ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

בישול בהודו

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    6
    7
    2910
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אבטש
      אבטש נערך לאחרונה על ידי

שלום, אני בחורה דתייה שטסה לחודשים לצפון הודו, מבחינת כשרות התכנון הוא לבשל, בשטח, בגסט האוסים וכו..רציתי לדעת אם יש מקומות לקנות גז/אמגזית, או גישה לכיריים בצפון הודו? ואולי לשמוע טיפים למקור גז/בישול אחר שאפשר לקחת מהארץ וכו...?תודה.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • לימור75
        לימור75 נערך לאחרונה על ידי

קשה למצוא בלוי גז קטנים בהודו
        אפשר לקחת מהארץ בנזיניה או ספירטיה, שני אמצעי בישול אלו די מסוכנים והיו איתם מספר תאונות (בדרך כלל בגלל שימוש לא זהיר ולא לפי התקנות)

יש מקומות שיאפשרו לך (לרוב בתשלום) להשתמש בגז שבמטבח שלהם עם הסיר שלך.

אפשר גם לקחת המארץ פלטה חשמלית מהירה קטנה ולהתפלל חזק שלא יהיו הפסקות חשמל כשתרצי לבשל.
        • יאק יאק
          יאק יאק נערך לאחרונה על ידי

בישול בהודו
          הי,
          אז ככה, מנסיון ארוך:
          1. תביאי איתך הרבה אוכל קל להכנה: קוסקוס, פירה, פתיתים, מנות חמות בשקית. וגם נשנושים: קרקרים, ביסקוויטים, וממתקים נוספים.
          את לא תתחרטי על זה לרגע!!! כשרעבים או בנסיעות, אין זמן להתחיל לבשל משהו רציני.
          עדיף לוותר על הרבה דברים בתיק ולשים שם עוד מאכלים. בגדים אפשר לקנות בהודו, ולא צריך כ"כ הרבה תרופות.
          2. פסטה איטלקית (לא צבעונית), אורז, ביצים וירקות את יכולה לקנות בכל מקום ולבשל (ירקות עדיף לבשל, אחרת יש סיכוי לחטוף קלקול קיבה). אה וכמעט בכל מקום בהודו יש גם פרינגלס כשר (בקשמיר אין). יש מקומות מסויימים שאפשר למצוא עוד אוכל כשר (ריבה, חמאת בוטנים, עוגיות). אבל זה בכלל לא בכל מקום. כשאת מוצאת-תצטיידי.
          3. אין אפשרות כמעט למצוא גז קטן שמתאים לגזייה בהודו. אנחנו ראינו רק במנאלי. ולכן כדאי להביא כוהלייה או בנזניה מהארץ.
          לי יש נסיון עם כוהליה (פחות מלכלך מבנזניה, אבל קצת יותר קשה למצוא כוהל). כוהל או ספיריט מוצאים בבתי מרקחת בהודו (גם כן להצטייד כשמוצאים).
          4. אפשר לקנות כף חשמלית שמקצרת תהליכים בבישול והיא גם טובה להכנת כל המנות חמות למיניהן. אנחנו קנינו מספר פעמים בהודו (אין בעיה למצוא)- אבל הם נהרסות תוך שניה. אז אפשר לשקול להביא מהארץ (בטח האיכות טובה יותר). כמעט בכל מקום יהיה לך חשמל (לפחות ברוב שעות היום).
          5. השיטה שאנחנו למדנו רק בהמשך הטיול ולך כדאי להתחיל איתה מההתחלה: למצוא גסט האוס שמסכים שנבשל לו במטבח. בזמן שאת מחפשת גסטהאוסים לפני שאת נכנסת למקום תשאלי אם אפשר לבשל במטבח שלהם. לפעמים צריך לשלם על זה קצת יותר, אבל זה שווא את זה. הרבה יותר קל לבשל על גז נורמלי מאשר בחדר על הריצפה בכהלייה.
          6. רשימת ציוד מהארץ מומלצת- תבלינים שונים, מקלף נורמלי (קשה למצוא בהודו), פומפיה קטנטנה, קרש חיתוך קטן. סירים, צלחות מאלומיניום וסכום אפשר לקנות שם בכל מקום. ואם תקני כהליה זה כבר יגיע עם סירים מתאימים.
          7. ואחרון חביב- יש מספר מקומות שבהם יש מסעדות של בתי חב"ד: בדרמסאלה, מנאלי וקאסול. תתפנקי שם.

אל תבהלי מהפירוט שלי, את תסתדרי.
          תהני- איזה כיף לך!!!!!!!!!!!!!!!!
          • yallaayala
            yallaayala נערך לאחרונה על ידי

בלוני גז
            אני מעתיקה חלק מתשובה של תאי בעניין בלוני הגז:
            תוכל למצוא מיכלי גז בחנות ציוד טיולים שנמצאת בדלהי, בקונאט פלייס, מעל קולנוע פיקאדלי.
            בכל מקרה, המיכלים הם מיכלי הברגה ולא נקב.

לא שומרת כשרות אבל אוהבת לבשל לעצמי, בהרבה מקומות ניתן לבשל במטבח או לשכור בתים בהם אפשר לבשל, לא הייתי נסחבת עם שום דבר מהבית וקונה הכל בהודו אבל זה כמובן לשיקולך ושוב אני לא שומרת כשרות, פגשתי הרבה אנשים דתיים שהסתדרו נהדר בכל מה שקשור לעניין הדת בעיקר בגלל שההודים הם אנשים דתיים לכן קל להם לקבל ולסייע, והכי חשוב - חיוך .
            • תאי
              תאי נערך לאחרונה על ידי

בלוני גז
              ניתן לקנות בלוני גז גם באולד מאנלי.
              • אבטש
                אבטש נערך לאחרונה על ידי

בלוני גז
                תודה רבה לכולם, אחלה עצות!
                • kobypesach
                  kobypesach נערך לאחרונה על ידי

בלוני גז
                  יש גם בלוני גז בחנויות לציוד מטיילים בלה.
                  • 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון