שאלת ויזה לתאילנד
-
שלום,
למיטב ידיעתי לשהייה של עד חודש בתאילנד מקבלים ויזה אוטומטית בנמל הכניסה.
באם רוצים לשהות בתאילנד מעל חודש…
מה הפרוצדורה?
יש ויזות שונות לגילאים שונים?
תודה
שבת שלום
-
יערי.
אל תשמע לעצות מאף אחד כי תמיד יש שינויים. זה מניסיון.
תתקשר לשגרירות ותשאל מה צריך להביא.
(הם מדברים רק אנגלית).
בגדול..
מעל גיל 50 ניתן לקבל ויזה לשנה בתנאי שיש לך בבנק תאילנדי 800 אלף באט.
בתאילנד עצמה ניתן להאריך ויסה בשבוע תמורת 1900 באט ( וחצי יום טיול..)
-
מעבר לויזה האוטומטית בכניסה אפשר להוציא בשגרירות ויזה ל 60 יום בעלות 150 שח.
את טופס הבקשה אפשר להוריד באינטרנט. נדרש לצרף מידע ומסמכים נוספים כמו כרטיס טיסה או הזמנת כרטיס, הזמנת מלון לפחות ללילה הראשון, צילום ת.ז. פרטים על הכנסות ועוד.
פרטים מלאים באתר השגרירות או בטלפון. פול, מי שמטפל בויזות, למרות המבטא האנגלו סכסי הכבד שלו - תושב ישראל ודובר עברית.
-
Under the measures, visa fees will be waived at Thai embassies and consulates until August 2017, while the visa on arrival fee will continue to be 1,000 baht.
עד סוף אוגוסט בחינם. אולי יאריכו שוב אך לא בטוח.
-
זה לא מדוייק איתן.
אני לא מחזיק 800,000 באט בבנק תאילנדי ובכל זאת מוציא כל שנה ויזה לשנה.
הם מסתפקים בהצהרה בשגרירות ישראל על הכנסה חודשית של 2000$. כמובן שאסור לשקר, זו עבירה פלילית על חוקי מדינת ישראל.
לא מזמן הוצאתי ויזה דווקא בישראל כי הויזה לשנה נגמרה לי בדיוק כשהייתי בישראל וכמו שיוסי כתב, פול האחראי על הויזות דובר עברית.
הוא אגב איש מקסים ושירותי להפליא.
ממני לא דרשו כמעט מסמכים כי יש לי דירה בתאילנד ונשוי לתאילנדית אז הסתפקו בשני המסמכים האלו אבל אכן יש להם שם רשימת מסמכים ארוכה שנדרשת וצריך לברר אותה, ממני לא דרשו אותה בגלל המצב השונה שלי אבל מאחרים כן.
למרות שכתוב שם שהשגרירות לא נותנת שרותי הדפסה והיא באמת לא אמורה כמובן שלא היו עלי את המסמכים, ביקשתי מבת הזוג שתשלח לי תצלום שלהם במייל ופול נתן לי את המייל של השגרירות שאשלח לו אותם והוא כן הדפיס אותם.
קיבלתי ויזה רק לשלושה חודשים כי אמרתי לו שבשאר אטפל כבר מבנגקוק.
סה”כ הם מאוד גמישים שם כשאתה משדר אמינות. לתרמילאי יחפן כנראה היו מחמירים עם הדרישות.
בעצם צילמו גם את עמוד הדרכון שלי עם הויזה לשנה שנגמרה.