ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כרטיס דולרים נטען

פורום צפון אמריקה
    8
    17
    5532
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Ilan_3195645
      Ilan_3195645 נערך לאחרונה על ידי

היי.. האם למישהו יש ניסיון עם כרטיס דולרים נטען של בנק הדואר? לפי מה שאני מבין אפשר להשתמש בו ככרטיס אשראי לכל דבר במקומות שמכבדים כרטיסי ויזה. האם מישהו ניסה?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 נערך לאחרונה על ידי

אענה בשאלה – מה הוא נותן לך שכרטיס אשראי בינלאומי נורמלי לא נותן לך?

לדעתי יש לו רק חסרונות מול כרטיס אשראי בינלאומי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • שירליץ
          שירליץ נערך לאחרונה על ידי

לנו יש, משתמשים בו הרבה.

לא ניסיתי לשכור איתו רכב או לשלם בבית מלון אבל לקניות ומסעדות הוא משמש מצויין.

היתרון הוא עבור אנשים שלא יכולים לקבל אשראי בינלאומי או שיש להם מסגרת מוגבלת ורוצים אמצעי תשלום נוסף. אפשר להטעין אותו שוב ושוב דרך האינטרנט.

• Ilan_3195645

תודה רבה על התשובות.. האם בתחנות דלק מקבלים אותו?

• keves160

אם אין בעיה מיוחדת לקבל כרטיס אשראי בינלאומי, זה בעיניי לא מומלץ. יותר עמלות, התעסקות מיותרת עם הטענות, לא בהכרח יתקבל בהשכרת רכב, וגם לא ממש ברור מה אחריות בנק הדואר במידה והכרטיס נגנב/נאבד – זה עלול להיות כמו מזומן, שהלך כל הכסף שעליו. בניגוד לכרטיס אשראי, שמתקשרים לחברת האשראי והיא חוסמת את הכרטיס וגם יכולה לטפל בחיובים שנעשו עד שחסמתם, כמו גם בהנפקה של כרטיס חלופי.

• דוקטור דו ליטל
                דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

הכרטיס איננו כרטיס אשראי לכל דבר

זהו כרטיס חיוב שאפשר להשתמש בו לתשלום במקומות בהם מקבלים כרטיסי אשראי, אבל הוא לא טוב לכל השימושים.

אם אתה רוצה להשתמש בכרטיס נטען אני ממליץ לך לבדוק כרטיס נטען בבנק שלך ולא רק בדואר, אלו שאני בדקתי הרבה יותר נוחים לטעינה וחשוב יותר במקרה של אובדן או גניבה הרבה יותר פשוט להעביר את הכסף בחזרה לחשבון ולבטל את הכרטיס.

• Sharon_3305670
                  Sharon_3305670 נערך לאחרונה על ידי

אני השתמשתי פעם. למיטב זכרוני השתלם כשטוענים את הסכום הגבוה ביותר שהדואר מציע, לעומת השערים והעמלות של הבנק בכרטיס אשראי. 

גם איבדתי אותו בניו יורק, ואז התקשרתי מיד לדואר, והם מיידית מבטלים אותו, ואח״כ מקבלים הכסף חזרה בארץ (כמובן שמקבלים בשקלים אז מאבדים את ההפרש בין השערים, קצת מעצבן). הבעיה היתה שלאחר חצי יום מצאתי את הכרטיס במעיל, ולא היה אפשר להפעילו מחדש, וזה היה מבאס!

כיום כשאני משתמשת בכרטיס האשראי שלי בחשבון מט״ח בבנק, זה כבר לא נראה לי משתלם. אולי אם יש בעיה במסגרת הכרטיס אשראי וצריכים עוג כרטיס.

• אופי222
                    אופי222 נערך לאחרונה על ידי

אנחנו משתמשים בו בארץ לקניות. בחו”ל ועובד מצוין. כמובן להמנע מפערי שער הדולר יש להשתמש רק בקניות המתומחרות בדולרים.

עוד לא ניסינו אשראי בינלאומי, יכול להיות שזה בסהכ אותו קונספט.

• reuben13
                      reuben13 נערך לאחרונה על ידי

הכרטיס יעבוד בחו”ל, אבל לנושא שכירת רכב, ספק רב עם חברת ההשכרה תקבל אותו. כדי שלא תהיינה הפתעות לא נעימות, ממליץ לברר את הנושא לפרטי פרטים עם החברה או הסוכנות להשכרת רכב.

• keves160

יתרונות של אשראי בינלאומי:

לא מתעסקים עם הטענות לאורך הטיול.

לא משלמים על הטענות (יש עמלה על כל טעינה למעט הראשונה בכרטיס נטען, נדמה לי מינימום 7$ או משהו כזה).

לא יסרבו לקבל את הכרטיס בחברות השכרת רכב.

לא נתקעים בסוף הטיול עם כסף בכרטיס שכדי לקבל אותו בחזרה צריך לשלם עמלה.

אפשר לקשר לחשבון דולרי, ואז זה משתלם בשימוש בארה”ב הרבה יותר מכרטיס נטען.

יש חברת אשראי ובנק שעומדים מאחורי הכרטיס שלכם, ואחראים לכל בעיה. בגניבה/איבוד הכרטיס מבוטל ולא הפסדתם כסף – בעבר זכור לי שקראתי את תנאי השימוש של כרטיס ויזה נטען של בנק הדואר ונושא האחריות לכסף הקיים בעת גניבה/אבידה של בנק הדואר (כלומר, האם מקבלים בחזרה את הכסף שעל הכרטיס) נשמע לי עמום ולא ברור מספיק. אולי זה השתנה, כתבה פה מישהי שהיא קיבלה את הכסף אחרי הטיול – אבל… בכרטיס אשראי נורמלי לא איבדת כסף מלכתחילה! ובהחזרה מאבדים מעט בעמלות.

