מספר שאלות - תאילנד בסוף דצמבר-תחילת ינואר
-
בגדול סגרנו את כל הטיסות והמלונות.
נותרו מספר שאלות פתוחות:
- אנחנו מתוכננים להגיע ביום ראשון בערב לצ’אנג מאי, להישאר שם לילה ואז להמשיך ל-2 לילות לפאי ולחזור ללילה נוסף בצ'אנג-מאי עד חמישי בבוקר, משם נמשיך בטיסה ישירה לקוסמוי. נטיית ליבנו היא לא לקחת את טיולי הג'יפים הפופולריים אלא יותר לבחור את המקומות אותם נרצה לראות. הדגש הוא על קצת טבע, נופים, תצפיות, מפלים, אומגות, חוות פילים (טיפוליות) ואולי ביקור בכפר אותנטי. האם אתם ממליצים על טיול מתגלגל עם מדריך פרטי במסגרת המלונות המוזמנים או שאולי עדיף לצאת לטיולי כוכב מהמקומות בהם נשהה (לא מעוניינים לשכור קטנועים)? האם יש לכם המלצות על מדריכים טובים ועל מקומות ספציפיים בהתאם להעדפות שמניתי?
- מהי הדרך המומלצת ביותר להגעה מצ'אנג מאי לפאי (כמה שפחות בחילות, אין טיסות זמינות)?
- אנחנו נשהה בקוסמוי בתקופת סוף השנה האזרחית (למי שטרם הזמין מלון לתקופה זו – שימו לב שלא מחייבים אתכם בארוחת סוף שנה. גם אם לא תהיו בה אתם תחויבו בסכום מופרז. אנחנו החלפנו למלון סמוך בלילה האחרון בקוסמוי). אני משער שתתקיים מסיבת סוף שנה בסגנון הפול מון בקוסמוי. מישהו פעם היה שם בסוף השנה? האם זה אכן דומה לפול מון? אם כן - האם ניתן לחזור מהמסיבה הזו לקוסמוי באמצע הלילה? יש לנו טיסה מקוסמוי לפני הצהריים ואנחנו לא רוצים להיתקע בקופנגן על הבוקר עם כל החוגגים.
- האם מישהו התנסה/מכיר את טיול 7 האיים לקופיפי אבל זה שיוצא אזור קראבי? האם יש אפשרות לבקר גם באי הגדול של קופיפי במסגרת אותו טיול ולשלב שם את התצפית על האי?
- האם יש מסעדות טבעוניות או אוכל כשר בקראבי? אנחנו שומרי כשרות.
תודה מראש לכל העונים בפורום המצוין הזה!
-
- הלו”ז מאד צפוף. מגיעים לצ’אנג מאי בערב יום א’ – סיור עצמאי בשוק סופ”ש וזהו.
ביום ב’: בנסיעה ישירה-לפחות חצי יום מעבר לפאי כולל צ’ק אין במלון.
כנ”ל ביום ד’, בחזרה לצ’אנג מאי וביום ה’ עוזבים.
מכאן, שיש לכם נטו יום וחצי בפאי וחצי יום בצ’אנג מאי.
בלו”ז כזה, בא בחשבון רק טיול פרטי מאורגן היטב ל-3 ימים במסלול בין 2 היעדים ואין מקום לטיולי כוכב. את צ’אנג מאי- לא תחוו. - נדמה לי שיש טיסות במטוסים קלים 3 ימים בשבוע.
- בקראבי אין מסעדות כשרות.
- הלו”ז מאד צפוף. מגיעים לצ’אנג מאי בערב יום א’ – סיור עצמאי בשוק סופ”ש וזהו.
-
תודה רבה.
האם ידוע לך על מדריכים מומלצים שעושים את המסלול הזה מצ’אנג מאי לפאי?
-
יש הרבה סוכנויות של מקומיים וגם ישראליים. במדור טיפים כאן באתר, ניתן לקרוא המלצות על רובם. בין הסוכנויות של ישראלים יש את כוכב הצפון, ישראל צ’אנג מאי 669, משה צ’אנג מאי, למטייל, רד בריק ועוד.
