמיים ביום מלבד זאת יש שם סיור שאם אתם לא מעונינים בו אז אין הרבה מה לראות בטירה הזו או ברחבה שלה.
אם אין כוונה לעלות על הרכבל בסנקט גיליגן או על הרכבת לתצפית בסנט וולפגנג לא הייתי משלב אותם בתוכנית כי אין בעיירות האלו שום ייחוד. עם האלשטאט ותצפית 5 האצבעות אפשר לשלב את גוסאו או את מערת הקרח.
בגרוסגלוקנר יש מספר תחנות שמהם יוצאים מסלולים צריך רק לבחור. אבל לא ממש רואים במסלולים אלו מה שלא רואים מהתצפיות לאורך הדרך.
אני יותר ממליץ על השייט באגם קוגניסי הנוף מהמם.
מאחל לכם חופשה מהנה.
-
תודה שרון . עזרת מאוד
-
באמת 2 נקודות רחוקות וכל אחת יכולה להוות טיול בפני עצמה אבל מניחה שזה כבר לא בר שינוי … ובכל מקרה כמה דברים קטנים:
שחיה באגם בוהיני/בלד– מאתגר משהו – המים קפואים ! ברמה שהכנסנו את קצות האצבעות וכאב לנו. ברור שלא ציפינו לטמפרטורה של הים התיכון אבל זה ממש קר. נחמד לשכשך מעט רגליים ביום חם. אל תבנו לדעתי עם חצי יום שחיה באגם. אפשר לשכור שם קאנו ולשוט באגם.
אם כבר רחצה באגמים – אז אגמי אוסטריה של חבל קרניתיה הצמודים לגבול סלובניה – שם בילינו יום שלם סביב האגם עם רחצה, מגשלת מים, מקפצות למים ועוד. יש לאוסטרים חופי רחצה מושלמים עם מדשאות, כסאות נוח, מסעדות, השכרת סירות ועוד. המים באגמים אלו נחשבים ליחסית חמימים וגם לדעתי הם נעים סביב 25 מעלות לכל היותר. בילוי זול ומושלם ליום שמש!
עוד דברים באזור בלד שאשפר לעשות זה ראפטינג אם אתם בענין אבל לא בילוי זול כ”כ…
לגבי הלשטאט – אפשר להעביר יום שלם מדהים באזור הכולל – עליה לתצפית 5 האצבעות + מערת הקרח בתחנה השניה (אם אין מערת קרח אחרת בתכנון באוסטריה) +ביקור בעיירה. לא יודעת איפה אתם ישנים באוסטריה אבל באזור פלכאו – בדרך לאזור השלטאט אפשר לעבור במגלשות ההרים באבטנאו – אחלה מגלשות, נוף מקסים. ממליצה כמובן לתכנן יום כזה ביום שמש בהיר אחרת התצפית לא ממש שווה…
לגבי זלצבורג – רק לשים לב שארמון הלבורן נמצא מחוץ למרכז העיר העתיקה… גם בגלל שעשועי המים שם ממליצה על יום שמשי.
תהנו!
-
תודה אפרת
המים האגמים סלובניה עד כדי כך קרים גם בתחילת ספטמבר ?
אנו לנים באבטנאו ונעשה את תצפית 5 האצבעות האלשטט ואגם גוסטו וכמובן גם מגלשות באבטנאו
דרך אגב זה לא כזה נורא המרחק בין זלצבורג לבלד ענין של 3 שעות להערכתי
-
בטירת הוהנוורפן יש ברחבה למעלה משחקים “של פעם” – באולינג של פעם, הליכה על קביים וכאלה. יש כמובן את מופע הבזים שמאד מומלץ.
בסנט וולפגנג אפשר לרחוץ באגם אם יש יום חם.
-
ברחבה של טירת הוהנוורפן – בזמן שאנו היינו שם – היו קרבות אבירים שהיה נחמד לצפות בהם.
האלשטאט -
השייט שם מומלץ בעיני גם מכיוון שהוא מאפשר לראות את העיירה המקסימה הזאת מזווית נוספת.
יש שם גם את מוזיאון הגולגלות המפורסם אבל אני מניח שאליו תגיעו רק אם תתפצלו.
סנט וולפגנג החמודה -
אנחנו שכרנו שם אופניים בחנות בה היו אופניים מכל מיני מינים וסוגים. עשינו טיול מאוד כייפי סובב האגם ועלינו על ספינה וחזרנו איתה. לא יודע האם יכול להתאים לכם.
בגרוס יש בהחלט עוד תחנות אבל לא פחות מהן – זהו מקום בו נהנים גם מהדרך עצמה.
זלצבורג –
יש כמובן את מוזיאון הטבע המוצלח. הילדים אצלנו מאוד נהנו.
לא יודע להתייחס בעניין הזה לקטנה.…
באשר לגני מיראבל – אנחנו לא ממש התלהבנו.
תהנו.
-
היי
זו הייתה התמונה באגם בלד באמצע יולי...עד כמה קר, אין לי מושג.
מציע לכם לא לוותר על ערוץ טולמין הנפלא, ממש קרוב למוסט נא סוצי.
-
היי גולני
לגבי ערוץ טולמין שאלה חשובה . קראתי בפורום שאנשים ציינו שישנם קטעים מסוכנים עם ילדים (שלי בת 4.5) מאוד רציתי להכניס מסלול זה לטיול אבל בגלל האינפורמציה הזו ויתרתי . האם לא כך הדבר ?
-
ממש לא זכורים לי קטעים כאלה, יש עליות וירידות במדרגות עץ פה ושם לא משהוא חריג למקומות כאלו.
אבל תשאלי ספציפית את הגולשים שהתלוננו...
-
-
יכול לתת לך חיזוק בבחירתך באבטנאו כמקום הלינה. עיירה מקסימה במיקום טוב באמצע . נוף מקסים מבקתות האירוח. בחרנו את אבטנאו כמקום הלינה ב2 הביקורים שלנו בחבל זלצבורג ונהנינו מכל רגע.
-
בטירת וורפן – כמו שכתבו – ברחבה העליונה יש שעשועי ילדות.
מה שלא כתבו – ואולי יעניין – יש שם גם תצוגה של כלי נשק, שריונות של אבירים ומדים. כניסה חופשית.