ארמון הופבורג - אינסברוק
-
שלום לכולם,
הבנתי שהארמון נמצא בשיפוצים. האם הם כאלה שאינם מאפשרים ביקור? אני מאוד מאוד אוהבת ארמונות והאכזבה רבה
האם מישהו ביקר שם לאחרונה?
שבת שלום,
לימור -
ארמון הופבורג - אינסברוקהי לימור,
היינו באינסברוק לפני כשבועיים, אכן ארמון הופבורג בשיפוצים ופתוחים לקהל רק 3 חדרים, יפים אמנם, היינו בו כי לא ידענו מראש על השיפוצים , אך בדיעבד , הייתי מוותרת, בייחוד אם אתם נוסעים 'בעונה' ויהיו תורים.
לעומת זאת כדאי מאוד להגיע לפאתי אינסברוק- לארמון אמברס,הארמון מאוד מרשים, נבנה במאה השש עשרה מאוד יפה ופתוח כרגיל וכדאי מאוד לבקר בו. הוא מחוץ לעיר העתיקה וניתן להגיע אליו ברכב או באוטובוס התיירים האדום ,נהנינו בו מאוד, יש בו אוספים של ציוד לחימה מתקופת האבירים - ריתקו את הילדים, וכן אוספי אמנות מרשימים , כולל גלרית פורטרטים של בית האבסבורג הפתוחה רק בקיץ בשל תנאי מזג האויר (ממוקמת במגדל הארמון )ובה ציורים של טיציאן , ואלסקז ועוד רבים. גן הגן סביב הארמון מרשים ומזמין לטיול רגלי.
אני מצרפת לך קישור עם מידע על ארמון אמברס.
בהצלחה
דפנה
-
ארמון הופבורג - אינסברוקדפנה,
תודה על התשובה המהירה (ועל הסיפור המופלא שמשרת אותנו נאמנה).
האם hofgarden הם גני הארמון או שאין קשר בין השניים? -
ארמון הופבורג - אינסברוקהי לימור, הגנים הם בתוך העיר העתיקה , מאחורי הארמון ומעבר לכביש ואינם קשורים לארמון.
מדובר בפארק יפה וחופשי לציבור בכל שעות היום, יש שם פינת משחקים נחמדה לילדים ושבילי הליכה נוחים... מדובר בפארק קטן יחסית, המתאים לעצירת מנוחה במהלך הסיור בעיר העתיקה. אין צורך בתכנון מוקדם כדי להגיע אליו.
גני אמברס לעומת זאת הם גדולים מאוד עם אגמון יפה...מצרפת תמונות בגן של ארמון אמברס.
דפנה
-
ארמון הופבורג - אינסברוקהמון תודה דפנה!
אפשר להציק עוד מעט
?
איך היית מסדרת את היום (או היומיים) באינסברוק? הכוונה היא להתחיל במקומות המועדים לפורענות מבחינת התורים והלחץ ולהשאיר להמשך את המקומות הפחות לחוצים (המוזיאון הטרולי נראה לי אחד כזה, האמנם?).
לימור -
ארמון הופבורג - אינסברוקלימור הי,
אנחנו טילנו בזמן שהוא לפני עונת השיא, ובכל האתרים בהם ביקרנו לא היו תורים, לכן אין לי דרך להעריך את נושא צפיפות התורים ועדיפות הביקורים לפי הצפי...
לגבי המוזיאון הטירולי הכניסה אליו ולקתדרלה היא משותפת ורכישת הכרטיסים אף היא נעשית באותו המקום והם בלב העיר העתיקה, אנחנו תכננו את המקומות באינסברוק לפי הקירבה בין אתר לאתר על מנת לשמור על מסלול הליכה הגיוני ורצוף וכמובן בהתאם לשעות הפתיחה בכל מקום, המקומות שנפתחו בשמונה זכו לקדימות...והמקומות הפתוחים ללא הגבלת זמן נדחו לערב (לא היו רבים כאלו באינסברוק) כדאי לבדוק בהיסטוריה של הפורום מהם הסיפורים על אינסברוק בעונת הקיץ כשהעיר עמוסה תיירים.
בכל אופן אמברס ומוזיאון משפחת גרוסמאייר יצרני הפעמונים וגן החיות האלפיני הם בפאתי העיר וכך גם המקפצה של אולמפיאדת החורף , כל שאר האתרים למיטב זכרוני , סמוכים יחסית זה לזה...
אני מצרפת לך קישור לחוברת של אינסברוק קארד - יש שם מידע על שעות פתיחה של האתרים ומפה קטנה וגם קישור למפת העיר העתיקה, לחיצה עליה מגדילה אותה לצפייה איכותית יותר, זה יסייע לתכנון 'הגאוגרפי' לגבי התכנון 'האנושי' מבחינת צפיפות ותורים ,תצטרכי סיוע נוסף ממטיילי יולי אוגוסט
בהצלחה,
דפנה