-
סליחה על הכפירה
אבל אתן מבזבזים את זמנכם
פאי זה לא האייפל ולא הרי האלפים
פאי זו אווירה
ולבוא לפאי ליום וחצי זה להגיד “הייתי”
כנ”ל ציאנג מאי
בטלו את כל סיורכם באיזור ותירמו את הימים לטובת קו סאמוי/בנגקוק/קאנצ’נבורי
לצפון כדאי להקדיש 10 ימים עד שבועיים כדי לחוות אותו
-
יש לנו 4 לילות בצפון, 4 לילות בקוסמוי ו-3 בריילי ביץ' (סה"כ 12 יום בתאילנד). הלוואי ויכולנו להישאר יותר בצפון אבל לצערנו זמננו מוגבל מכיוון שאנחנו משאירים את הילדים בארץ. דיברנו עם מספר זוגות בסטטוס דומה שהייתה להם את אותה דילמה והם המליצו להיות בצפון ולא להאריך את השהות באיים למרות הזמן הקצר (מי יודע מתי נחזור שוב לתאילנד). אז חוויה שלמה בצפון לא תהיה לנו אבל לפחות נוכל לטעום מהצפון, בעיקר מפאי (אנחנו לא מאלה שרצים ממקום למקום כדי לעשות וי). בכל מקרה תודה על הדאגה.
-
הטיול שלכם הוא קשה...
תעשו אותו יותר קל.
תישארו בצאנג מאי. יש שם הרבה מה לעשות ומה לראות.
הנסיעה לפאי ארוכה קשה ומתישה
-
אני מצטרף למה שנאמר לגבי פאי.
דווקא בטיול מהודק מבחינת לו"ז זה מקום קלאסי לוותר עליו, הוא מייצר בזבוז של יומיים ברוטו מתוך הטיול רק על מעברים.
דווקא בגלל שרשמת שאתם לא רוצים לסמן וי, אז תבינו שזה לא מתקשר עם המציאות כשבפועל יש לכם שם יום וחצי.
שלא אובן לא נכון, אני רושם זאת כביקורת בונה כדי שלא תיפלו למלכודת שאתם מנסים לא ליפול בה
-
אין חכם כבעל ניסיון – ונראה שיש פה חבר'ה עם המון ניסיון.
למזלנו ניתן לבצע שינויים בכל ההזמנות שביצענו.
תודה לכולם על העזרה!
-
אם אין לכם בעיה לשנותאז או צפון או איים ובנגקוק 3 ימים
12 יום זה מעט מדי גם לזה וגם לזה
-
אני ג"כ בתכנון של 12 יום נוחת בבנגקוק טיסה ישירה לצ'אנג מאי לאחר לינה שם אני לוקח את המסלול של הג'יפים ל3 ימים ושוב לינה בצאנג מאי (ניראה לי די מיצוי שם)
בבוקר טס לפוקט ל5 ימים מלאים ואחכ עוד יומיים בבנגקוק.
(אני חושב שזה די מצוי - קצר ולעניין)
-
כדאי לדעתי להתמקד באי אחד כדי לבזבז פחות זמן על מעברים. אם אתם שומרי כשרות יהיה לכם יותר נוח במקום שיש בית חב”ד – קוסמוי או פוקט.
לא ברור לי “ספירת” הימים, אתה סופר בלילות יותר נכון לטעמי לספור בימים כי מטיילים ביום ולא בלילה.
שני לילות במקום X יכולים להיות יום אחד נטו של טיול (מגיעים בערב, ישנים, למחרת מטיילים כל היום, ישנים ועל הבוקר עוזבים) או כמעט שלושה ימים נטו של טיול.
-
אם אין לך ציפיות אז מיצית את צפון תאילנד בטיול של 3 ימים + 2 לילות בצאנג מאי.
אם יהיו לך ציפיות מהצפון תבין שגם חודש לא יספיק לך למיצוי.
מיצוי נעים