לינה ביורודיסני
-
שנה טוב!
אני נוסעת בסוף מרץ לשבוע עם שני ילדים (12,13) לפריז.
נוחתים ברביעי בלילה וחוזרים בחמישי בצהריים.
מתלבטת לגבי יורודיסני ולינה:
רציתי להזמין מלון בפארק לשני לילות (ואז מקבלים כניסה ל-3ימים) בתחילת הטיול או בסופו.
חשבתי להזמין לינה בפריז מרביעי עד שלישי ואז לקנח במלון ביורודיסני משלישי עד חמישי. אבל אם אני עושה צ'ק אאוט מוקדם בבוקר (כדי להגיע לשדה תעופה) אז למעשה היום השלישי מתפספס?
האם יש אפשרות לפצל את שלושת הימים כך שיומיים יהיו ברצף (שלישי ורביעי) ויום נוסף יהיה מתישהו לפני כן (נגיע בבוקר וחזור בערב ברכבת למלון בפריז)?זה יעזור אם אתכנן להיות ביורודיסני בתחילת הטיול?
תודה וחג שמח

-
לא בטוחה שהבנתי-- מנסה..
שתי החלופות:
את נוחתת ביום רביעי בלילה-לינה דיסני
יום חמישי-דיסני +לינה דיסני
יום שישי-דיסני+ לינה דיסני
יום שבת- דיסני ונסיעה לפריז התמקמות
יום ראשון-שני-שלישי- רביעי -פריז
חמישי טיסה חזרה צהרים על בסיס מונית או RER מפריז
המינוס--- להתחיל עם דיסני את הטיול עלול להוריד מהחוויה של יתרת השבוע מבחינת ה”כיף” של הילדים, פריז תתגמד.
מינוס 2- המשמעות שבפריז נמצאים ביום ראשון היותר מנומנם , שני שחלק מהמוזיאונים סגורים ושלישי שחלק מהמוזיאונים סגורים.
אם מתכננים את גני וורסאי בשבת--עם המזרקות- לא יצליח.
מינוס 3- נסיעה מונית שדה תעופה -דיסני (תלוי מלון גם ושעת נחיתה).
אופציה 2
רביעי משדה התעופה לפריז-לינה (יש שפע של מוניות ושאטלים)
חמישי-שישי -שבת ראשון שני-פריז
שלישי פארק דיסני +לינה
רביעי פארק דיסני + לינה
חמישי בכל מקרה יום שרוף ומחייב הגעה לשדה התעופה (יחסית יותר מסורבל מדיסני).
מינוס 1- “מפסידים יום” של פעילות דיסני
מינוס 2- החזרה לשדה התעופה מסורבלת קצת.
פלוס- דיסני מחכה לסוף הטיול על הציפיה ועל ההתרגשות.
אבל---- וכאן אבל גדול
אתם מאד תלויים במזג אוויר
אם היומיים שמתוכננים לדיסני, ולא משנה באיזה עיתוי התחלה או סוף-יהיו גשומים או קפואים (יצא לי להיות באפריל בפריז ששלג קל ירד עלינו -מהסוג שנמס באוויר, אבל ירד) ---אז אתם בבעיה.
סוגיה שנייה- בעיתוי הזה של השנה- עם מעט תורים יחסית, האם באמת זקוקים לשלשה ימים בדיסני? יש לכם מספיק מתקנים ואתרים להיכנס אליהם בגילם? זו עונה שלא הכול פעיל, חלק שיפוצים, שעות פעילות קצרות משמעותית מהקיץ(!)
(לדעתי- קצת יותר מדי)
ו...לא ניתן לפצל כרטיס משולב של מלון +פארק.
הצעה--- לשקול את כל הלינה בפריז ,בידיעה שיומיים תסעו הלוך וחזור לדיסני
או אפילו יום נסיעה-לינה (כפולה אפילו) ויום נוסף בפארק, ולהיות גמישים לנצל את מזג האוויר היותר טוב שיהיה במהלך ימי הטיול.
-
קודם כל תודה רבה יונית על התשובה המפורטת!
הבנת בדיוק את השיקולים וההתלבטויות שלי.
חשבתי גם על האופציה של לינה לאורך כל התקופה בפריז ולנסוע הלוך וחזור ליורודיסני במשך יומיים בהתאם למזג האוויר.
העניין הוא שהסתכלתי על מחירי הלינה וקצת הופתעתי (לרעה
).ראיתי ביורודיסני חבילה של 3 לילות (ומקבלים לילה רביעי חינם) ב-1100 אירו. אז חשבתי להגיע ביום שני, לנצל שלושה ימים מלאים (גם לי זה נראה קצת הרבה לשני הפארקים) ועזיבה בחמישי בבוקר.
חיפשתי בבוקינג וראיתי שהאלטרנטיבה של 7 לילות בפריז יוצאת הרבה יותר יקרה…
וממה שקראתי פה אני קצת חוששת מהזמנה ב-air bnb.
פיספסתי משהו מבחינת עלויות הלינה?
-
אני חושבת שאת טועה במחירים כאן.
בכל מקרה--- לינה בפריז לא חייבת להיות בבית מלון ,יכולה להיות גם בדירה (הרבה יותר קל למצוא דירה ל4- של חדר שינה וסלון עם ספה נפתחת).
או חדר ל-4 במלון (לטעמי, קצת צפוף לשבוע מלא)
כדי לבדוק אטרקטיביות של “דיל “ דיסני 2 לילות + 3 כניסות
כדאי לבדוק
- מחיר כניסה במרץ (!) לשלשה ימים בפארק (אין מחירים של מרץ אבל את יכולה להניח שמחירי נובמבר- יהיו דומים).
- מחיר לינה במלון המוצע- אותו מלון ואותם תנאים בהזמנה עצמאית.
המחיר ל… זוג? משפחה? חדר ל4? 2 חדרים זוגיים?
האם יש שאטל מהמלון לפארק- (באיזה מעגל גיאוגרפי המלון נמצא? יש טווחי מרחקים שונים)
ועוד הצעה- אם כי פסיכית קצת---אם המלון זול כל כך ---- להיות בו את כל הלילות ולנסוע ממנו לפריז בחלק מהימים בRER (ולבדוק כמובן מחירי נסיעה ולהוסיף לתחשיב)
זאת בתנאי שבאמת מתכננים להיות לפחות 3 ימים בדיסני מתוך המסלול כולו….
אחרת התיזוז מיותר.