ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ארגנטינה - ברזיל

פורום דרום אמריקה
    2
    7
    1874
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yoniofri
      yoniofri נערך לאחרונה על ידי

שלום חברים,

אני מתכנן טיול של חודש עם הוריי היקרים(68,63) בארגנטינה וברזיל.

אשמח אם אשמע רעיונות למקומות לראות בהם את הטבע המדהים ביבשת(איגואסו לדוגמה).

לאן הייתם לוקחים אותם בפטגוניה? יש לנו 14 יום נטו בארגנטינה(יתכן ונרצה יומיים שלושה בפוקון).

כמו״כ ברזיל, פרט לאיגואסו באיזה איזורים כדאי להתמקד? אולי בעיקר בצפון?

אשמח לעזרה, תודה לכולם. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • chenchen1234
        chenchen1234 נערך לאחרונה על ידי

טיול טבע קלאסי בברזיל יכול להיות בג’ונגלים של האמזונס.
        מקובל לצאת אליהם מהעיר מנאוס, שניתן כמובן לטוס אליה.
        אני הייתי בסיור שמתאים לכולם, מלבד הליכה קלילה אחת של שעתיים בג’ונגל הוא לא היה פיזי, כמעט כל הזמן ראינו את הכל משייט בקאנו. לנים בלודג’, יש בכל מיני רמות.

לגבי פטגוניה, לא הייתי מפספס את אזור ברילוצ’ה ואזור אל קלפטה (שם יש את הקרחון המתנפץ וניתן לעשות שייט ותצפיות על קרחונים ענקיים נוספים).
        לגבי אתרי טבע נוספים בפטגוניה, זה תלוי גם האם יש כוונה לעשות טיולים רגליים ובאיזה רמה – יש את פארק טורס דל פיינה בצ’ילה, את אזור פיצרוי בארגנטינה, שהם מדהימים ועושים בהם טיולים רגליים. שניהם “יחסית” לא רחוקים מאל קלפטה.
        אם חשקה נפשם של הוריך בצפייה בבעלי חיים ימיים, זה אפשרי באזור פוארטו מדרין – חצי האי ואלדז ו-פונטה טומבו (פינגווינים).
        בכל מקרה חשוב לדעת גם באיזו עונה הכוונה שלכם לנסוע. רצוי במהלך החורף שלנו (דצמבר – מרץ)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • yoniofri

תודה רבה, נתת לי רעיון לגבי ברזיל, הם מאוד ישמחו לראות בעיקר טבע.

אנחנו נוסעים ב21.2-28.3 תקופה מצויינת לטעמי במיוחד כאשר 20 הימים בפטגוניה יהיו בסוף פברואר תחילת מרץ.

שאלה אחרונה, אני מתכנן לטוס מבואנוס היישר לאושואיה, את רוב המעברים ממקום למקום אעשה בטיסות מטעמי נוחות(כבר כתבתי שהוריי בני 67 ו63?).

השאלה היא מה מרחקי הנסיעה מאל צאלטן לקלאפטה, קלאפטה לברילוצה, ברילוצה לפוקון?

הייתי רוצה שיעברו נסיעה או שתיים לא יותר מכך, ושיהיו יחסית קצרות, אילו נסיעות יחסית קצרות? ועל אילו כדאי לוותר ולהזמין טיסה? 

תודה רבה 

• chenchen1234

אל צאלטן לקלפטה – 3-4 שעות לכל כיוון. שווה בשביל הנופים שרואים שם (אם מז”א בהיר).

אל קלפטה לברילוצ’ה – רק טיסה רלוונטית במקרה שלכם, המרחק הוא עצום.

ברילוצ’ה לפוקון – נסיעה של כ-7 שעות לדעתי (אני נסעתי באוטובוס, אז אני לא יודע בדיוק כמה זמן זה ברכב שכור נניח). הנסיעה עצמה היא נופית ברובה, יש הרבה אגמים בדרך ומקומות נחמדים לעצור בהם, והיא חלק מהטיול לצורך העניין. אגב, מה הם רוצים לעשות/לראות ספציפית בפוקון?

• yoniofri

בגדול הם ידהמו לראות את הויאריקה, גם אם זו רק חצי הדרך, עבורם לראות הר געש יהיה מאוד מרגש(טיפסתי אותו לפני 5 שנים והם מאוד התלהבו).

אני מנסה לחשוב על תכנון נכון ולהתאים זאת לגילים שלהם כל הזמן(67,63).

מה דעתך על המסלול הבא?

בואנוס>אושוואיה(טיסה)

אושוואיה>אל קלפאטה(טיסה)

אל קלפאטה>אל צאלטן(אוטובוס)

(חזרה לאל קלפאטה באוטובוס)

בנקודה זו לא ברור לי אין לשלב את פריטו מורנו והפיץ רוי, רעיון?

ומנקודה זו לעלות לברילוצ׳ה בטיסה.

האם יש לדעתך משהו חשוב שאני מפספס בפטגוניה? כמו״כ בהתחשב שזה המסלול שלי ויש לנו 3 שבועות, כמה זמן היית מבלה בכל נקודה? 

• yoniofri

תודה רבה על כל התשובות,

טיול רגלי בטורס דל פאיינה ובפיץ רוי יכול להתאים גם למבוגרים עם כושר בסיסי? 

• chenchen1234

פיצרוי = אל צ’אלטן. (אל צ’אלטן הוא הכפר ממנו יוצאים מסלולים לצפייה בפיצרוי. יש שם מסלולים ברמת קושי נמוכה יחסית).

לגבי הגעה לפריטו מורנו – בטיול יום מאל קלפטה. אפשר ברכב שכור או לחילופין בהסעה מאורגנת.
                  אם כבר אתם מגיעים לאל קלפטה – אני ממליץ להקדיש יום נוסף – עבור שייט על האגם וצפייה על קרחונים נוספים (יש גם קרחונים על האגם עצמו שממש שטים לידם), ויש אופציות נוספות של שילוב שייט דומה ותצפית.

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון