Kgalagadi transfrontir Park -Northern Cape
-
האם מי מקוראי הפורום טייל בפארק האמור ויכול לספק אינפורמציה מנסיון?
יוצא לכיוון בשבוע הבא.
תודה
-
חנן, בקרתי במקום לפני שנים רבות. זה היה טיול ‘מיוחד’ ומטורף לגמרי. יצאתי עם חבר שבנה מין באגי לשניים עם גלגלי בלון אותו סחבנו על נגרר כל הדרך מדרום אפריקה.
על ‘הצרות’ בדרך לא ארחיב רק אספר שללא הרכב הזה אין אפשרות לנסוע באיזור הביצות ובטח ובטח באזור החולות העמוקים.
איזור הביצות שהוא עמוק יותר בפארק מזכיר פחות או יותר את פני הירח. גם אנו נתקענו בבוץ מדי פעם ונחלצנו בעור שינינו. הראינו בביצות המוני ‘פלמינגו-גדול’ (לא הוורודים) וגם שועלים.
העצה הכי טובה שאני יכול להעניק לך:
לפני שאתה יוצא לדרך, תודיע לרינג’רים מהו המסלול המדוייק שלכם. (ואולי במקום הוא ייעץ לך על מסלול מסויים.) אל תרד מהדרכים אפילו אם אתה חושב שהרכב שלך יעבור בשממה. ואחרון, קחו אתכם הרבה מים ברזרבה!
אולי תוכלו למצוא במקום איזה בושמן שגם מדבר אנגלית שיוכל להדריך אתכם בשטח. זה יכול להיות מרתק אבל יחייב הליכה ארוכה בחולות.
-
תודה צפריר.למיטב ידיעתי לא טיילת בחלק הפארק הנמצא בדרום אפריקה.
אני מתייחס בעיקר לקטעים שבין Twee Riviern and Mata Mata
והקטע שבין Twee Riviern and Nossob ושתי דרכים עבירות ? שביניהן.
אני לוקח תמיד ברצינות את עצותיך הטובות.
האם ידוע לך על מאן דהוא שעשה את החלק האמור. המסלול שלי הוא:
יוהנסבורג-קימברלי-אפינגטון-טווי ריברן-חזרה לאפנגטון ולמפלים ואחר כך מסלול פריחה עד קייפטאון.
-
לפני קרוב ל30 שנה, בזמן שהפארק לא היה מאוחד עדיין עם הפארק מהצד של בוצוואנה, דווקא ביקרתי רק בחלק קטן ממנו. לא זוכר עם איזה רכב היינו כי באנו עם רכב חברה. (וזה לא היה רכב 4X4)
היינו רק לילה אחד אם זכרוני אינו מטעה אותי ונסענו חצי הדרך למחנה שהיה בין הכניסה לבין מאטה-מאטה. שם היה מקום לינה כי לא הבאנו ציוד קמפינג.
האריות בעלות הרעמה השחורה פשוט נחו לא רחוק משער המחנה. לא נסענו לכוון נוסאב על הגבול. (הדרך שם הייתה יותר מטופלת מהדרך לכוון מאטה-מאטה)
בכל מקרה, לדעתי על שתי הדרכים הראשיות הללו לא תשקע. מאכסימום תוציא מעט אויר.
-
היינו לפני שנים רבות עם רכב קטן רגיל. אם אתה נשאר על הדרכים המרכזיות כולל הדרך שחוצה את הדיונות אל נוסוב אין שום בעיה. שים לב שכל סטיה קטנה מהדרך (כולל ירידה קלה מעט ל”שוליים” כדי לצלם) עלולה להגמר ברכב תקוע אז פשוט לא לרדת מהדרך. מקום קסום ומדהים, הנסיעה קצת קשה ומונוטונית (גם לשם וגם בפארק עצמו), עיקר הפעילות של בעלי החיים מתרכזת סביב בורות המים ולכן שם יותר מכל פארק אחר מומלץ ונהוג להמתין זמן רב ליד הבורות לבעלי החיות שיגיעו.