• Ilan_3195645

תודה רבה על התשובות.. העניין הוא שיש לנו חשבון בבנק הדואר והם לא מנפקים כרטיס אשראי בין לאומי. למדנו את זה בדיעבד לצערנו. האופציה היחידה היא כרטיס נטען. לפי מה שכתוב באתר שלהם הוא מבוטח כמו כל כרטיס אשראי רגיל ויש להם מענה 24 שעות למקרה של גניבה ואפשר גם למשוך את הכסף למזומן מכספומטים במקרה הצורך. נשמע בסדר..עלות הכרטיס 45 שח וטעינה ראשונה חינם (2500 דולר מקסימום) ולא נראה שנצטרך לטעון פעם שנייה לפי הערכה שלנו. 
                          כנראה שנלך על זה כי למרות החסרונות זה כנראה הרע במיעוטו כרגע. תודה לכולם שוב על התגובות ואם למישהו יש הסגות אחרונות – שוט Smile

• KufYud
                            KufYud נערך לאחרונה על ידי

תבדקו אופציה לכרטיס אשראי חוץ בנקאי.

בעבר הבנק התעכב להוציא לי כרטיס בינ”ל ולכן “נאלצתי” להוציא ישיקות מויזה כאל. 18 שנה עברו וזה הכרטיס עם הכי מעט עמלות שהיה (ויש) לי.

• keves160

ההמלצה שלי היא לקרוא טוב-טוב את האותיות הקטנות. לפחות בעבר כשעשיתי זאת כדי להבין מה כולם מוצאים בכרטיס הזה, אכן יש מענה למקרה שגונבים ואז מבטלים את הכרטיס, אבל לא היה כתוב בצורה ברורה האם אתה מקבל את הכסף שהיה על הכרטיס בעת גניבה, ואיך אתה מקבל אותו (בשקלים, בדולרים, לפי השער בקנייה או לפי השער של עכשיו גם אם אתה מפסיד כסף, תוך כמה זמן הכסף חוזר אליך וכו’).

בעיניי, במיוחד אם יהיו עוד נסיעות בשנים הקרובות, כבר עדיף להוציא כרטיס אשראי חוץ בנקאי.

• דוקטור דו ליטל
                                דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

כשאפשר בכמעט כל סופרמרקט או חנות נוחות בתחנת דלק

או כמובן בפניה ישירה לחברת האשראי להוציא כרטיס אשראי בין לאומי לא נראה לי שחשבון בבנק הדואר צריך להיות מגבלה, לכן כרטיס נטען ועוד של הדואר ממש לא האופציה היחידה.

כרטיס נטען אנונימי נראה לי כיתרון בשני מקרים:

1. כשבעל הכרטיס מעוניין להסוות את ההוצאות שלו, הבעל לא רוצה שהאישה תראה כמה הפסיד בקזינו האישה לא רוצה שהבעל יראה כמה הוציאה ב nine west או שניהם לא רוצים שמס הכנסה ישאל מאיפה הכסף ולא רוצים להיסחב עם מזומן.
                                2. מגבלה מהותית כמו חשבון בנק מוגבל שלא מאפשרת הנפקת כרטיס אשראי/דביט.

בכל שאר המקרים נראה לי עדיף כרטיס אשראי/דביט או כרטיס אשראי נטען עם קישור לחשבון הבנק.

שאלה: הצלחת להבין מה המענה שהם יכולים לתת?

נניח איבדת את כרטיס האשראי עם 2500$ ואתה עכשיו בניו יורק, איך הם עוזרים לך כך שלא תצטרך ללון על הספסל בסנטרל פארק ולקבץ נדבות כדי לאכול?

• Ilan_3195645

אם הכרטיס נגנב הם יכולים לחסום אותו ולהעביר את הכסף לחשבון בנק מסויים בבנק מקומי שממנו תוכל למשוך או לכרטיס נטען אחר אם יש ברשותך. אם בוצעו עסקאות בכרטיס לפני שהוא נחסם אז אפשר לערער עליהם כעסקאות שנעשו במרמה. הכרטיס מכובד בכל מקום שבו מקבלים ויזה. להיות הומלס בחו”ל זאת חוויה. 

• keves160

למה שיהיה לך “כרטיס נטען אחר”?

ו”חשבון בבנק מקומי” – מקומי בארץ (ואם יש לכם עוד חשבון בנק בארץ, למה לא להוציא בו אשראי בינלאומי) או מקומי בארה”ב (ומי פותח אותו, עם הבירוקרטיה וכו’?)? אם הם מחזירים את הכסף לחשבון הקיים בבנק הדואר בארץ, אז מה אתה עושה כשאתה שם?

צר לי, זה נשמע באמת כמו כרטיס אשראי בינלאומי סוג ב’. וכמו שאמרו כבר, זה לא נכון שכרטיס האשראי הנטען מכובד בכל מקום של ויזה באופן גורף, היו דיווחים שלא כיבדו אותו למשל בחלק מחברות השכרת הרכב.

• Ilan_3195645

כתבתי את זה כי שאלו פה אז התקשרתי לשירות של בנק הדואר וביררתי. הכוונה בבנק מקומי – לא בארץ אלא בארהב. אין ספק שזה לא הכי נוח במקרה של גנבה או אובדן אז אני מקווה שזה לא יקרה. בכל מקרה יש לנו גיבוי ולא ניתקע. המקרה שלנו הוא קצת מיוחד וזה לא המקום לפרט. בכללי השירשור הזה יכול להיות שירות מצויין לכל מי שהתלבט בנושא אז תודה על התגובות, אשרייכם.

• 1 / 1
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון